Nedlagt sagbruk
Dette gamle sagbruket er i ferd med å bli gjenerobret av naturen.
Utstyr
  • Nikon F5
  • AFS Nikkor 17-35 mm f/2.8 ED-IF
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeFuji Provia
  • Nei
  • AnnetStativ mm.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4101} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .
I mitt tycke en liten smula för blek,men jag vrir lite på sol-knappen..det finns inget som antyder att det är ett sågbruk som naturen håller på att ta över..en rostig sågklinga i kanten vore inte fel..det finns en antydan till ett färgstick (violett) mitt i bilden,kanske bara på min skärm?
Hoppas jag inte har ödelagt din dag nu :)
Birna R.
Gunte: Farger er noe som er i kraft av seg selv. De skal, etter min hensikt, være akkurat slik du ser på skjermen.

Sagbruket er blikkhaugene i bakgrunnen.

Nina J.
Dette ble litt rotete i mine øyne:)
Kinehw h.
Er enig med Guntes kommentarer når det gjelder fargene, men er ikke enig i at det er rotete!
Mvh Kine
Birna R.
Uffameg, jeg som arbeidet så hardt for å få fargene akkurat sånn .... Jaja, ikke alltid like lett å få fornøyde bildetilskuere, (hvis det skulle være et hovedmål for å ta bilder, da). Pussig at f.eks. cross-over bare aksepteres til personer, ikke til natur (?). Som en digresjon.

Kine er inne på noe ganske vesentlig: det utsnittet fotografen har i bildet samstemmer ikke nødvendigvis med virkeligheten, som i dette tilfellet var rotete på grensen til det fullkomment kaotiske. Jeg har omhyggelig valgt ut et lite område hvor jeg kunne få bildeelementene til å spille sammen. Uttrykket ''rotete'' om akkurat det viste utsnittet ville ikke jeg ha brukt.

Ellers så er nok dette bildet, i motsetning til endel andre jeg har lagt ut på fotoDotNO, såpass detaljert at det lider litt under den pålagte begrensningen i størrelse. Det er perfekt på vegg.
Mats N.
Hmmm, hos mej är färgerna slikt att jag var helt övertygad om att de var resultat av manipulation, då växterna är fria från ''stick'' medan resten är väldigt violett. Är bilden ''cross-processed''? Inget fel i att göra det på annat än människor, men det börjar bli så vanligt att det inte är lika spännande längre at se.
Bilden är väl OK, men ramen sänker lite, snyggare mot en svart ram i mina ögon.
Avsluttet .
Hei, Bjørn. Dette bildet illustrerer så bra et poeng som jeg har vridd hjernen min lenge for å komme opp med bildeideer til; Vi mennesker liker så godt å tro at vi behersker naturen. Vi er så høyt hevet over den når vi farer gjennom den i 120 i bil, flyr over kontinenter på nulltid, lager store hager med pinlig orden og millimetertilpassede gressplener og bed. Så hender det som regel at naturen slår tilbake. Du får mose i plenen. Kona di føder og holder på å stryke med, du kjører av veien og møter mor Norge på en høyst ublid måte. Alt dette setter spørsmålstegn ved vårt selvbilde, du konfronteres nådeløst med menneskets biologi, vår egen skrøpelighet.
Dette bildet illustrerer godt forgjengeligheten, og burde være en tankevekker for vårt hovmod. Flere bilder med samme tema, please.

Beste hilsen
Carsten A.
Dette bildet ble jeg overrasket over. Jeg er vant til å se bilder fra din hånd med avgjorte billedmessige og tekniske kvaliteter. Min personlige oppfatning er at bl.a. den noe uskarpe forgrunnen ikke virker godt. Det samme gjelder de uvanlig blekgrønne bregnene og litt eiendommelig fargeskala ellers. Billedvurdering må tilslutt bli synsing, og min synsing leder til at dette bildet ikke holder din vanlige standard.
MVH CA
Jan Rune B.
Jeg synes ikke utsnittet fungerer, du burde fått med mer av sagbruket, eller mindre.
Jeg synes bildet blir bedre om du kapper av toppen, rett over det høyeste bregnebladet, da blir utsnittet tettere, og bregnene blir hovedmotivet, samtidig vil elementer av menneskets inngrep være tydelige.
Nå synes jeg de menneskeskapte elementene blir overtydelige, og linjene og motivflatene øverst i bildet trekker i alle retninger, ut av bildet.
JRB ::)
Birna R.
Jeg noterer meg synspunktene med betydelig interesse. Kan forsikre CA om at jeg personlig mener bildet holder min ''vanlige'' standard, i og med at det er en gjenskapning av min opplevelse av inntrykkene jeg fikk på dette stedet. Utsnitt og fargelegging er nøye tilpasset akkurat dette. At du ikke liker det - se det er noe annet. Selv har jeg det som en av mine favoritter for tiden, så forskjellige kan vi være. Interessant.
geir j.
Flott komposisjon/utsnitt! og fine kunstige farger. Prøvde i gamle dager å få slike farger fra IR-diafilm, men syntes skarpheten ble for dårlig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu