Grågås i flukt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-11-13 16:56:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikkor 80-400 AF VR
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeIS0 200 Digitalt
  • Nei
  • AnnetBlender skal være f/20 (ikke f/22), opptak i NEF-format (''RAW'').
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1101
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_32139} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
John G.
Fantastisk fint! Alt...
John :-)
Birna R.
Adskillig bedre enn forrige utgave med to gjess, men fortsatt synes jeg bakgrunnen kommer for godt frem. Kanskje det er noe med belysningen, eller mangel på kontrastr mellom fugl og bakgrunn, eller bakgrunnens farge som valørmessig likner fuglens, som bidrar til dette inntrykket.
I L.
Nej, nej, nej, inga problem med bakgrunden här (som kommentator nr2 vill göra gällande). Den sneda linjen i bakgrunden är ju tvärtom avgörande för bilden! Det här var en riktigt stilig bild! Hur har du gjort det här?
Hans- Georg S.
Synes dette er et glimrende ''fugl i flukt'' bilde. Lukker, panoreringsteknikk og eksponeringen sitter som det skal. Bakgrunnen forteller bare at vi er i et skogsmiljø, og gjør bildet enda mer interessant.
Birna R.
tipper det er panorering og en dæsj med blitz.

CA: du har nå fått synlige støvflekker på CCDen, se i nedre del av bildet.
Jostein M.
Hei CA:-) Synes at bakgrunnen og kompet er strålende. Vingene er som på det forrige meget meget bra. Skulle ønske noe mer skarphet i ansiktet på gåsa. Vet ikke om det en gang er mulig å få til da jeg ikke har noen erfaring med slike bilder.
Mvh Jostein
Carsten A.
IL: Jeg har nå lagt inn data for opptaket, der jeg forøvrig brukte -0.7EV, forholdsvis lav, disig sol (ca. kl. 16.30). Ellers plassering slik at bakgrunn og lysretning ble slik jeg ville ha det, deretter venting på fugl - de flyr ofte forbi på det aktuelle stedet. Panorering er vel opplagt her, som HGS også gjør oppmerksom på.

Nei, Bjørn, overhodet ingen blitzbruk her.
MVH CA
Frank W. G.
Jepp, dette var mye bedre enn det forrige. Men det til tross for at jeg likte det også.
Det jeg savner litt her er at hodet hadde vært ennå skarpere, eller vært helt i ro om du skjønner hva jeg mener. Det blir litt for urolig på en måte. Pirk, men det mener nå jeg ;-)

Frank
Erlend K.
Tja, interessant bilde men ikke helt supert etter min smak. Det er ingen elementer i bildet som fremstår skarpt (kanskje dette var hensikten), men hadde ett element - som f.eks. hodet og halsen vært skarpe hadde dette løftet hele motivet vesentlig.

Panoreringen gitt lukkertiden du oppgir er imponerende, og motivet sitter... nesten.
Nils B.
Faller i smak. Synes det er ett spennende bilde som ikke blir forstyrret av bakgrunnen. Mulig at bildet hadde vært hakket bedre om jeg kunne funnet et punkt som var skarpt, men her er flott bevegele og kjempefart i gåsa. Absolutt ett bilde jeg satte pris på å få sitte å studere.
mvh Nils
Jonas L.
Dette likte jeg umiddelbart. Fin bevegelse og fint utsnitt.
Er det fra Østensjøvannet?
mvh JL
Arild K.
Enig med de over, et glimrende fuglebilde !
Synes bakgrunnen er grei jeg !

Mvh AK
Thore A.
Synes bildet er bra, jeg - men jeg ville kanskje senket gjort de mørke tonevalørene noe mørkere for å øke kontrasten og spennet i fargene. Da tror jeg også bakgrunnen ville blitt litt mindre forstyrrende. Ideelt sett synes jeg også at gåsas hode/hals burde vært skarpere, men det er ikke lett. Da må gåsa fly noenlunde stabilt horisontalt - og det er det jo ikke alltid de gjør. Men tross alt - et tøft bilde.
Eskil O.
Bakgrunnen er bra, fart og bevegelse på fuglen også, savner ett skarpt punkt, kanskje på hodet?

Eskil.
Carsten A.
JL: Østensjøvannet er korrekt.
MVH CA
Rune Edvin H.
Her har jeg intet å utsette.
Rune
Arne S.
Et slikt resultat kommer ikke av seg selv. Flott fluktbilde og godt jobbet, Carsten!

:) arne
Roy S.
kjempebilde. Litt tett beskjært, men det er ut fra min smak.
Tom A. T.
Arne sa det.
Bra bilde!
Tor Olav H.
Fin effekt med vinger i bevegelse/fart, men bildet hadde vært så mye bedre hvis du hadde fått en bedre skarphet på hodet til fuglen.

Hilsen TOH
Stig S.
Kommer sent inn, og det meste er vel sagt... Likte det, savner ikke noe bedre fokuspunkt,- synes fartsfølelsen her er viktigst. Ikke plaget av bakgrunnen heller! Flott!

--ss--
Aleksander J.
Her er det ikke mye igjen å si, verken i den ene eller andre retningen.
Men jeg må jo uttrykke også min lille begeistring for dette bildet.
Avsluttet .
Hade varit i behov av någon punkt med stabil fokus, är förövrigt imponerad i hög grad av dina gässfoton.
mvh/gunte..
Ketil K.
Masse bra og spennende i dette bildet - og en lærerik diskusjon. Her er det bevisst bruk av halvlang lukkertid. Flotte vingebevegelser på grågåsen, og bevegelsene ellers i bildet er også meget bra. Allikevel føler jeg at det er forbedringspotensiale ute og går - det gjelder fargene, eller rettere fargekombinasjonene - og det gjelder den bakre del av bakgrunnen, som blir for dominerende mørk.
Carsten A.
KK: Takk for kommentar og særlig påpeking av forbedringspotensiale. Ganske visst er opptaket her gjort i RAW-format (NEF), men dette opptaket ble overført fra NEF til Photoshop via den plugin som Nikon View installerer i PS. Dette er en langt svakere løsning enn den en kan få med Bibble - www.bibblelabs.com - så jeg lager nok en ny versjon om ikke så lenge, og da kommer din kommentar godt med!
MVH CA
Carsten A.
Ny versjon idag 13.11.02 ca. 16.55 - en versjon jeg for egen del syns er vesentlig bedre enn den tidligere.
MVH CA
Thorfinn B.
njei Carsten, er vel ikke helt enig med deg der. Den nye synes jeg ble litt vel søt og med fargesprakende bakgrunn som tiltrekker seg mye oppmerksomhet.
I L.
Enig med TB. Jag tycker också originalet är bättre.
jarl A.
Vet ikke helt om jeg liker at det ikke er noen elementer som piffer opp kompen. Det blir bare gåsen plassert mitt i bildet mot en uskarp bakrunn. Men samtidig blir det jo en linje i skillet mørkt og grønt som løper skrått horisontalt. Den er bra plassert i forhold til gåsen. Men jeg er ikke plaget av at det er noe skarpt punkt. Det går akkurat. Du har truffet veldig bra på bevegelses uskarpheten. Nydelig rytme og overgangene. Men jeg synes samtidig at øyeblikket kan vært bedre fanget. Det er noe med vingene, kanskje det hadde vært enda bedre hvis vingene var entet litt høyere eller lengre nede. Det kan virke som den er i ferd med å ta av eller like før landing. Da virker jo gåsene litt klumpete. Jeg skjønner samtidig at det er nærmest umulig å fange det perfekte øyeblikk. Noe du kanskje har greid bedre før.



Carsten A.
jA: Gåsen har nettopp tatt av, går den inn for landing har den bena framover og vingene i en helt annen posisjon. Nei, jeg har nok ikke greid å fange grågås i avspark bedre før.
MVH CA
Jarle J.
dette er et knall bra bilde, lyser action av hele bildet. meget god timing og meget bra jobbet. kan du ta en titt på mitt ''Lates calcarifer'' bilde, kunne gjerne tenke meg en komentar fra deg.
mvh jarle
Carsten A.
JJ: Selvsagt, og det var jo også et meget spesielt bilde, se kommentar.

Når jeg nå leser kommentarene her omigjen, særlig dette med skarphet/manglende skarphet på gåsens hals/hode, har jeg fersk erfaring med noen fluktbilder av svaner. Dermed innser jeg bedre hvilket hårfint lite spillerom for lukkertid som gjelder for opptak av denne typen. I dette bildet hadde nok gjerne 1/80s vært bedre enn 1/40s. I noen fluktbilder av svaner har jeg vært for nøy med å få skarphet, og da mister bildet liv. Vel, det skal ikke være lett, og det er bra, for da hadde vi jo ikke noe å streve etter.
MVH CA
Line Kristin W.
Imponerende og lekkert , Carsten :-)

Må si meg enig med Thorfinn, liker tonene og den roligere bakgrunnen i versjon 1 langt bedre enn nr. 2.

Ellers ser jeg jo at detaljene i fuglen kommer langt bedre frem i 2'ern så jeg stemmer for versjon 2 med valørene fra versjon 1 ;-)

Fantastisk flott er det uansett :-)

- Line :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu