Tromsø bibliotek, rådhuset (til høyre) og Amtmannsgården (bak)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-15 21:43:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-04 19:42:07
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF 14mm 2,8L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256765} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Andreas S.
Hei

Kontrastmessig liker jeg best v1, føler kanskje det kan trekkes enda mer i noen kurver her. Ellers er vinkelen meget bra, det samme er utsnittet.

Mvh. Andreas D.
Espen R.
Morsomt bilde av Fokus, liker valg av vinkel, bygget har jo mange spesielle linjer som jeg synes du får fint frem her. Liker best ver#1
Espen
Karl Anders S.
veldig stilig med SH. annledes dette også, men det fungerer godt i mine øyne.

Mvh karl
Avsluttet .
Hei Thorbjørn! - Likte v2 best med mer ekstrem vinkling pluss personene som gir mer liv til motivet, synes jeg. Vinklingen din klarer å få frem de fine kurvene og linjene. Flott med speilingene i de store vindusflatene. Synes det er en fin komposisjon og god balanse. Absolutt riktig med sort/hvitt og jeg synes v2 har den rete kontrasten.
Vennlig hilsen MV
Erling K.
Enig i at det gjorde seg i svart/hvitt. Likte best v. 2.

Mvh Erling
Lars-Anders M.
Pent dette. Liker kompet godt.
Helge R.
Jeg liker best det stringente uttrykket i v1, kurven og reinheten, bra jobb i sv, du har mye bra bilder hilsen
:)Helge
Kristoffer Ø.
Veldig bra bilde! Jeg likte v2. Stilig arkitektur dette, og vinklingen er veldig fin! Jeg likte det rett og slett. S/H fungerer bra. Jeg har litt vanskeligheter med å beskrive dette, men det er noe i dette bildet jeg liker veldig godt! Supert! Antageligvis er det linjene, vinklingen og utsnittet som gjør det!

- Kristoffer -
Ole-Kristian T.
Stilig s/hv arkitektur-bilde med litt ekstrem vinkling, men komposisjonen fungerer bra synes jeg. Liker #1 best, synes vinklingen der er tilstrekkelig, skyformasjonen er finere. Dessuten synes jeg det er best uten så mye av de søylene til høyre, #1 er strammere, og det liker jeg :)
Thorbjørn R.
Takk for kommentarer. Jeg måtte gjøre ganske mange opptak før jeg ble fornøyd. Siden en såpass stor del av bildeflata består av himmel, ønsket jeg noen skyformasjoner som kunne lage tegninger mot himmelen. Samtidig måtte jeg unngå direkte sollys mot biblioteket - da ble det overbelyst og fullt av reflekser i tillegg til at noe av speilingen i glassflatene ble ødelagt.



Avsluttet .
Et ordinært sh som er satt litt på skjeve fenger ikke meg.

Rune
Kate L.
En utrolig stilig bygning dette her med masse linjer. Synes du har valgt en spennende vinkel som gjorde seg godt i s/h. Liker v1 best, v2 synes jeg blir altfor skjev. Fint med speilingen i glassene på bygget.
sherzad t.
et ganske severdig bilde av moderne arkitektur... bra valg av vinkel... likte de fine svart hvit tonene...

Mvh. Taheri
Rune S.
Stilig arkitekturbilde i en spennende vinkel. Ser litt 60-70 tall ut i stilen. Liker #1 best da den har best vinkel og hardere kontrast. Men slikt er jo en smak sak. Du har mange fine bilder!

Mvh
Rune S
Øyvind A.
Ok utnyttelse av flaten, men skråstillingen virker likevel litt krampaktig.
Bildet framstår ellers som ganske grått og dødt, slik det ofte blir når den lyseste delen av toneskalaen nærmest er fraværende. Strekk histogrammet litt, så blir det bedre.
mvh
Ø.
Thorbjørn R.
Takk for ytterligere innspill.

Skråstillingen får, etter min mening, bedre fram linjene i bibliotekbygget og gir også større muligheter for å inkludere rådhuset. Tanken var å la aksen på biblioteket være en del av diagonalen i bildet. Dette fremstår som mer rendyrket i v2, men går da på bekostning av untsnittet av rådhuset, som jeg synes blir best i v1.

For øvrig kan jeg være enig med Øyvind i at toneskalaen kanskje blir litt flat. Jeg har lagt ut en versjon 3, som inneholder flere lyse toner.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu