~ Nordmenn flykter til Syden ~
Nylig ankommert Kreta. Hjemme øste regnet ned. Var bare å få på bikinien, raske med seg solkrem og drikke i en bag og sette kursen mot stranda. Dette var deilig..
Liker fargene og symmetrien.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-23 08:35:07
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger711
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267970} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Tom T.

Liker slike strand bilder :) Synes parasollen er mye av dette bilde, hva med å ta vekk de to personen ut i vannet?

mvh Tom T
John Inge E.

Tøft bilde, med enkel og effektiv komposisjon. Det gjorde seg å få bort personene i bakgrunnen.
Avsluttet .

Kjempebra bilde. Liker komp. og parasollen i bakgrunnen. Veldig fine farger.
Magne S.

Jeg synes veska i forgrunnen er mer forstyrrende enn personene i bakgrunnen, selv om den på en måte bidrar til mer liv.
Simen B.

Synes dette rett-på-perspektivet funker godt her. Stilrent og morsomt bilde. Går for V2.

mvh Simen
Hilda Hol E.

Hei Ole-Kristian.

Jeg likte dette rolige strandbildet ditt godt.
Den ryddige bakgrunnen med de to samstemte blåfargene gir dybde.
Vanskelig å si hva som er det beste, kanskje #2.
Jeg prøver også å forestille meg hvordan bildet hadde blitt uten veska, det er ofte lite som skal til, for at inntrykket skifter.

Vennlig hilsen Hilda.

Avsluttet .

Likte begge to jeg:-)
Men V2 blir jo roligere.
Syns det er et flott sydenbilde,enkelt,rent og med klare fine farger.
Hilsen Tone!
Ole-Kristian T.

Tusen takk til alle sammen for raske og hyggelige kommentarer! Jeg syntes først at de tre elementene i bildet skapte en fin trekant - komposisjon. Men klart at parasollen er et mer konsist blikkfang enn menneskene, og bildet fungerer bra (kanskje bedre?) uten personene til høyre. Strandveska er nevnt, den synes jeg matcher perfekt inn i omgivelsene, tror bildet hadde blitt kjedelig uten den (selv om den minimalistsike trend tilsier at den ''forstyrrer''). Takk igjen :)
Steinulf L.

Ferieklisje kanskje, men slike bilder lyser opp i en grå julidag. Fint bilde.
Lars E.

Hei Ole Kristian !

Jeg kommer selv akkurat fra syden og føler på nytt varmen og kjenner luktene fra stranda når jeg ser bildet dittl. Stilrent med flotte farger. Bra komposisjon. Likte faktisk ver. 1 best med menneskene ved strandkanten.

M.v.h.
Lars
Avsluttet .

Syntes versjon 2 ble best, enkelt og flott. Nydelige sommerlige farger.
Flott komponert. Mvh Liselotte
Thorbjørn R.

Hei, godt gjennomført ferieklisjé dette. Strandveseka synes jeg ødelegger litt de flotte linjene og symmetrien her, selv om den riktignok er et typisk ferieelement. For øvrig er dette flott. God eksponering, med fine farger.





Ole-Kristian T.

Takk til Steinulf, Lars, Liselotte og Thorebjørn for kommentarene deres. Meningene er som vanlig delte om hvilken versjon som er best, og det er som det skal være. Strandveska er i veien for noen, men jeg synes den er en gøyal fargeklatt som hører med :)
Anne-Lise S.

Ja, det var sommeren 2007 da nordmenn flyktet fra sitt eget land... Ingen tvil om at bildet er talende for det nordboerne har savnet denne sommeren, ja, bortsett fra i nord da. Heldige de som fikk oppleve sommerstemning i år også, men slaget er ennå ikke tapt! :-) Fellesferien er snart over, mens ettermiddager og helger står for tur for mange, og da kan ettersommeren nytes! Flotte farger og god dybde innover. Er i tvil om menneskene bør være der eller ikke. Uten får du mer ro, men samtidig bringer de dybde og noe å feste øynene på (noe selvfølgelig også parasollen gjør), men mennesker er mer spennende å se på enn en parasoll, så jeg klarer ikke å velge. Med menneskene blir også bildet mer en ''ikke-klisje'', enn når bare parasollen er der... Er litt usikker på din plassering av horisontlinja? Den kunne kanskje vært pittelitt lenger opp, men det kan du lite gjøre noe med nå.

Anne-Lise
Per Einar G.

Hei, versjon 2 for meg. Parasollen gjorde susen som tidligere nevnt i kritikken.

Per E.
Stig Børre E.

Herlig bilde. Skikkelig sydenturist. Liker at det er så rett på og den rene horisonten. V2 ble best. Bra.

StigB
Tone A.

Hei Ole-Kristian
Eit herleg bilde med friske fargar og flott lys og kor dama verkeleg passar flott inn med sin avslappande positur. Hadde ho berre hatt ein anna fagae på bikinien sim stod til alle blåtonane elles i bildet. Det er pirket frå meg. Men kven tneker på at bikinien skal passa inni i strandmiljøet når ein skal sola seg?
Veska høyrer med i strandlivet her og den har fine blåtonar som står til både solsenga, handkledet, sjøen og himmelen.
Fint komponert med linjene på stranda og sjøen som er så roleg.
Eit vakkert idyllbilde frå Syden som står til tittelen. Det vert v2 som gjer at idyllen blir komplett med kun ein person på denne vakre stranda.
:) Tone
Wenche J.

Hei Ole-Kristian
Et herlig bilde som man blir glad av å se på. Versjon 2 er min favoritt der parasollen gir det lille ekstra til bildet. Ellers henger jeg meg på all velfortjent skryt over:):):)
Mvh Wenche
Ole-Kristian T.

Takk til Wenche og dere andre for hyggelige og utfyllende kommentarer!
Anne Ø.

Både herlig, artig bilde dette med en lille parasollen i bakgrunnen!
V2.
Erlend J.

Liker verson 1 best. artig med den lille historien som skjer med de to personene i bakgrunnen, det gjør at bildet blir bedre.
Anne Kari Berg K.

Hei,

du er bare så god på komposisjon. Dette er flott med de tydelige horisontale linjene som utgjøres av hav, himmel, sand, dame. Flotte farger, veldig dekorativt - en plakat?

Jeg liker best versjon 1 med menneskene. De er ikke forstyrrende siden de er så langt borte. Samtidig gir de liv til bildet og viser at damen ikke befinner seg på en øde strand.

mvh Anne Kari

Avsluttet .

Fint bilde. Føler virkelig syden her. Versjon 2 klart best i mine øyne. Bildet mangler kontrast og har blåstikk. Om du setter svart/hvit/gråpunktene helt nøyaktig, forsvinner blåstikket, og alle fargene + kontrast faller på plass. Sjekket i Photoshop, og det blir et helt annet bilde!

:-) Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu