Soloist
Denne karen er begynt som solist i måkekoret og reiser på turnè i hele Lofoten. Nu når Lofotfisket starter for fullt er det full fart og det er om å gjør å komme seg fortest mulig til fiskebrukene. For synger de bare høyt nok vanker det kanskje en slogbit eller to som ''belønning''......
Bildet inngår i albumet Livet til Måsemor -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger547
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_238513} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .
Nært,skarpt og godt av måsemor.
Ja høyt synger/skriker de,det er både sant og visst.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.
Flott plassering og lekkert utsnitt som skaper nærhet. Trommehinna ville nok ha slått sprekker ved slik nærhet til måkeskrika, men her fungerer det utmerket. Fin skarphet og flotte farger.

Anne-Lise
Carsten A.
Veldig ordinært og teknisk ganske svakt. Dermed svært lite interessant,

I tillegg er bildet preget av noe svært tydelig og skjemmende stripestøy i storeperten av høyre bildehalvdel.

MVH CA



Bergliot E.
Heisann,
Takk for tilbakemeldinger på måseportrettet mitt. Bra at det falt i smak hos noen. At bildet er ordinært er jeg klar over. En måse er jo ikke det vanskeligste man kan fotografere, men for meg som er nybegynner er det en fin start.
Carsten, takk for ærlighet. Det setter jeg veldig stor pris på. De stripene du ser kommer fra bakgrunnen som består av et stort industribygg med grå store veggplater dær det er mørke striper mellom hver plate. Jeg kunne selvsagt ha fjernet dem, men valgte å ikke gjøre noe som helst med originalen.

Ha en forstatt finfin søndag:)

Bergliot:)
Øyvind A.
Enig med Carsten. Og det er helt uavhengig av vanskelighetsgraden. Det er for øvrig støyen Carsten påpeker, ikke de vertikale stripene i bakgrunnen.
mvh
Ø.
Rune S.
Kan ikke motsi ekspertisen når det gjelder det tekniske. Ellers synes jeg det er en enkel og fin komposisjon. Fint utsnitt.

Mvh
Rune S
Knut H.
Hei Bergliot.
Utrykket på måsen står i alle fall
til de store høyder.De er er uansett
detaljert langt på vei nedi sangstrupen
pluss de røde rundt øynene kom godt
frem.Budskapet hans kommer tydlig
frem.Du gir deg ikke med dette du
Bergliot.
Mvh Knut
Kristian Eugen B.
Ah. Gjett om jeg fikk nok av det måse-maset imens jeg bodde i Kabelvåg! Nå er det nesten som jeg savner dem.;p Skarpt og fint dette. Hadde kanskje valgt et litt annet utsnitt, eller beskjært det annerledes. Mvh. Kristian
Bergliot E.
Tusen takk til dere som har vært innom og gitt deres synspunkter på bildet mitt. Kristian, du forslår annet utsnitt eller beskjæring. Forslag mottas med takk:) Du savner måse-maset....ja det har sin sjarm det selvom det kan bli intenst over lengre tid.

Bergliot:)
Avsluttet .
Syntes bilde var veldig skarpt, men kanskje du har skarpet dette litt for mye slik at det ga en støy i bildet, eller er det for mye kontrast.

Jeg syntes som vanlig noen er flinke til å kommentere det negative, men kan aldri komme med foslag til hva eller hvordan ting kan gjøres bedre.

Bildet er fint, syntes lyset er bra samt et spennende utsnitt.

Rune
Odd E. k.
Hei Bergliot!
Flott positur på måken, der den sikkert skriker på de andre. Flott skarphet pg lys, noe som fremmer flotte farger og detaljer på måka. Måka er fint plassert i bildeflaten og bakgrunnsfargene er flotte. Dette kan du Bergliot!

Mvh

Odd E.
Odd Tore S.
Portrett av en glupsk og frekk soloskriker som jeg foretrekke å se på bilder fremfor å møte i naturen. De kan fungere som bombefly også.
Bra karakterstudie.
Teknikken får fuglefotoekspertene ta seg av, jeg satser mer på det ''uttrykksfulle'' i portrettet ditt.
Odd Tore
Bergliot E.
Takk til de siste som har vært innom her og gitt sine synspunkter. Hyggelig av dere.

Rune, jeg har kjørt litt Levels men ikke så mye.

Odd, det var nu å overdrive fælt. Jeg har kun prøvd meg på å ta bilder av de skrikende måsene. Får prøve meg på noen andre mere vanskelige fuglearter en annen gang, men først må jeg få over meg en god porsjon tålmodighet...hehehe....

Bergliot:)
Roy E.
Hei Bergliot!

Takk for kommentaren, den var jo også
ganske overaskende, du husket meg. :)
Ja, det er veldig lenge siden sist.
Håper også det blir flere bilder etterhvert.

Og angående bildet ditt, jeg sier meg ganske
enig med Rune Håvak.

Vi kommenteres!

Hilsen Roy.
:)
Carsten A.
Fotografen vil ha ''Vil ha ærlige og seriøse tilbakemeldinger'', og da må det være klart for alle at om fotografens ønske skal etterkommes så blir selvsagt kommentarene direkte og uten omsvøp. Som det heter i FOTOdotNO sin egen redegjørelse for bildekritikken ''Kritikken her inne har stor takhøyde, om du føler deg ukomfortabel med dette anbefaler vi at du heller legger inn bilder i bildegalleriet''. Deltakere som mener at bildekommentarer bør ha en annen form eller et annet innhold bør være oppmerksom på dette.

På den bakgrunn har jeg pekt på at bildet er teknisk svakt. Skarpheten er så som så, men viktigere at at store deler av den hvite fjærdrakten er helt uten detaljer. Om dette skyldes eksponeringen (overeksponering) eller bildebehandling er ikke godt å si, og botemidlet er i tilfelle enten bedre tilpasset eksponering eller en mer omhyggelig bildebehandling (evt. begge deler, det kan være sammenheng).

Bildet har som alt sagt svært tydelig og skjemmende stripestøy over endel av bakgrunnen, nemlig fra like over overnebbet og ut til høyre bildekant, samt ned til nedre bildekant. Denne stripestøyen er horisontal, og må ikke forveksles (slik det er gjort) med noen tilnærmet vertikale felt (fra uskarpe bygninger) i det samme området. Årsak til denne stripestøyen kjenner jeg ikke til, man får bare gjette på at antakelig kan kameraet under opptaket være utsatt for noe elektronisk interferens. Om det fins noe botemiddel kjenner iallfall ikke jeg til det.

MVH CA
Line Kristin W.
Jeg er i all hovedsak enig i CA's vurderinger.

Store kontraster og (evt.) utfordrende lys er ikke bare, bare.
Stripe-/fargestøyen kan (delvis, jeg vet ikke hvorfor den fremstår stripete) skyldes undereksponering og senere oppletting av de mørke partiene. Dette underbygges av at det også er godt synlig støy i skyggepartiet under nebbet, bl.a. med et grønt felt i nederste del.

Støyen i bakgrunnen kan enkelt dempes ved å maske den ut og bruke f. eks. Filter -> Noise -> Despeckle og/eller Filter -> Blur -> Gaussian Blur.

Fargestøyen i skyggepartiet under nebbet kan justeres vha. f. eks. Image -> Adjustments -> Selective Color og/eller Adjustments -> Hue/*Saturation*.
Her må du eksperimentere litt for å komme frem til best resultat.

Til slutt vil jeg legge til at motivets sjeldenhet eller mangel på sådan er helt uten betydning for den *billedmessige* verdien. Utfordringen ligger i å leke seg frem til ''anderledeshet'', i det å gi bildet sitt eget (og måkens!) personlige uttrykk.
For inspirasjon kan du f. eks. ta en titt på Arne Strømmes måkebilder, de beskriver dette på en glimrende måte; bilde nr. 189466 / bilde nr. 190584 / bilde nr. 191766 / bilde nr. 175441 / bilde nr. 28947

Så bare fortsett å leke med måkene, du, - de er både livlige, uttrykksfulle, morsomme og fotogene! :-)

Lykke til!

- Line :-)

Bergliot E.
Stoor takk til de tre siste som har vært innom.

Carsten,
Ikke har jeg bare valgt hvilke type kommentarer jeg ønsker, jeg har også presisert på min infoside at jeg ønsker ærlige og konstruktive tilbakemeldinger. Jeg foretrekker å legge ut bildene mine på bildekritikken netopp for å få kritikk på alle måter. Bildegalleriet blir kun brukt når jeg i min iver ikke orker å vent på å få lov å legge ut nye bilder på kritikken. Jeg anser ingen kritikk for å være negativ, med mindre det går på personangrep.

Ærlighet har du i sannethet vist i din kommentar og det setter jeg veldig stor pris på. Men jeg må bare innrømme at det har gått opp for meg at jeg bør investere i en skjerm som er bedre enn den jeg har. Jeg jobber kun på min bærbare pc, med en veldig liten skjerm. Jeg ser faktisk ikke de stripene dere snakker om. Ser bare stipene fra den bygningen som går loddrett ned på høyre side av måkens nebb, samt de striper som er naturlig fra bygninger, biler og containere som var bakgrunnen da bildet ble tatt. Kan det være at min skjerm er så dårlig at jeg ikke ser dette eller? Siden jeg har lysnet bildet litt i Levels kan det vel være naturlig at støyen kommer fra dette, slik dere beskriver. Jeg har ikke brukt levels så mye før så hvis det er tilfelle er det jo veldig kjekt å bli gjort oppmerksom på dens negative effekt ved for hard bruk.

Line,
Takk for gode råd og tips. Skal prøve meg på de råd du kommer med. Veldig hyggelig at du gir en så detaljert og god beskrivelse på hvordan man kan justere. Lærerikt!

Ha en finfin kveld!

Bergliot:)
Carsten A.
Mulig dette ''Siden jeg har lysnet bildet litt i Levels kan det vel være naturlig at støyen kommer fra dette, . . .'', men jeg tror nå mere på at dette har skjedd i kamera. Det er endel rapporter om at slikt kan oppstå veldig sporadisk i ulike Canon-kamera. Litt tonejustering er nok ikke årsak, men meget høy ISO kan være det.

Jeg har nå betraktet dette på 4 ulike skjermer, en middels god flatskjerm (LCD), en meget god og kalibrert CRT samt på skjermen på min bærbare, som har en relativt brukbar skjerm for å vise bilder (men ikke så bra for bildebehandling, bl.a. vanskelig å tilpasse toneforløpet, noe som er problemet i dette bildet). Den horisontale stripestøyen er synlig på alle.

Jeg setter også stor pris på at direkte kommentarer uten omsvøp blir oppfattet som det de er ment som, nemlig en vurdering som kan bidra til at en seriøs fotograf kan få best mulig innblikk i hva andre virkelig mener om et bilde og dets teknikk.

MVH CA
Carsten A.
'på 3 ulike skjermer'', selvsagt.

MVH CA
Bergliot E.
Takk Carsten for at du engasjerer. Kamera innstillinger brukt på dette bildet er ISO 100, lukkertid 1/100 sek, blenderåpning f/16 og brennvidde 300. Bildet ble tatt en dag med mye mørke skyer men samtidig et intenst sollys som innimellom brøt gjennom. Så da er vel årsaken innstillingen på kameraet kanskje. Dette var et av de første bildene jeg tok etter at jeg kjøpte digitalkamera.
Må vel ta skrittet og kjøp meg en skikkelig skjerm. La ut et bilde tidligere dær det ble påpekt mye støy i himmel, men på min skjerm så jeg ingenting, å det e jo lite kjekt.

Bergliot:)
Carsten A.
For å konkretisere ytterligere hva jeg mener vil jeg peke på ditt bilde bilde nr. 288615 - det er faktisk et hav av forskjell på teknikken der og når det gjelder bildet her. bilde nr. 288615 er på samme tid mykt (ansiktets hudtoner) og brilliant (øynene og borden på hodeplagget). Men i dette måkebildet er tonene fattige, uten liv i de lyse partier oog ikke på noen måte skikkelig skarpt - se som motsetning øyne og øyenvipper i barnebildet!!

MVH CA
Bergliot E.
Takk jeg skjønner hva du mener:) og takk for fin lærdom:)

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu