the moment of rebirth
det er mange gjenfødte, noen er farliger enn andre, ta Bin Laden og Georg W, farlige greier.
Jeg mekker bildene mine i mørkt rom med sort bakgrund på skjermen.
Bildet inngår i albumet religiøse særheter - sære bilder
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 28 - 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetJeg teller ikke timer, bare CD er.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger872
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226040} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Avsluttet .

Ja, det måyye være deg Helge! Originalt og flott, fantasifullt bilde igjen. Stå på! mvh Ulv
ingebjørg fyrileiv g.

Religiøs særhet. På en positiv måte. Du er suveren.

- ingebjørg
Geir F.

Se her, Helge.
Dette bildet slår imot en som en liten bombe, og igjen en utfordring for en stakkars kommantator.
Gjenfødelse eller reinkarnasjon er et vanskelig tema og jeg skal være litt forsiktig med å komme for mye inn på det her. Du formidler ihvertfall tydelig denne dimensjonen i bildet ditt. På ansiktsytrykket til stakkaren til høyre er det mye som tyder på at det her har skjedd en mutasjon i gjenfødelsen som kanskje kan sammenlignes med fugleinfluensa eller det som verre er, og med et åndelig tilsnitt.

Lettere å gå inn på kompen for her er det mye bra. Mye å feste blikket på uten at det blir rotete. Til det har du et sterkt fokuspunkt på det som er det sentrale i bildet: Nemlig overleveringene av dette ''åndsviruset'' Jeg personlig vil håpe at gjenfødelsen er mer god og salvende enn den skrekkvisjonen jeg ser her. Men du formidler en stemning, uhyggelig sådan på en overbevisende måte. Her er det ingen gode opplevelser som ligger bak, får jeg følelse av som betrakter.

Skapet i bakgrunnen gjør imidlertid denne overleveringen noe ''trang''. Dete skapet kunne evt vært kuttet ut eller flyttet på. Synes de to hendene med overleveringen burde få noe mer rom. I tillegg er det noe med gråtonene og den sorte bakgrunnen som gjør at flaten ikke blir helt troverdig, hvis du skjønner.

Dette er imidlertid det eneste som jeg henger meg opp i av et bilde som ellers er meget dyktig og overbevisende utført. Og en særdeles sterk utfordring for de små grå. Du er inne på noe her, og jeg ser for meg at dette kan bli en serie som vil kunne være spennende å opppleve som billedeserie der man kan spinne en hel historie rundt.

Ellers vil jeg ønsker deg en riktig kreativ og god helg.

Med de beste tanker fra
-fløde-


Avsluttet .

sorry,skulle være MÅTTE være deg....trykkleif
Helge R.

Hei alle sammen, jeg bøyer nakken i takknemmelighet for de gode ordene dere kommer med.
Litt om det tekniske; bakgrunnen og den gale fyren til høyre er i samme dimensjon, bakgrunnen er et utsnitt av bakveggen i kirken her, de setter en lyskaster på skapet og får denne skygge/lys effekten. Jeg var der tre ganger før jeg ble fornøyd med bildet.
Hendene er utsnitt av staturer her i Almunecar.
Fyrer må være et virus som stadig dukker opp på bildene mine, jeg får kjøre en Norten og se om han forsvinner.
Følg med det kommer mer neste fredag klokken 11.
Nå skal jeg ut i solen, 22 grader og fremdeles varmt i vannet,
hilsen
:)Helge
Lars-Anders M.

Kreativt. Du holder stilen godt.
mvh
L-A M.
John Andre A.

skal jeg si hva jeg først la merke til?
armbåndet ditt...
vel, utover det tenkte jeg: det blir jo mer og mer ekstremt eller er det bare jeg som forventer det hver gang...?
dette gir jo sterk grobunn for refleksjon og tanker egentlig, og jeg liker hvordan du gir meg muligheten til nettopp dette. enten det er politiske argumenter eller ikke.
dette er av dine mer rotete eler ustrukturerte, men likevel klarer jeg ikke å legge fra meg tanken om at du gjør det du vil og kan, og trøkker igjennom med din signatur hver gang. det digger jeg!
nå skal jeg kikke mer!
John
Kamran I.

Du helge du helge...

Måtte dine godbiter ingen ende ta:)

Mvh,
-m.Kamran-
Avsluttet .

Stilig bilde igjen,jeg liker disse litt ''sære''bildene dine:-)De er anderledes og lager nye tanker rundt ting og tang,det trengs iblant.
Hilsen Tone!
Helge R.

Hei alle sammen og mange takk for godordene.
Klokka på armen, det er et sølvkjede som er festet til håndleddet, smeden banket det fast, umulig å få av uten enten;;; hugge kjedet eller armen, så da så. Et alternativ er selvsagt kloning, men nå er det en gang der.
Litt omkring bildet:
I utgangspungtet laget jeg bakgrunnen og de to hendene, da ble det veldig religiøst, nesten for mye av det gode så jeg fikk fyren til høyre med på game, da ble det mer underfundig, mener jeg. Jeg har også mekka en del på fargene, prøvde å mette dem, ha de en smule kornete osv.
Alle bildene er i RAW format, de har vært gjennom Captur NX (et helt utrolig bra program for oss som bruker Nikon) resten er gjort i PS.
Et bilde som dette tar selvsagt tid, masse fotos før jeg er fornøyd, så er det mekkinga på pcen til toner fra Dean Martin, jep gamle fløtepusen synger bardommens svisker på en utsøkt måte.
Jeg har mer galskap på lur, legger ut et nytt neste fredag kl 11.
Nå er det stort loppemarked her, masse artig å fotografere, så jeg tar en tur ut i solen 22 grader.
Ha en flott weekend hilsen
:)Helge
Julie E.

Hei!
Nesten alt er vel sagt allerede, og jeg er enig i det meste. Har bare lyst til å tilføye en ting.
Når en følelse i en eller annen valør tar tak i meg før øynene mine har oppfattet de visuelle elementene i et bilde, da blir jeg rett og slett godt gammeldags glad! Da har jeg et riktig godt bilde foran meg. Slik er det ofte med dine bilder, og spesielt med dette. Glad for at du deler det du selv kaller ''galskapen'' din med oss. :) Det lærer vi av.
mvh Julie
Helge R.

Takk Julie!!
Det er kommentarer som dine som gir med påfyll til å forsøke å gjøre bildene ennå ett hakk bedre.
I morgen klokken 11 kommer neste ''galskap'' så følg med,
igjen takk hilsen
:)Helge
Julie E.

HEi!
Du, det var da svært hyggelig! Kan jeg være med på å holde standarden på kommentarene her inne oppe, synes jeg det er veldig veldig hyggelig! :)
Gleder meg til i morgen kl 11.
mvh Julie
Judit W.

Hei Helge!

Creative idea with a very good working out. I like the symbolism very much - it's authentic, absolutely. The details in the background are exciting too. Great storytelling work!

Judit :)
Anne Lene B.

Hei Helge
Herlig religiøs galskap med en alvorlig undertone!! Takk for at du deler godene med oss!! :-)

Mvh
Anne Lene
Avsluttet .

Du har noen av de sjukeste bildene jeg har sett, samtidig som de virker ''amatørmessig'' men samtidig ikke, og der en noe som man liksom bare må like med dem, vell kanskje litt pga orginaliteten.
Men måtte bare nevne på dette bilde, så digger jeg de to armene som nesten møtes å ser ut til å skulle mose skyggen av kirka.
keep up the crazy work ^^
Fredrik E.

Ekstremt provoserende, hælig :) Ellers er det lekende kreativt og ikke minst vannvittig dyktig utført arbeid. Mange flotte bilder du leverer, gleder meg til fortsettelsen, kjør på med din greie, det funker. Fredrik
Laurberg G.

Hej Helge. Du kæmper din kamp. Giver underfundigt udtryk for din vrede, din angst og din rædsel. Genfødsel. Et særdeles elskværdigt problem, som hver kan have sin mening om. Og dog. - Født under krigen. Oplevet, genoplevet, rekapituleret gang på gang på gang på ... i TV, i litteratur, på teater, i skolen .... Det onde fikseret og defineret. Og lige lidt hjælper det. Kan hænde at ånderne ikke er ånder som Hitler, Mussolini, Stalin o.a. men at de snarere var ofrene for ånden. Den onde ånd udsprunget af ejendom og begær, af magtsyge og misundelse, af angst og utryghed. Den ånd vi vælger når vi kæper for ''det gode'' = vores system. Vore dejlige kapitalistiske og demokratiske system, der samler al magt i himlen og på jorden hos de få, der ejer, besidder, disponerer vores alle sammens jord. Er Bin Laden og Georg W Bush da onde eller gode? Selvsagt er de da gode. De kæmper jo begge for det gode. Den ene for USA og deres gud. Og Bin Laden for Allah og mod de amerikanske og danske og svenske og .... djævle. Vi er nemlig gode allesammen. Kun bærer vi også med os den Ånd der siger at vi er de gode og de andre de onde. Den onde ånd som bestendig genfødes.
Og sådan gik det kærlighedens år, hvad er det nu? Hvad er det nu vi forstår? mvh. lau
Helge R.

Hei Lau!!
Ord til ettertanke, jeg har ofte tenkt at Hitler, med all den ondaskap som fulgte i hans kjølvann, må ha vært besatt av det onde, gjerne Stalin og Mao også, men spesielt Hitler, når jeg leser om hans liv slår det meg at det må ha stått noen bak og styrt ham, enten viljeløst, eller som en ond ond som inkarnerte i en tid da jorden lå åpen for hans ondskap.
Nå må vi se framover, vi som tror at vannmandens tidsalder kommer tross den ondskap som fremdeles rår. I det hvite hus styrer ondskapen, de påberoper seg en gud, og jeg spørr; er det ham som er den onde, har de lurt oss i 2000 år??
Takk for din interesse, jeg tror vi er brødre i ånden, ha en flott dag hilsen
:)Helge
Laurberg G.

Sandt nok Helge. Jahve = den onde gud. Kærlighedsbudskabet som man lægger på Jesus er nok ikke rigtig slået igennem endnu - desværre. Jo større gund til at forfægte det i både ord og billeder. Så - keep on. Måske er vi flere. mvh. lau
Stein Oleiv B.

rent helge bilde dette. liker fargene og lyset, noe som også gjelder alle dine andre bilder. det eneste jeg ville rettet på er støyen(neatimage) og gjerne flytta den nederste hånda enda litt mer til høyre. ellers er bildet som andre sier veldig relgiøst, og litt humoristisk. liker bildene dine, nok en gang
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu