Kjøttmeis inn for landing
Har prøvd med forholdsvis treg lukkertid med manuel fokus innstilt på landingsplass. Syntes det gir en fin effekt at vingene roterer samtidig som kropp er skarp. Har normalt villet økt lukkertiden men dette er kun ett forsøk. Funker dette ?
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetRaw.Tiff-Jpeg (Iso 450)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224783} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Henrik S.
Jag tror bilden hade blivit bedre med kortare lukkertid. För vill se mer av vingarna! Kjempefärger annars och mjukt o fint.
Robin J.
Dette funker så absolutt. Synes dette ble bedre enn grønnfinken. Mer fart samtidig som hodet og kroppen er skarp. Meget bra. MVH RJ
Idunn S.
Jeg innså akkuratt at jeg elsker kjøttmeiser - og da tror jeg bildet har gjort jobben sin mer enn godt nok ;D Det var kjempefint! Lukkertia kunne vært kortere ja, jeg savner vinger. Greina var vakker og passet kjempefint :)
Odd E. k.
Hei Terje!

Likte dette bildet, da kjøttmeisen kommer tydelig frem. Fremmet forslaget til Knut om en raskere lukkertid, noe som sikker har fått frem vingene mer tydelig. Fin dybdeskarphet og bakgrunn. Fargene er flotte sammen med komposisjonen og utsnittet Terje!

Ps: Se e-post!
Mvh

Odd E.
Robin J.
Helt uenig med de som mener vingene skulle vært skarpe. Det er jo slik de er nå som gir bildet fartsfølelse. Skarpe vinger kan du ordne når lyset tilsier det. Takk. Mvh RJ
Terje S.
Dette bilde var i utgangspunktet ett forsøk og jeg er fullstendig klar over at 1/100 sek på langt nær er raskt nik til å fryse slike frekvenser som disse vingeslagene. Selv ikke 1/250 sek er nok . Viser til ett tidligere bilde bilde nr. 269726 jeg har tatt på 1/1000 sek. Selv da er ikke vingen frøset. Må nok opp i både 1/4000 eller 1/5000 sek for fryse helt vingen. Kan nok bruke blitz for litt hjelp på high speed sync men liker ikke helt effekten med undereksponert bakgrunn. Terje
Liv F. D.
Hei Terje,
Jeg ser stadig på bildene dine. Du er skikkelig god på fuglebilder. Synes dette var et nydelig bilde av kjøttmeisen, men jeg savner også vingene.
vennlig hilsen
;) liv
Eyvind R.
Dette fungerer godt for meg, Terje. Spennende og kreativt med ''vingeuskarpheten''. Jeg synes derimot at hodet med fordel kunne vært enda skarpere..

Mvh Eyvind
Terje S.
Helt enig at hode kunne vært skarpere. Har skarpet opp øye selektivt i tillegg til vanlig oppskarping på resten av meisa. Terje
Kjell Sigurd S.
Fint fanget innlanding med full flaps dette Terje. Jeg synes valget av lukker er perfekt. Hodet kunne sikkert vært skarpere men jeg synes det er skarpt nok. Litt tamt i fargene, bruker du sRGB på bildene du legger ut? Komposisjonen er ok.

Kjell S
Terje S.
Bilde er 16 Bit RGB . Er ikke helt sikker men tror CS2 convertere automatisk til sRGB når jeg lagrer i web ? I PS 7.0 fikk jeg alltid spørsmål om jeg ville convertere . Tror det skjer automatisk ? Terje
Kenneth K.
Flott bilde. Fine og skarpe farger. Komposisjonen og utsnittet på bilde ble bra her. Et vakkert høstbilde. Det ble en fin effekt på vingene.


mvh Kenneth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu