Bokfink
Har bestemt meg for å dokumentere alle småfuglene som er innom foringsbrettet mitt.Denne kom vaglende inn alene,spiste og forsvant igjen.Tror det er en bokfink.
Kunne ønske meg at den satt seg på en pinne men den gang ei..
Bildet inngår i albumet Diverse småfugler - Diverse småfugler ved matbrettet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-02 21:28:54
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon Eos 30D
  • Canon eF 300mm F4l is
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeRaw iso 640
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger276
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220375} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Inge S.

Hei.
Syns denne ble flott. God skarphet med fine detaljer og farger.

Kanskje du kunne feste noen pinner på matbrettet? :-)
Ellers veldig bra.

Mvh Inge
Tommy S.

Et flott bilde etter min mening.
Synes det er fint når man ser detaljene i fjærdrakta, som man gjør på dette bilde.
(pen fugl er det også)

Mvh
Tommy Sørensen
Terje S.

Bilde virker noe blast og har trengt en posjon kontrast. Du har sikkert kompensert for den lyse snøen. Vil støtte meg til IS sin kommentar om å feste noen flotte greiner o.l på forringsbrettet for å få en flott ramme og komposisjon i bildene dine. Liker ikke vinkeler verken ovenfra eller under fra på slike bilder. Enkelte ganger har enn ikke mulighet til slik men med småfugler får en nok sjanser er man tolmodig nok. Jeg sjøl sitt godt plassert i kjøkkenvinduet med kamera oppstil på en gren 2 meter unna. Da med forhåndsinnstilt fokus der jeg har sett at småfuglene mellomlander før de går på matbrettet. Når de lander trykker jeg på fjernutløsern. Med jevne mellomrom går jeg ut å sletter de bildene som ikke er skarp og holder fokus eller fuglen sitter i en vinkel som ikke passer inn i komposisjonen. Mvh Terje
Tom E.

Hei!
Takker for kommentarer.Må vel innrømme at jeg ikke er fornøyd selv.
Skulle gjerne hatt den opp på noen greiner jeg har satt opp,men den gikk bare å ruslet rundt og så så litt forkommen ut.Det er første gangen jeg har besøk av bokfink så jeg tenkte skitt au.
mvh tom
Odd E. k.

Hei Tom!

Et bra bilde av en bokfink. Bildet ble bedre etter litt kontrast, de flotte fargene kom mer frem.
Dette er en vanskelig vinkel å fotografere fugler fra. Det er også vanskelig å få frem de flotte detaljene på siden av fuglen, da blikkfanget blir ryggen. Noe lengre avstand til motivet vil kunne fremme motivet bedre. Du vil da få mer å gå på når det gjelder utsnitt og det å bestemme hva bildet skal inneholde av detaljer. Slik bildet fremstår nå, blir dokumentasjonen heller dårlig samt at utsnittet er veldig trangt. Mye kritikk på en gang!

Mvh

Odd E.
Terje S.

Bildet ble mye bedre med mer kontrast Tom. Bokfinken vil du helt sikkert få besøk av flere ganger i vinter. Bokfinken liker best å spise mat på bakken. Han rusler rundt på bakken og plukker solsikke som de andre har rotet ned. Men du treffer han også på foringsbrettet. Neste gang lander han på en flott grein du har festet i foringsbrettet. Lykke til videre . Mvh Terje
Tom E.

Takk nok en gang,når det gjelder kritikk Odd,så tåler jeg det meste.Dessuten er jeg enig i det dere skriver.Til Terje,du har vel rett.Blir nok litt for utålmodig.he-he.
mvh tom
Terje S.

Grunntanken vår er å hjelpe hverandre slik at vi får bedre bilder. Du har den viktigeste egenskapen Tom -å kunne ta imot konstrutiv kritikk. Beste lykkeønskninger for nye blinkskudd . MVH Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu