Løvetann
Løvetann som har satt frø
Bildet inngår i albumet Høst 2006 - Naturbilder av høsten - så vakker som den er :o)
Utstyr
  • Nikon D70S
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215493} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Anders H.
Ikke noe dårlig bilde, men ikke superbra heller. Synes fokusen sitter greit her, men jeg synes bakgrunnen er for rotete. I tillegg er det et ganske kjedelig lys, så det mangler dramatikk generelt sett.

Anders
Carsten A.
Lyset er nok ikke det dummeste som kunne velges her, tvertimot, når motivet har så høy kontrast som her er nok alt annet enn diffust lys dømt til å mislykkes. Gråvær eller skygge er det rette.

Det som sitter mindre bra (=dårlig) er eksponeringen - sentrum, der frøene sitter, er dessverre kraftig overeksponert og utbrent. Med digitalt kamera er dette ganske lett å unngå ved et man tar en prøveeksponering. Slik dette bildet ser ut ville toneområdet i kameraets histrgram trolig ''klatret'' på høyre vegg, et klart signal om at en del av bildet er overeksponert. Botemidlet er å redusere EV, med 1/2, 2/3 trinn (eller mer), ta ny prøveeksponering og igjen sjekke histogrammet - til det sitter.

Man kan enten bruke en forholdsvis lang brennvidde som ikke er for mye nedblendet, slik at en forholdsvis nær bakgrunn blir skikkelig uskarp, eller man kan sørge for å finne en posisjon hvor bakgrunnen er mye lenger unna. Sånt som den lyse knoppen i nedre kant plukker man helst unna før opptaket.

Skikkelig skarphet må til, slikt som dette er det lettest å gjøre fra stativ.

MVH CA
Linn P.
Hei Cora.

Vi synes vel alle at macrobilder er gøy-det åpner en helt ny verden. Men dette medfører at man ofte ser bilder som dette. Jeg synes det derfor må til et mer spennende motiv enn dette for at et macrofotografi skal bli tiltalende. Videre synes jeg at skarpheten kunne vært bedre, og at bildet med denne bakgrunnen blir ganske rotete.... Men stå på - det er mange spennende små motiver å fotografere.

Mvh Linn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu