Vinterdvale
Bildet inngår i albumet Ølberg - På det idylliske, lille tettstedet Ølberg i Sola kommune finner man en flott sandstrand, en koselig havn og minnesmerker fra krigens dager, blant annet. Et perfekt sted for fotografering, med andre ord! ;-)
Utstyr
  • Olympus digitalt kompaktkamera, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger674
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174461} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Kjellaug L.

Likte veldig godt stemningen i bildet ditt. Flott utsnitt.
Avsluttet .

Hei
Tok sist søndag bilde av akkurat samme sted:). Båten og sjøhusene. Ølberg er et eldorado for oss fotografer. Du har fått til en mye bedre komposisjon en hva jeg klarte, derfor har jeg ikke lagt ut mitt bilde her på dotten. Bildets oppbygning er bra, ser du har et lavere standpunkt som fremhever båten - tror jeg. Farvevalørene og litt tåkete akkurat slik været har vært idag, har du tatt det idag?

Bra dette.

mvh arild
Hege J.

Takker for raske og oppmuntrende kommentarer.

Arild: Ja, jeg har tatt bildet i dag. Ølberg er et favorittsted jeg reiser til når jeg skal ta bilder, stedet har nærmest ubegrensede fotografiske muligheter. Reiste herfra (Hommersåk) i nydelig solvær. Da vi kom til Ølberg var det fortsatt sol, men i løpet av et kvarters tid ble det helt grått og tåkete. Det skifta utroligraskt! Som du ser er dette tatt etter at tåka la seg. Synes selv det ga bildet en fin stemning.

Mvh Hege
Tone A.

Flott stemningsbilde i gråveret med fine svart/kvitt tonar. Her er det verkeleg vinterdvale med båten på land i det visne graset. Staden virkar litt øde og trist, med slitte hus på alle kantar utan teikn til liv. Fin komposisjon, god dybde og flott stemning. Mange linjer og former i bildet!
Me har hatt gråver på Lyefjell i heile dag. Eg har vore ei gong på Ølberg i haust, og då var det nokre fargerike båtnaust der og ei vel fotogfafert stolrekke! Difor er dette bildet flott som viser Ølberg i gråvér!
:) Tone
Steinulf L.

Her var det skikkelig hustrigt og vinterlig. Så absolutt et bilde som gjør seg i sv/hv. Ledningene fungerer bra i bildet.
Avsluttet .

Flott bilde og nydelig komponert. Den diagonale linjen fra båten leder oss langt inn i bildet. Jeg liker også lednigene og den tydelige ensomheten.
Kurt S.

'Ennå er det langt til vår'' heter det i sangen. Det får man også godt inntrykk av ved å se på bildet ditt.
Synes du klarte å få til en fin plassering av de forskjellige elementene.
Helheten ble ikke rotete men derimot klarte du å få frem en fin og rolig vinterstemning.
Fargetonen kledde bildet og godt jobba-:)
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Det ser ut som om hele området her ligger i vinterdvale.
Tung og tåkete grådag, slik vinteren kan fortone seg til tider.
Godt formidlet stemning som kler sort/hvitt. Akkurat det formatet understreker det 'fargeløse' en kan oppleve på en slik dag.
Fin komposisjon med båten i forgrunnen, og miljøet bakover i bildet.
Den ene kraftlinja (som henger ned ifra øvrekanten) sjenerer nok endel, og kunne sikkert vært klonet bort.

mvh Jan Frode
Fred S.

Mulig båten dominerer litt mye, men ellers en fin dokumentasjon av grå,, norsk drittvær-tristesse. Slik har vi hatt det i ''uminnelige'' tider nå, og i dag har elendigheten nådd toppen, men elver som flommer over i hele bygda.

vh fred
Anne-Grethe S.

Hei Hege

Eit bilde der det passar bra med skodda som ligg tungt mellom husa. Fin plassering av båten i bildeflata og fin komposisjon.
Eg har i grunn ingen ting å utsette på dette bildet. Du er flink til å formidle stemningsfulle situasjonar.

Mvh
Anne-Grethe
Hege J.

Tusen takk til dere alle!
Kommentarene inspirerer og er meget kjærkomne.

Hege
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte godt uversstemningen i dette bildet, det virker gråkaldt og kjølig,
syns det er et velkomponert bilde der båten skaper en fin dybde innover i bildet, absolutt et velvalgt kamerastandpunkt.

mvh Inger Anne
Inger-Lise S.

Hei! Her har du formidlet været og stemningen på en god måte! Bildet forteller flere historier, om man bare slipper dem til ;-)
Og folket er vel innomhus.(Om det bor noen der om vinteren...Vet ikke hvor det er)
Båten dominerer, men det er helt greit med tanke på tittelen.Jeg liker komposisjonen.

Inger-Lise
Janne L.

Her var det en grå søndag. Du har virkelig dokumentert været. Grått og trist vær i den kalde årstiden. Folket holder seg inne, båten i opplag. Meget bra dette, Hege.
Janne
Odd Tore S.

Trist å tilbringe vinteren med kjølen i været i tåka, skikkelig uggen stemning.
Som stemnings- og situasjonsbilde gjør dette seg virkelig, OK komp og teknikk slik jeg ser det.
Odd Tore
Hege J.

Hei og takk til dere siste også.

Det bor nok ingen i husene vi ser i bakgrunnen. Det er sjøhus i Ølberg havn, som vel rommer andre båter nå vinterstid. ''Min'' båt ble muligens ikke funnet god nok til en plass inne i et av husene. Denne havna, som for øvrig ble kjent via Nokas-ranet pga noen av ranernes angivelige tilholdssted her i perioden før ranet, er et yndet utfluktsmål når man har fri og trenger litt sjøluft i lungene.

Stemningen på bildet er typisk for vinteren på våre trakter. Det er lite eller ingen snø, men til gjengjeld desto mer surt og grått vær. Heldigvis har vi fine dager innimellom også, men denne gangen fikk jeg lyst til å prøve å fotografere drittværet. Morsomt å prøve seg på litt annet enn glansbilde/postkortmotivene av og til også... ;-)

Ei god helg ønskes dere alle sammen!!

Hege
Avsluttet .

Hei Hege!

Deilig med drittværsbilder:-) Av en eller annen grunn liker jeg bilder hvor været er ruskete. Dessverre er jeg for mye inne når været er slik.

Båtens plassering i bildeflaten gir bildet meget god dybde. Om den er for stor eller ikke er en smaksak. Hadde båten vært mindre dominerende ville det nok gått utover dybden. Bildet gjør seg i sort/hvitt.

MvhJRH
Linde G.

Hei

synes du har gjort et bra bilde her, hvor det var litt artig dette med at båten er såpass dominerende og disse diffuse husa i bakgrunn som rammer inn opplaget . Men hvor er Ølberg hen ? Burde sikkert vite det men det gjør jeg altså ikke. !

Hilsen
Linde Gilberg
Hege J.

Takk for kommentarene, Jan Roar og Linde. :-)
Linde: Ølberg ligger i Sola kommune i Rogaland.

Mvh Hege
Benn Peter H.

Hei, Hege.
Jeg har jo en stor forkjærlighet for sort/hvitt-bilder, så her traff du fint for mitt vedkommende.
Fin dybde i dette bildet, og plasseringen av båten i bildet leder blikket innover og gir hvertfall meg et ønske om å kunne se meg litt rundt i dette området. Syns også den litt røffe framstillingen av bildet gir rett stemning her. Fint med de strømledningene til lyktestolpen som jeg mener er med på å gi blikket ro i bildet.

Benn Peter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu