27. januar - Den internasjonale holocaustdagen.

Dette er Czeslawa Kwoka, 14 år gammel, et barn. Hun ble henrettet i Auschwitz 18. februar 1943, injisert fenol rett i hjertet. Rett før henrettelsen ble hun fotografert av en medfange, Whilem Brasse (han vitnet senere mot Kwokas bøddel). Czeslalawa, livredd og slått, snakket ikke bøddelens språk og hadde mistet moren bare noen få dager før. Hun var en av rundt 250.000 barn henrettet i Auschwitz-Birkenau.
Hennes ansikt er resultatet av menneskers politiske og moralske forfall. Det er fremdeles individer som ønsker å ødelegge det som er menneskelig rundt oss og i oss. Se dere rundt. De synger også i vårt land.

"Godhetstyrannen"


Kull og akvarellmaling, ferdigstilt 27.01.22
Bildet inngår i albumet BLIKK -
Utstyr
  • FUJIFILM X10
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger127
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1144707} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Gunnar F.
Imponerende igjen - ikke mer å si om den saken. Slikt berører meg sterkt - fikk med meg "Trikken til Auschwitz", som jeg også har sett tidligere i anledning dagen med Samuel Steinmann som var den siste gjenlevende fra dette grufulle stedet, men som døde for en del år siden. Jeg hadde lenge ønsket å besøke Auschwitz-Birkenau, da jeg har vært både i Jerusalem og selvsagt på Holocaustsenteret i Oslo tidligere, men først i 2016 fant jeg en passende anledning. Stedet gjorde et sterkt og rørende inntrykk på meg.- fikk også med meg "den gamle synagogen" i Kazimierz som i dag huser et museum mens jeg var der. Litt digresjon som vanlig fra meg :-)
Mvh Gunnar.
Ingvald Bright N.
Hva skal si . Folk blir svært bestemt på hva de skal si, mene, også i dag. De skal drepe, skamslå uten å kjenne vedkommende, når de er i flertall på pc n. Jeg er glad for de menneskene jeg kjenner . In
Geir F.
En sterk historie,
Et sterkt ansiktsuttrykk,
Et sterkt budskap,
-formidlet i din hånd på en gripende måte.
G
Roar B.
Fotografiet nærmest slukte meg i sin grufulle realisme. Å tegne ble min måte å bearbeide inntrykket.. skape et minne om jenta og hennes skjebne, en varig påminnelse til oss alle.
Harald N.
Dyktig gjort Roar, du har fått fram det sårbare på vegne av dei som blei utsett for dei ubegriplege lidelsane. Ein blir mint på alle born som også i dag lever under umenneseklege forhold.
Harald
Roar B.
Ja, historia gjentar og gjentar seg.. krig som baseres på å ramme uskyldige, kvinner og barn.
Menneskets ondskap satt i system.
Takk, Harald !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu