Isegranhuset i sen kveldlys
Fredrikstads eldste trehus er nå kulisse og oppholdssted for NRK sin nye serie om "Anno 1700"
http://www.nrk.no/ostfold/her-skal-anno-deltakerne-bo-1.12299553 og
http://www.nrk.no/ostfold/anno-selda-pa-forste-befaring-i...1.12428343
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-07-05 10:01:32
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon Nikkor AF-S 70-200mm f/4G VR
  • Brennvidde86.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1031828} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Roar K.
Her ble jeg litt nysgjerrig på hvordan dette tok seg ut hvis man beskjærer venstresiden så ramma skjærer i det store treet som står på noe som ser ut til å være ei øy.
Som tenkt så gjort - med forskjellige "innhogg". Men så da at treet antagelig ble for bastant der ute i kanten så den gamle Fredrikstadringreven hadde kanskje truffet perfekt denne gangen også. Kanskje ville en liten kosmetisk bortkloning av den øverste kvasten til venstre ha noe for seg?
Men aldri så galt så godt for noe for denne størrelsen yter ikke bildet rettferdighet så jeg da jeg la det inn på fullskjerm mot sort og fikk dekket hele 32 tommer'n.
Men noe rart skjedde på veien dit. Da jeg bare åpnet kom det opp sammentrøkt i høydeformat hvilket endret seg da jeg gikk siste steppet videre der altså hele skjermen ble fylt opp.
Når det gjelder det fototekniske ellers så har jeg vel brukt opp alle mine superlativer hos deg allerede for flere år siden.

Roar

Roar K.
Jeg var vel litt tidlig for nå ser jeg at det har kommet en V2 med drastisk venstrekutt som gir et helt annet bilde.

Roar
Walter S.
Sånn er det bare, Roar, når man er tidlig ute. Håper at V2 er mere etter din måte å se ting på.

Jeg vet at jeg har en tendens til å ville ha med FOR mye i bildene mine. Det er nok derfor jeg er mest glad i vidvinkel-objektiver også. Pussig nok så har jeg lett for å se samme tendensen / feilen hos andre, men ikke hos mine egne bilder...
:o/

Du skal ha takk for hele 2 innlegg her!

Mvh,
Walter
Hans Petter S.
Synes V2 fremhever Isegranhuset best! Holder derfor en knapp på den versjonen! Vakkert kveldslys! Må si litt som Roar: når det gjelder det fototekniske er alt på topp, slik som det bruker å være på bildene du leverer! Dette ble flott!
Anders S.
Meget vakkert bilde, med sommerlig og god stemning!
Jeg liker speillingen av huset, som "danser" over vannet, der får jeg også se en måke som sitter. Veldig staselig med folka utpå holmen der, kled i datidens mote!
Kjempe flott bilde!
Hilsen Anders

John B.
Nydelig sted gjengitt på beste Waltervis!! To flotte bilder som utfyller hverandre, så ja takk til begge!!
Jan G.
Walter, du er en mester til å "male med lyset" og oppnår de beste resultater morgen og aften. Lyset legger seg som et mytisk vesen og former de tredimensjonale elementene til det perfekte. Jo, du har mye rett i det med å ta med for mye i et bilde. I likhet med deg ønsker jeg også at bildene som hovedregel skal følges av en tittel eller en billedtekst. Fotografering kan være "kunst uten tittel" men som regel utgjør bilde og tekst en helhet i formidlingsprosessen. Det er jo det vanligste i dagens mediesamfunn, og en godt formulert tekst kan løfte billedopplevelsen, og vice versa.
Mvh Jan
Linda E.
Nydelig foto, med god skarphet og flott lys. Jeg også må si at jeg liker V2 bedre, men skulle gjerne likt å se litt mer av himmelen på V2. Ellers veldig bra :)
Jostein S.
Hei
Idyllisk og flott
Et herlig sommerbilde
En fin stemning du formidler
Jostein
Vidar Magnus J.
Jeg synes begge to er like gode på hver sin måte; orginalen som viser mer av stedets omgivelser og V2 som går mer innpå huset og gir mer innformasjon om selve eiendommen, samt fin dybde. Gode farger og komposisjoner.
Walter S.
Takk til Hans Petter, Anders, John, Jan, Linda, Jostein og Vidar Magnus!

Versjon 2 er nok dynamisk noe bedre enn originalen, mens V1 viser mere av Isegran.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu