Amerikatoppvipe
Legg merke til sporene vipa har på vingeknokene. Reminisenser fra dinosaurene? Noen fugler kan klatre ved hjelp av klør på vingeknokene - i likhet med urfuglen. Den som ligner mest på urfuglen er den søramerikanske Hoazinen, der ungene kan klatre opp trær ved hjelp av sine vingeknokeklør. Men flere arter i Sør-Amerika har spesialiserte vingeknoker. Denne vipa til forsvar og antagelig kamp. Legger ut et par bilder nå i slengen - blir noen uker til neste bilde herfra.
Bildet inngår i albumet Argentina - Jeg skal forsøke å legge ut en serie med bilder fra Argentina etter hvert fra Ildlandet, Patagonia, Pampasen og det sydlige og nordlige Andes. Med den sterkt devaluerte pesosen er Argentina blitt en rimelig turistmagnet og et ypperlig reisemål for den som liker storslått natur. Noen bilder fra Buenos Aires kommer nok også.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 300 2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/8000s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger414
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123653} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Svein B.

Beskrivende artsportrett med detaljer jeg ikke hadde kjennskap til i det hele tatt. Teknisk ser bildet noe ''glatt'' ut, men dog er det helt innenfor rammene for et glimrende artsportrett for bruk i enhver sammenheng.

Mvh
Svein B
Jan Fredrik I.

Helt enig med SB i at dette er et artsportrett som helt klart holder mål.
Ikke det mest spennende lyset men til gjengjeld grei detaljering spesiellt i vingepartiet og en fin nærhet og kontakt med fuglen.
Også fin info i underteksten som jeg som forholdsvis fersk på fugl setter stor pris på.

Mvh

Jan Fredrik
Stian K.

For meg er bildet for blasst og kjedelig i fargene. Gjør du det litt lysere og øker kontrasten noe, vil bildet bli noe helt annet. Da ser vi detaljene i fjærdrakten bedre, og ikke minst så kommer øyet bedre frem. Brukte litt tid før jeg så det. Men uten tvil godt ''skutt''.
Erik A.

Wow, her var det liv! Godt driv og fartsinntrykk i dette, grunnet at vipa virkelig ligger over i svingen, samt det aktive, ja nesten agressive, inntrykket det åpne nebbet gir. Er det deg den er sint på? Bildet er vel et moderat utsnitt, men hvor nær var du her? Tåler nok som SK sier en ørliten oppletting. Merkelig nok funker kompet uklanderlig, selv med det trange rommet i fartsretningen. Flott med informative faktaopplysninger også. Keep up the good work! Vi ser så gjerne mer fra Sør-Amerika, så god tur videre, og så høres vi her på dotten!
Kjartan T.

Du har vært litt uheldig med lyset på de siste fuglebildene dine, men ellers synes jeg dette er et blinkskudd. Og takk for ny kunskap som du formidler på en glimrende måte med dette bildet (og teksten).
Stine J.

Det var litt av et blinkskudd! Flott artsbeskrivelse. Har aldri sett en slik før, så det var flott du laget så utfyllende tekst til.
Syns bildet virker litt blast, kanskje du kunne justert litt i curves for å lysne fuglen og lage mer kontrast.
mvh Stine :-)
Jan W.

Fint fanget av en spennende fugl utenfor min rekkevidde.

Litt slappt i tone skalaen men skarpt med god tegning og fin fluktpositur.

Får meg også til å tenke på at jeg faktisk har noen fluktbilder av vår egen vipe som jeg sikkert kan spe på med i porteføljen min her.

Jan
Bjørn H.

Hei Ketil ...

Har ikke peiling på fugler, men flott å lese hva du skriver i teksten din ...

Bildet er jo stramt og fint komponert, men savner vel kanksje noe mer spennende lys og smell i tonene :))

Bjørn ;¤
Stig B.

Jeg stemmer her helt i med BH; Flott med teksten til, fin komposisjon og bra skarphet, men ikke helt full uttelling med lyset her. Bra fluktbilde med fin detaljering.

Kjekt og følge serien din.

Mvh Stig
Lennart J.

Trevlig information,bra bild. mvh lennart
Carsten A.

Interessant illustrasjon mv. av artstrekk, selv om jeg nok syns at toneseparasjonen ble litt for dårlig. Tonene er der, så her tror jeg etter å ha tatt bildet inn i PS (og sett på histogrammet der) egentlig bare at det står om litt arbeid med levels og/eller kurveverktøyet - dette med forbehold at den skjermen jeg bruker akkurat nå sannsynligvis ikke er presist kalibrert.

MVH CA
Carsten A.

Nå, som jeg ser bildet med en bedre skjerm, tror jeg fortsatt toneseparasjonen kunne vært bedre - men en godt kalibrert skjerm gir likevel et annet inntrykk.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu