mor og barn
forsøker meg på et dyrebilde denne gangen.
Utstyr
  • d70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger107
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_92774} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Morten F.

Teknisk bra, skarpt og fint. Hva slags dyr er dette?
Klaus Petter W.

Hei Morten !! Det er en Ringhalelemur.

'' Lemuren er en halvape som kommer fra Madagaskar. De fleste artene på Madagaskar er helt unike og finnes kun på denne øya. I dag finnes det hele 50 forskjellige varianter av lemurene. Navnet halvape kommer av at de ligger etter apene i utvikling og at de er mer primitive enn apene. Madagaskar har ligget atskilt fra Afrika i millioner av år, og lemurene har utviklet seg i en egen retning, uavhengig av andre primater.

Ringhale-lemuren er nok den mest kjente lemuren. Den har sølvgrå pels og et hundeaktig hvitt ansikt med sorte ringer rundt øynene og hvite ører. Ringhale-lemuren er nok mest kjent for sin lange hale med sorte og hvite ringer. Kroppen dens kan bli 50 cm lang, mens halen er 60 cm lang. Halen til lemuren kan ha opptil 20 sorte ringer.

Ringhale-lemuren lever i en familie med opptil 25 individer. Familien ledes alltid av en hunn. I parringstida smører hannene halen sin inn med et sterkt luktende luktstoff fra luktkjertlene sine. Deretter utkjemper de ”luktkrig” med hverandre ved å vifte de duftende halene i lufta. Han som lukter verst får parre seg med hunnen. Etter fire og en halv måned får hunnen unge. Hun føder vanligvis èn unge, men noen ganger får hun tvillinger. Ungen blir født med blå øyne. Hele familien hjelper til med passing av barna.

Navnet lemur betyr spøkelse. Det var urinnvånerne på Madagaskar som kalte dem dette. I mørket har nemlig lemurene selvlysende øyne. Urbefolkningen på Madagaskar trodde det var forfedrene som iakttok dem om natten.
I dag er lemurene utryddelsestruet. Dette gjelder også ringhale-lemuren, som er truet fordi dens levesteder i skogene blir ødelagt av hogst. ''

PS !! Nei det er ikke jeg som innehar denne kunnskapen....

ctrl+c og ctrl+v :-)

Klaus
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu