Stjernehimmel
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 10-20mm EX DC HSM f/4.5-5.6
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/4
  • Lukker40"s
  • Nei
  • AnnetDette bildet er resultatet av en stack på 101 bilder, tatt på 40" hver. Det vil si at det er altså over 4000 sekunder med lys i dette bildet!

    Teknikken går ut på at man ligger alle bildene oppå hverandre, også blander man lyspunktene inn i hverandre. Det som lager strekene, er jordens rotering rundt aksen sin.

    Det er ikke gjort noen fargekorrigeringer i bildet, det oransje-rosa lyset kommer av gatelysenes gjenspeiling i atmosfæren. Til høyre for bildet ligger Bergen by, til venstre er det utover mot øygarden, og derfor ingen lysstøy :)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_550378} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Jóhann Á.

På mange måter et vellykket bilde! Egentlig på alle måter untatt at det er mye støy.
Men jeg lurer på om du gjør dette manuelt i billedbehandling eller om du bruker eget program for å sette bildene sammen?

MvH, Jóhann
Magnus N.

Takk for fine ord! Sliter med støyen ja, mitt 40D er ikke så flink når den må opp i ISO! Når jeg i tillegg har så lange lukkertider blir det et enda større problem. Jeg skal legge ut et nytt et neste uke, har et annet liggende som er vel så bra :)

Etterbehandlingen foregår slik, i Adobe Photoshop:
Alle bildene legges lagvis oppå hverandre.
Det nederste laget er helt svart, og alle bildene over blandes i "lighten mode". Dette tar tid å gjøre manuelt, og jeg har funnet et "action-set" fra StarCircle Academy til PS som gjør dette med noen få klikk.

Du kan finne stacking-actionen med instruksjoner her: http://blog.starcircleacademy.com/2011/02/automated-stack...in-ps-cs5/
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu