Hvitkinngjess i arktisk natur
Ett bilde fra Svalbardtur juli 2004.
Bildet inngår i albumet Svalbardnatur - Bilder fra Svalbardtur sommeren 2004
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-14 17:31:09
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D1H
  • Sigma EX 100-300/4 IF APO HSM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/2000s
  • FilmtypeRAW ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger519
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297166} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Thor Edgar K.
Bilde viser begge kjønn av hvitkinngås. Ser at hoa varsler. Du er ikke så nært at du forstyrrer de i hekkeområdet?- Ellers var bilde meget bra.
Svein B.
Hei Thor-Edgar, og takk for kommentar. Bildet er tatt fra bil i vegen ved flyplassen i Longyearbyen, der hvitkinngjessene kom innom til dammen i vegkanten med jevne mellomrom. Hekkende par så vi kun utover mot Bjørndalen og innover Adventdalen på vår tur- og disse fikk selvfølgelig drive med sitt i fred. Disse fuglene (det var fire gjess, to hanner og to hunner i følge) lettet etter en stund fra dammen og la kursen utover mot Bjørndalen igjen, det var da jeg tok disse bildene. Ingen forstyrring av noen hekking.

Mvh
Svein B
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Svein. Det er noen svært så pene fugler, godt gjengitt både fototeknisk og med tanke på toner og svak gjengivelse av fjell bak. Jeg liker at de ikke har samme positur/vingaslag, og hvordan de er plassert i bildet. Jeg er litt usikker på om jeg ville ha kuttet litt nede på grunn av de hvite områdene som forstyrrer litt. Fjellene bak ville kanskje kommet bedre fram i en panorama?

Ha en fin dag.
vh ingebjørg
anders s.
fint fluktbilde dette her
bra skarphet
mulig litt mye luft nede,men det er bare småpirk
mvh anders
Jan Inge K.
Bra fluktbilde av hvitkinngjessene, dette. Synes kanskje det blir i meste laget med luft under...
Svein B.
Heisann og takk for kommentarer.

Jeg ser det går igjen at det kanskje er for mye luft under fuglene. Grunnen til at bildet er vist med så mye luft under er at det er der nede fjellene med snø er, og de vil jeg ha med. Oppunder og bak fuglene er det bare himmel og skyer. Grunnet dis kommer ikke skillet mellom fjellene og himmelen så tydelig fram på bildet- noe jeg egentlig var klar over. Mulig jeg må gi fjellene litt ''særbehandling'' for å få de tydeligere fram i bildet kanskje? Hva tror dere?

Mvh
Svein B
anders s.
faktisk så la jeg ikke merke til fjella før nå:-)
så hvis du kan fremheve dem bedre,så kommer nok utsnittet bedre til sin rett.
med det lyset du hadde,så hadde nok mer dof vert å foretrekke
mvh anders
Kjell Ivar Ø.
Og få to gjesser såpass skarpe i flukt er slett ikke verst. Likte
utsnittet du har valgt. Men naturen kunne vert hvor som helst
den kommer ikke godt nok frem Svein annet en i underteksten.
Vh Kjell Ivar
Avsluttet .
Enkelt rent og pent:-)
Hilsen Tone!
Stig B.
God kvalitet på et fluktbilde der detaljer og skarphet er på topp. Skulle ønske at naturen bak tittet litt mer fram, for det hadde gitt dette bildet mye mer ''smell''. God komposisjon selv om fjellen ikke er så tydelige.

Mvh Stig
Espen A. I.
Et nydelig fluktbilde under vanskelige forhold vil jeg tro. Synes dette er et av dine bedre for tiden.

mvh Espen
Per Harald O.
Vakker studie av disse måkene!
Monika Frisvold V.
Hei
Et nydelig fluktbilde med en meget god skarphet ..Fryd for øyet
å se detaljer i vingene...
mvh monika
Carsten A.
Bra dette, og fuglene flyr høyt når du setter av god plass under - beskjæring nedenfra er derfor ingen god idé. V2 er avgjort å foretrekke fremfor V1.

Hvitkinngjessene er skikkelig sky på Svalbard, men når det gjelder de store flokkene av dem som jeg ofte treffer på Østensjøvannet her i Oslo så er problemet egentlig å unngå å tråkke på dem snarere enn å skremme dem. Men det dreier seg nok om to helt ulike populasjoner, de vi har her på Østlandet sies å skrive seg fra en svensk/polsk populasjon.

MVH CA
Svein B.
Hei igjen og takk for nye kommentarer.

Det er mulig jeg kunne gjort enda mer for å fremheve fjellene i bunnen av bildet- jeg får ta en ny runde med bildet og prøve meg litt frem videre.

PHO: Måker...?? ;)

CA: Ja hvitkinngjess på Svalbard er nok en litt annen opplevelse enn samme art ved Østensjøvannet- men flotte fugler er de jo uansett. Målet var her å få med noe av den naturen jeg opplevde disse fuglene i- uten at naturen ble dominerende. Trolig ble naturen heller for anonym kan det se ut til.

Jeg kjenner ikke så godt historien til hvitkinngjessene på østlandet, men mener å ha hørt at den tidlige vilthekkende populasjonen i Oslofjorden stammer fra fugler fra en eller annen park i Oslo, og at denne igjen trolig er supplert med fugler fra Sverige og kanskje evt Polen. Den er såvidt kommet som hekkefugl i Oppland også.

Mvh
Svein B
Odd E. k.
Hei Svein!

Et majestetisk bilde av gjessene på sin lange fart opp i isødet. Upåklagelig skarpt og en flott positur der de flyger i en flott formasjon. Fint lys og flotte farger. Liker godt det store utsnittet og den flotte plassering av fuglene i bildefeltet. Bakgrunnen er også meget flott med sin lyseblåe fargen og som er med på å gjøre det flotte bildet tidløst. Nydelig fremmstilt Svein!
Anbefales!!

Mvh

Odd E.
Gunnar N.
Fin fluktsituasjon av hvitkinngås. Rent og pent som det er sagt. Er ellers enig med flere andre i at bakgrunnen kunne vært mer framhevet, men det er
mye en kunne ønske seg her i livet. V2 foretrekkes.

mvh Gunnar N
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu