Min første havørn!
Var hos Ole Martin Dahle i Flatanger ( www.norway-nature.com ) og fikk for første gang være med å oppleve havørn som stuper etter fisk (for de som skulle være i tvil er fisken fisket på forhånd av oss...)
Det var en utrolig opplevelse og noe av det råeste jeg har vært med på! I løpet av dagen fikk vi oppleve hele 10 forskjellige stup. Dette bildet ble tatt i stup nr. 2.
Lista ligger jo veldig høyt for havørnbilder, så spent på hva dere mener om dette!

Takk til Ole Martin for en fantastisk opplevelse!
Veldig fornøyd, synes det var stilig at den kommer litt mot meg og ikke bare er tatt fra siden. I tillegg liker jeg vannspruten jeg fikk med bak.
Etterbehandlingen er jeg imidlertid litt usikker på, noen som har noen tips og råd å komme med der?
Bildet inngår i albumet Flatanger - Ørnesafari med Ole Martin Dahle
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-12 01:12:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-04-12 13:47:46
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 300/4 IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger758
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313017} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Vegard L.

Flott at den kommer litt i mot. Bra positur. Etterbehandlingen er nok ikke optimal. For øvrig er det en del støy i de mørke partiene på vingen. 1/1250 må man ha, men blender 9 gir rikelig dybdeskaphet. Jeg hadde nok valgt blender 5,6 el. 6,3 og gått ned på ISOèn i stedet.
Vegard
Terje S.

Flott bilde og tøff situasjon men lysforholdene viser at du har hatt forholdsvis hardt lys. Ser også at du har prøvd å lette opp skyggepartier på vingen da det fremkommer endel støy. Hode er også en tanke overeksponert. Her vill jeg jobbet meg frem til ett bilde ut i fra raw fila ved å justere ett etter hodeparti og ett etter skyggepartiene. Alternativet kan være å merke feltene i Ps med Lasso tool med feeder f.eks 40 pixler og justere levels selektiv på de områdene som trenger å lysnes eller mørknes. Ved å bruke feeder får du gradvis lysning eller mørkning, slik at overganger ikke vises. Ser frem til flere bilder.


Terje
Lene Zaria H. A.

Wow! Til å være første havørn-bilde syns jeg dette var flott jeg.(Jeg finnes ikke misunnelig i det hele tatt liksom) Etterbehandling er ikke lett, men alt-i-alt et bilde jeg falt for. En naturens råhet i bildet jeg liker :) Tipper det var en flott opplevelse å fange dette på brikka.

Hilsen Lene
Ole-Kristian T.

Synes dette var et veldig tøft bilde, med fisk i klørne til og med! Flott actionbilde, bra jobbah :)
Kjartan T.

Hei Aleksander

Hørte du hadde noen fine dager i Flatanger, og her ser jeg jo også litt av resultatet; det er et godt bilde av havørna du serverer. Liker at du har fått med vannspruten og har fuglen så rett i mot deg, komposisjonen sitter og jeg føler fart/kraft ved å se på bildet ditt. Som vanlig skorter det dessverre en del på etterbehandlinga, du presenterer fuglen litt for lyst og det utbrente hodepartiet ødelegger mye av opplevelsen for meg. Men dette er altså mulig å fikse og Terje har gitt deg ei oppskrift, håper du kan jobbe litt med fila også presentere en bedre versjon for bildet det er knakende godt, nesten for godt til å være første tur ut. Du er flink!

PS! I morgen drar jeg ut sammen med Ole Martin og Jon Østeng Hov. Det blir nok en trivelig tur:)
Avsluttet .

Mye bra sagt her allerede. Jeg synes komp her er bedre enn på mange av de andre bildene jeg ser av ørna. Mangler litt på finish, men har du en RAW-fil så er det masse å hente her... Må være gøy med ørna. Fristende.... :)

Øystein
Ole Martin D.

Takk for besøket Aleksander, er alltid moro å hjelp unge nye fotografer.
Du har jo et utrolig spennende bilde her men du trenger hjelp med jobbing i photoshop. Utgangspunktet er jo kanon , jeg kan ikke hjel deg da Du vet jeg er håplaus på dette. Vær ærlig og spør Terje og Kjartan om hjelp, disse gutta hjelper deg, det er jeg sikker på.vet også at du kommer til å bli ein fotograf som vi får høre mere om i fremtiden, 14 år og så iverig er et utrolig utgangspunkt. Lykke til og jeg gleder meg til å se ''ulven'' på åte.
Aleksander M.

Takk for kommentarene!
Til Vegard: Enig i at det var litt støy, men tror ikke det skyldes ISOen. ISO 800 på 40D burde ikke lage noe nevneverdig støy mener jeg...
Har sittet her i over en og en halv time og til slutt funnet ut av hva tipsene til Terje gikk ut på. Har prøvd på det i V2 og ble selv veldig fornøyd med resultatet. Hadde likt å høre hva dere som har kommentert mener om V2, selv synes jeg den ble mye bedre. Følte liksom at jeg klarte å få til et bra resultat nå... Takk til Terje for verdifulle tips!

Aleksander
Terje S.

Se der ja Aleksander nå ble det mye bedre. Ser fortsatt en liten anntydning til fargestøy under vingeparti men det kan jeg forklare deg hvordan du fjerner. Du tar V2 inn i ett program som heter Neat Image som du finner som gratis versjon her : http://www.neatimage.com/download.html
Du kjører støyfjerning til du syntes det ser bra ut. Vist du drar på for mye blir det plastikkaktig. Du lagrer dette som en egen fil.Du åpner Ps med V2 som har støy under vinge. Legger den støyfjernede versjon bak bilde. Du åpner så verktøyet Eraser tool og visker over vingeparti slik at den støyfjernede vingen kommer frem. Trykker så Flatten Image.

Får du til dette ser jeg ikke bort ifra at juryen i VL gir deg din første Sølv.


Lykke til


Terje

Terje S.

Ett lite tips på veien : 800 iso gir ikke støy i bildene vel å merke vist du eksponerer riktig. I det øyeblikk du må undereksponere å skal hente frem detaljer i skyggeparti kommer også støyen. Derfor skal du eksponere så langt til høyre som du kan uten å få utbrente detaljer. Det mange ikke tenker på er at gjengrodde parti i skyggene er en like fatal feil som utbrente detaljer.
Kjell Ivar Ø.

Ja her er det bare og gratulere Aleksander. Veldig fin positur
artigt den kommer så rett i mot og et flott skuddøyeblikk
der vannspruten vises godt. V2 skal du vere godt fornøyd med.
Hard lys er ikke enkelt.
Vh Kjell Ivar
Marit O.

Hei Aleksander!
Gratulerer med ditt første ørnebilde,flott driv og action
over dette,flott fanget versjon 2 ble flott :)
Ha en fin dag!
Mvh Marit
Aleksander M.

Takk for kommentarer!
Det er nok riktig at det er lettere å huske på utbrente partier enn gjenngrodde, skal prøve å huske litt på det også heretter...
Har nå brukt tipset fra Terje og prøvd Neat Image bare på vingene. Det synes jeg selv ble kjempebra og har lagt den ut som en V3, hva synes dere om denne?

Aleksander
stein ola h.

Hei.

v3 ble riktig bra synes jeg,flott bilde :)

mvh stein ola
Marcus V.

Hei Aleksander!

Ja, V3 ble veldig bra. Godt teknisk og mye action i bildet. Supert!
Ole Martin D.

Se der ja!! Dette ble mye bedre bilder og v3 er kjempbra synes jeg!!
Det er godt at Du fikk hjelp. Nå høyner du standaren på alle dine bilder!!
Var ute i dag fra kl 0700 ilag med Kjartan og Jon Østen Hov, ein utrolig morgen, været, føggel'n og trivsla!! Da kan det ikke bli bedre.
Go helg
Aleksander M.

Takk for nye kommentarer til ørnebildet mitt!
Ole Martin: Det var nok en flott tur kan jeg tenke meg...

Aleksander
Kjartan T.

Nå er det bare en ting å si om versjon 2 og ikke minst 3: Veldig bra!
Aleksander M.

Takk for det Kjartan!
Vegard L.

V2 og V3 ble mye bedre. Nå har du et sølvbilde. (litt synd med ringene på føttene)
Vegard
Svein B.

Heisann Aleksander!

Fantastisk bra på havørndebuten din, jeg må si jeg er imponert!! V#2 og V#3 er begge strålende bra, ikke lett å gjøre det stort bedre! Ser ut til at du har utnyttet mulighetene dine godt, bare å gratulere med ett knakende godt bilde!!

Mvh
Svein B
Aleksander M.

Takk for kommentarene!

Aleksander
Robin J.

Både V2 og V3 er 2 meget gode bilder. Flott at den kommer skrått imot. Her har du nok et sølvbilde skal du se:) Gratulerer med flott ørnebilde. Mvh RJ
Tove H.

V3 ble knallbra! Interessant å følge rådene du fikk fram mot v3.
Hilsen Tove
Aleksander M.

Takk for nye kommentarer!
De som er interessert i å se flere bilder fra turen kan gjerne gå inn på min hjemmeside www.almyfoto.com - der finner du litt info om turene samt bildegallerier med noen bilder fra turen.

Aleksander
Tom E.

Heisan Aleksander!
Kjempebra,fint at du fikk den litt imot.Versjon 3 for meg.
skikkelig action dette.
mvh Tom
Aleksander M.

Takk for kommentar fra deg også!

Aleksander
Espen B.

Finfint dette, bra timing. Du har fått gode tips til etterbehandling og V3 ble mye bedre enn V1.

mvh Espen
Monika Frisvold V.

V3 ble jo flott da....
Gleder meg til jeg får et slikt ørne resultat....
Kjempe flott ørnebilde.
mvh monika
Aleksander M.

Takk til dere siste også!

Aleksander
Avsluttet .

Dette var betydelig mye bedre enn mitt første møte med havørna, utrolig bra! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu