~ 3 ~
Man kan møte så mangt på tur en tidlig morgen. Denne morgenen møtte jeg på 4 elgokser, fikk foreviget 3 av dem på dette bildet. Elg er jo ingen sjeldenhet i seg selv, men det er første gang jeg har møtt på en slik flokk med okser.
Det var dårlig fotolys så tidlig på dagen, måtte opp på ISO'en. Likte den spesielle delingen bildet fikk mellom gult og grønt. Ble nesten litt brasiliansk preg over flokken der den ruslet mot skogen.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 80-200 f2.8
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeISO 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger877
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201334} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Olav Ø.

Herlig bilde av elger. Sjeldent fine, enkle farger og omgivelser. Komposisjonen hadde tjent på litt beskjæring oppe, da det blir litt midtstilt. Da må du kanskje beskjære litt på sidene også, slik at det ikke blir for smalt. Men for guds skyld, kjempebilde.
Terje V.

Dette var et elgbilde i et annerledes miljø, som gjør at jeg liker det:)

Bra at du har fått alle elgene ''under'' den gule delen av åkeren, som gjør at komposisjonen sitter. Ellers ville jeg muligens ha kuttet litt i toppen.

Terje
Nina C. K.

Dette var et flott bilde. Fargene fanger blikket umiddelbart. Jeg vet ikke om det er lurt å beskjære bildet i det hele tatt. Jeg synes det blir feil å ta vekk noe i overkant. Det kunne kanskje vært bedre å ta vekk litt gult nederst, men rapsåkeren er så flott at det ville også være synd. Da mister du lett fornemmelsen av et veldig gult hav med de stolte dyrene i bevegelse. Det beste er nok å beholde det som det er.
Hilsen Nina
Ina W.

Et rent og enkelt bilde, men så absolutt ikke kjedelig for det! Liker oppdelingen av forgrunn og bakgrunn. Klare farger og kjempeflott at du har fanget de tre elgene på denne måten. Synes ikke du skal beskjære!

10 av 10 poeng!

Ina
Marit C.

Enkelt og pent.
3 flotte elger.
Trenger ikke beskjæring etter min mening.

Hilsen Marit
Christian F.

Etter min mening et virkelig bra bilde! Synes heller ikke bildet burde beskjæres.

Mvh
Christian
Odd Tore S.

Fint bilde av elg i åkeren, sikkert til større glede for fotografen enn for bonden!
Ikke kutt noe her! Motivet er elg i åkeren, ''bare'' elg finnes i utallige varianter allerede, noen av de er nok av bedre teknisk kvalitet enn dette.
Odd Tore
Avsluttet .

....et ''uvanlig'' elgbilde....utrykket kornelg får sin betydning...to småokser med storoksken bak...typisk....den er stor med gryende fjølhorn....
mbh Bjørn
Marcelo V.

Meget bra bildet, bra lys og ikke minst motiv. Riktig plassert på bildeflata.
MV
Kjell K.

Herlig enkle linjer og farger. Bra komposisjon.
Arild L.

Flott blinkskudd. Liker fargene, komposisjonen og de fine linjene i bildet. Tror jeg hadde likt bildet selv uten de majestetiske elgoksene. Kjemepebra!

mvh Arild
Ellen Therese R.

Etter min mening bør du beholde bildet slik det er, det gir bildet litt pusterom.
Mvh Ellen
Jan M.

enkelt og greit. Elgene i alt det gule gjør dette bildet spesielt
Lars-Anders M.

Meget god Elgfotojakt.
Morten Andre N.

Hei!
Tusen takk for alle kommentarene! Så bra at det var flere enn meg som synes bildet var litt spesielt av skogens konger.

Når det gjelder valg av utsnitt hadde jeg en del å gå på alle veier her. Falt ned på denne versjonen som jeg syntes ga god balanse i flater og farger, samtidig som jeg fikk plassert oksene litt til venstre i bildet, og fikk en fin kurve langs fargedelingen. Den fjerde oksen valgte jeg å beskjære bort, den sto ca 20-30 meter foran og i en stilling som skurret litt med komposisjonen.

Terje: Ja, det er helt avgjørende for bildet at alle elgene kom med på den gule delen av åkeren. Jeg synes også at terrenget hjalp meg en god del da det grønne jordet skrår oppover slik at man kan ane traktorsporene som linjer også.

Odd Tore: Veldig enig med deg, jeg har mange foto av elg, dette er ikke av de teknisk beste nei :) Syntes likevel det hadde sin sjarm selv om det var på vei i ''bøtta''. Men bildet lider nok også litt av dårlig etterbehandling da jeg ikke er så god på dette enda. I likhet med alle mine andre bilder har det ikke vært innom ps, kun enkel redigering i et annet program. Bonden sov heldigvis godt.

Tusen takk alle sammen!

Hilsen Morten
Terje V.

Nå har jeg våknet litt siden jeg kommenterte bildet i dag tidlig, og synes ikke at du bør kutte i toppen. Kjempeflott som det er:)

Stjerne fra meg!

Terje
Andreas S.

Hei

Et blinkskudd etter min mening! Komposisjonen er bra som den er, føler heller ikke at dette bildet trenger noe beskjæring. Nydelige farger og flott med skillet gult/grønt!

Mvh. Andreas D.
Gerry F.

slår meg til med skryten...kan vi få se en ny versjon bare med rett deling av grønt og gult? bare for å se liksom...Synes dette gjorde seg veldig godt!


gerry
Morten Andre N.

Hei Gerry

Det kan sikkert la seg gjøre etterhvert. Kan kanskje fungere det også. Det blir på en måte et litt annet bilde da, dessuten er ikke linjen helt rett slik at det vil bli litt ''hengekøye-effekt'' (testet litt i farten). Vi får se, tar det når jeg får tid :)

Takk for ytterligere kommentarer og forslag. Ble glad når jeg så bildet var anbefalt :))

Hilsen Morten
Ann-Olaug T.

Hei!
Blink, fint bilde. Dette var bra, nydelig farge med den gule enga, den naturlege delinga i terrenget gjær sitt til at bilde blir ekstra tiltalendes.
Mvh Ann-Olaug
Anders D.

Flotte linjer i bildet, og de tre ungstutene er passe henslengt. Liker bildet som det er, gratulerer!
Hans Henrik F.

Her er alt perfekt i mine øyne også! Fantastisk bilde - rent grafisk. Applaus!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu