Svaneflukt
Dette får vel bli det siste i serien av knoppsvanebilder for i år. Det ene svaneparet i Engervannet vant til slutt kampen om herredømmet og har nå full råderett sammen med sine 6 små unger. Det andre paret mistet alle sine 5 unger og har forsvunnet. Tøffe tak men sånne er dyrelivet.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger759
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263061} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Knut Børge S.
Hei Kjell Sigurd!

Fantastisk, helt fantastisk flott naturfoto av knoppsvanen i det den skal lette. Actionfullt og flott, herlig speiling i vannflata og spruten som står. Skarpt som vanlig, flottefarger og et herlig varmt lys.

Dette anbefales!
mvh KBS
Pål E.
Hei,

Suveren skarphet i dette svanebildet. Og resultatet har neppe bare med flaks å gjøre - likevel var du heldig med sirkelen som dannes mellom vingen og vannspruten til venstre i bildet (speilbildet gjør halvsirkelen hel). Her løftes bildet utover det rent estetiske og teknisk veldreide - noe som jo er en konstant utfordring for dyreportretter. Ellers: Liker det lave, varme lyset. Kunne ideelt sett likt å se mer av kjølvannet bak svanen, og litt mindre av det urørte vannet foran? Ørlite stramt klippet der. Men dette er øyeblikksfotografering på sitt ypperste. Forhåndsinnstilt zoom? Blenderåpning? Lukkertid?

mvh,
PE
Tove H.
Her har du fanget et fantastisk bilde. Sylskarpt og flotte farger. Stilig med vannspruten som danner en sirkel. Flott speilbilde.
Mvh Tove
Robin J.
Vakkert lys. Teknisk meget bra. Bra naturfoto dette Kjell S. Mvh RJ
Avsluttet .
Nydelig bilde:-)
Veldig fint lys og fin speiling,skarpt og fint.
Hilsen Tone!
Linda G.
Hei! Slenger meg på de andre kommentarene her jeg...Vakkert! Alt stemmer i dette bildet ;) Hilsen Linda
Thorbjørn R.
Et flott syn - og teknisk veldig godt gjennomført.
Kjell G.
Skikkelig vellykket på alle måter. Svane-speiling-sirkelen med kjølvann bak bringer bildet opp til øverste knoppsvanedivisjon!

mvh kjellg
Vegard T.
Et supert bilde! Skarpt, bra positur, varme fine farger, just perfect!
Kjell Sigurd S.
Takk for flotte kritikker. PE; har ikke brukt zoom objektiv her. Min faste følgesvenn på fuglefoto er 300/f4. Prefokusering i form av konstant fokusering på en svane jeg mente skulle ''angripe'' et rivaliserende par. ISO 100, 1/1000 sek, f5.6. Tidlig morgensol. Kjell; den satt jeg pris på!

Kjell S
Terje S.
Dette var det fart og driv over. Likte kommentaren til Kjell.Kan bare gå en vei dette Kjell Sigurd. Gull, heder og ære i Svanedivisjonen. Meget flott naturfoto med som vanlig topp teknisk utførelse. Kan du ikke legge ut ett dårlig bilde slik at vi kan skrive litt skit også.


Terje
Kjell G.
Jeg bringer akkurat i erfaring at du vant månedens temakonkurranse. Med et nydelig svanepar.

Så er det grundig fastslått:

Kjell S er ikke bare god på knoppsvaner, han er best!

Kjell G stiller seg i første rekke blant gratulentene!
Kjell Sigurd S.
Terje; takk for fin kritikk. Som du vet ligger det mange bomskudd bak et godt bilde, så her er maskinen full av potensielle slaktobjekter. Kjell G, Kjell S takker igjen. Knut Borge; glemte å takk deg for anbefalingen - takk!

Kjell S
ingeborg w.
Bærre lekkert, imponerende som alltid når de kommer i full fart, selv om sluttresultatet ble trist. Her har du tatt bildet i rett øyeblikk, fint med sirkelen både av vingene og vannet. Lyset er som alltid fint når du står opp midt på natten. Nå har jeg bare et par timer igjen å jobbe så har jeg sommerferie og da tar jeg gjerne noen turer, både hit og dit, og på morgenen og på kvelden.
Carsten A.
Skikkelig bra! Mer skulle det ikke være å si - med den lille reservasjon at bildet vinner en god del på beskjæring av ca. halvparten av bakgrunnen over fuglen.

Uansett topp knoppsvanebilde!

MVH CA
Jørn B.
Fantastisk bra, men enig med CA ang beskjæring i toppen. Bildet er nesten perfekt symmetrisk mellom fugl og speilbilde og i dette tilfellet syns jeg at midtlinjen bør ligge midt i bildet.

mvh Jørn
Øyvind A.
Vakkert! Du har blitt flink med lyset.

Jeg Kan være enig med Carsten sitt kuttforslag, men da synes jeg godt det kan beskjæres noen piksler på venstre side også, så det ikke blir for avlangt.

mvh
Ø.
Atle Q.
Hei Kjell Sigurd
Vil bare få gratulere deg så hjertelig med seieren i Månedens bilde. Fullt fortjent, for det er virkelig et blinkskud.
Blinkskudd er dette bildet også. En utrolig delikat skarphet på bildene dine. Jeg har samme linsa som deg men får likevel ikke til din delikate presentasjon. Hvordan bruker du USM ?
John S.
Utrolig og fin svane bilder du har vist oss nå i vår/sommer. Dette var en verdig avsluttning på serien. Nå er det lov med flere avsluttninger.

Utsnittet og det tekniske synes jeg er optimalt.

John
Skjærefotograf.
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

En praktfull positur på svana under take-ogg. Upåklagelig skarphet og et fint lys fremmer flott den fine fjærdrakten. Nydelig speiling i det stille vannet samt vannspruten etter frasparket i vannet. Et blinkskudd i et fint utsnitt.
Gratulerer også med seieren ''kjærlighet'', noe som er selvskrevet og fortjent.

Ha en fin midtsommerhelg!

Mvh

Odd E.
Svein B.
Nydelig bilde av knoppsvana. Det meste er sagt, jeg liker godt bildet som det er- ingen behov for kutting for min del. Dessuten, gratulerer så mye med vinnerbildet i månedens konkurranse, ytterst fortjent! Du har sanket en imponerende samling med gode svanbilder!

Mvh
Svein B
Ruth S.
Jeg klarer bare å si: Vakkert!!

Jeg beundrer alle som er så forbaska flinke!

-ruth-
Kjell Sigurd S.
Takk for fine og inspirerende kommentarer. Ingeborg; vi får ta noen flere morgenstunder i ferien. Lyset er best når de fleste sover, ihvertfall om sommeren :-) Carsten; jeg vurdert også bakgrunnen der oppe før jeg la det ut, men gjorde ikke noe med det. Forslaget ditt skal jeg definitivt teste. Jørn; å unngå midtlinjen er vel en litt for innøvd refleks av og til :-) Øyvind; ser absolutt poenget med å unngå panorama. Atle; alltid interessant å utveksle erfaringer med bildebehandling, men best pr. mail? John; dukker det opp en svaneunge foran meg så klarer jeg nok ikke å la være å gjøre noen forsøk, og de har lett for å havne på nettet. Da får jeg heller kalle det for en serien med fugleunger eller lignende. Odd & Svein; hyggelig dere likte bildet! Ruth; takk for anbefalingen!

Kjell S
Ketil K.
Usedvanlig flott knoppsvanebilde. Ideelt sollys og fin oppfluktsvinkel. Gratulerer med seieren i månedskonkurransen - halsene i hjerteform var prikken over i-en!
Kjell Sigurd S.
Takk for hyggelig kritikk Ketil, den verdsettes!

Kjell S
Espen A. I.
Dritlekkert for å si det direkte! Fantastisk skudd og jeg imponeres av komponeringen og gjennomføringen mtp hvor raskt dette går!

Espen
Torbjørn K.
Muligens et av de beste svane-i-flukt-bilder jeg noen gang har sett. Utrolig flotte farger, lys og skarphet. Jeg kunne kanskje tenkt meg et noe tettere utsnitt, med kutt i topp og til høyre, men uansett så ble dette svært så bra.

Torbjørn
Gro K.
SÅ BRA !!!!!!! Jeg er imponert, Kjell Sigurd.
Nydelig lys og en perfekt speiling. Har du vært GRYTIDLIG oppe igjen nå ?
Kan nok være enig i at en liten beskjæring i overkant vil gjøre seg, men ellers ; PERFEKT.
Hilsen Gro.
Gro K.
Glemte å si : Gratulerer med 1ste premien for ''hjertesvanene'' dine. Meget velfortjent.
Gro.
Kjell Sigurd S.
Takk for generøse kritikker fra dere 3 også! Espen; her foregår det i høyt tempo, men med litt kjennskap til fuglene er det til en viss grad mulig å forutse hva som skal skje. Det blir ofte å sitte med følgefokus på fuglene i tildels lang tid før det smeller. Torbjør; jobber med kuttforslagene som har kommet, men er ikke helt i mål. Gro; så hyggelig å se deg i elektrisk utgave igjen! Tidlig og tidlig - bildet er tatt litt ut på dagen, dvs. 06:05... :-)

Kjell S
Ivar B.
Du danser med svaner for tiden, og det har resultert i svært mye bra. Kanskje ikke verdens sjeldneste fugl dette , men dessto større prestasjon synes jeg. Du evner å dra bildene videre fra å kunn være artsbilder, men bruker fuglene til å skape stemninger, slik at jeg som betrakter sitter igjen å deler opplevelsen din. Dette bildet er intet unntak. Teknisk godt, du er til stede i rett lys, og takler utfordringene som ligger bak slike bilder. Jeg er usikker på om kutt i toppen hever bildet. Bra! Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Takk for fin kritikk Ivar. Hyggelig å lese at du synes bildene formidler noe mer enn artsdokumentering. Jeg tilstreber å fange situasjoner når lyset er som best, aller helst er jeg tilstede før soloppgang.

Kjell S
Vegard L.
Teknisk meget bra. Flott bilde dette.
Vegard
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikk Vegard.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu