Blåveis
En stor takk til blåveispikene for invitasjon og inspirasjon!
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 60/F2.8 D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger479
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252470} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Inger-Lise S.
Delikat og lekkert macrobilde av blåveis. Flott med begrenset fokuspunkt. Gir mer spenning. Bakgrunnen gir liv til bildet :-)Godt lys. Meget bra!

Inger-Lise
Odd Tore S.
Annerledes vinkling de to seg imellom.
Jeg synes at du har fått en bra balanse i størrelse her, og at skarpt og ikke-skarpt sitter.
Mulig at en forsiktig kornvask i NI hadde vært bra for bakgrunnen. Jeg må egentlig sammenligne meg fram til meninger om slikt.
Odd Tore
Dorte G.
Fin fotoopplevelse du har gitt av et mye brukt motiv.
Anne Ø.
Nydelig blåveis og den korte doffen her.
Synes du får brunfargen så fint frem og hårene
under blomsten. Herlige blåtoner og lys i en fin bakgrunn
som gjør seg svært bra med den duse blomsten.

Anne:)
Rolf S.
Hei.
Teknisk bra med passe begrenset dybdeskarphet.
Fine farger. Den mørke bildetonen gjør seg meget bra.
Mvh Rolf
Steinulf L.
Meget vellykket.
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

Et meget flott bilde, der de softe fargene i blåveisen kommer fint frem sammen med støvbærerne. Fint fokusfelt og skarphet inn på blomsten. Bakgrunnen med den andre blåveisen ute av fokus passer fint inn og fyller bakgrunnen meget bra. Flott fanget, komponert og i et fint utsnitt Kjell Sigurd!

Mvh

Odd E.
Tone A.
Hei
Eit vakkert blåveisbilde med eit mjukt uttrykk og med eit smalt skarphetsplan som fell på støvbærarane og på dei hårete begerblada bak. På den fremste blåveisen dei bua formene på kronblada flott fram mot den duse bakgrunnen med grøne-og bruntona parti som kjenneteiknar ein vårleg skogsbotn. Spesielt det friske grøne partiet over den mest skarpe bakgrunnen gir ein flott effekt der det breiar seg mest som ei lita sky til den duse blåveisen bak som mest svevar med eit flott lys på seg.
Blåveisane dannar ein fin diagonal og den fremste har ei fin linjeføring på den fremste som kjem inn med stilken frå venstrekanten.
Bildet er nydeleg og så mjukt i uttrykket, og med ein kreativ komposisjon. Lekre blåtonar i kontrast mot den duse bakgrunnen med sine vårlege fargar.
Ei anbefaling frå meg.
:) Tone
Avsluttet .
Nydelig Blåveis bilde flott og fint belyst, og en meget bra dybde.

Rune
Øyvind T.
Som flere andre gratulerer jeg med et flott makrofoto av en nydelig blomst. Når bakgrunnen er dus festes raskt fokus på den skarpe nydelige blåveisen i venstre kant. Silke flotte bilder gir meg lyst til å komme meg ut på tur!
Øyvind
Bjørn H.
Ganske så pent gjort... Liker den tunge belysningen og utnyttelsen av dybdeskarpheten.

Et soft og delikat blåveisbilde :)

Bjørn.
Kjell G.
Jeg er enig i at dette er vellykket. Ikke minst på grunn av elegant valg av fokus.

mvh kjellg
Torbjørn K.
Enkelt, rent og pent. Flott med det smale fokusområdet og plasseringa av fokus på støvbærerne. Jeg synes dog belysningen blir noe tung, så jeg ville foretrukket spesielt det blå noe lysere.

Torbjørn
Terje S.
Delikat bilde av ett flott motiv. Ser at du mestrer annet enn fugler og syntes det er greit med avveksling til tider .

Terje
Elisabeth Strøm B.
Innimellom er det ''noe'' som slår deg, treffer godt i magen og gir en avveksling. Bildet ditt er nydelig, dust men samtidig så blått og vakkert. Liker det ! Stå på !
ebj/
ingeborg w.
Her liker jeg spesielt godt at hårene på baksiden av blomsten kommer så godt fram. Fargene er behagelige å se på. Du har utnyttet sollyset bra. Det treffer støvbærerne som det skal.
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker! Tone; som jeg har sagt før, du skriver så fine kritikker at de fortjener å bli utgitt i bokform! Takk for anbefalingen fra deg. Torbjørn; jeg skal gjøre noen forsøk på fargejustering. Likte egentlig de litt tunge fargene, de lyse pollenbærerne kom liksom mer til sin rett da synes jeg. Liker å få innspill til forbedringer, de verdsettes høyt. Det jeg har forsøkt på er å skape en slags ''samhørighet'' mellom de to blåveisene, litt sånn ''eg ser på deg og du ser på meg'' greie :-)

Kjell S
Espen A. I.
Ja, så var det tid for makroer av veisene, jeg liker helt klart denne. Flott dybdeskarphet, som er svært viktig i disse bildene, den ligger akkurat fint.

Espen
Maria P.
Et litt annerledes blåveisbilde enn de jeg har sett tidligere i dag. Og det likte jeg godt! Du har fått et enkelt motiv til å bli smakfullt og stilig:)

Mvh Maria
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikker fra dere to også. Hyggelig at veisene faller i smak :-)

Kjell S
Mads B.
Hei. Ja da, disse faller absolutt i smak hos meg. Fint fokusområde og gode farger!
Mvh Mads B.
Ann F.
Denne har gått meg hus forbi i de siste dagers travelhet.
Du er veldig på rett vei, ''blikk-''retningen til den venstre faller fint inn mot den høyres plass i komposisjonen. Jeg synes de tunge tonene kan passe her, det er ikke det minste streif av sol å spore, og de hvite støvbærerne lyser ekstra opp. Men mørkere bør det ikke være, da kan du miste de fargespillet som er, i bakgrunnen.
Kornvask skal jeg ikke uttale meg om, skjermen min er dekket av støv så det holder. Men skulle jeg ønske noe annerledes - den uskarpe litt nærmere og ikke fullt så utflytende? Så får de bedre samhørighet. Og gjerne også litt mer vendt mot den skarpe.
Skrått nedover fra den høyres nedre del, er det et lysere felt. Det er antagelig en barnål eller tørt strå i skogbunnen, riktig langt vekk. De interfererer mer enn man tror - og oftest ser man det først på PC-skjermen, ikke tidsnok i søkeren. Så lukefingrene og det kritiske blikket bør være høyst til stede.
En utfordring til neste års blåveisutflukt!
:-)

Mvh Ann blåveispike.
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikker. Ann; jeg får ta med meg forstyrrelsesglass og pinsett neste år :-)

Kjell S
Anne-Lise S.
Ditt perfekte valg av fokusområde og dens skarphet imponerer meg. Ser hva en god fotograf som kan sitt utstyr og sin komp kan få til. Nydelig plassering av nærmeste blåveis med god dybdeskarphet innover i bilet til neste blåveis. Det hele er fint belyst slik at fargetonene kommer godt frem.

Anne-Lise
Kjell Sigurd S.
Takk for fin kritikk Anne-Lise.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu