Toppdykker
Østensjøvannet 21.04.2007 07:02, en kjølig men fin morgen.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTC-17 E II 1.7X telekonverter, stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger567
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252128} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Viggo Strand K.

Elegant og vakkert med en nydelig speiling.

Viggo
Torbjørn K.

Etter min mening så er dette ditt beste siden ''store gutter drømmer også.'' Svært lys og farger i bildet. Jeg liker spesielt godt posituren og speilinga og den utrolige roen du har fått med i bildet. Det må være en stor opplevelse å fotografere en såpass elegant fugl i slike omgivelser. Teknisk veldig bra og etter min mening et helt riktig utsnitt.

Torbjørn
Terje S.

Nok ett flott Toppdykkerbilde Kjell. Vakkert lys og fin positur. Hadde vært ønskelig med litt mer vann i underkant.

Terje
Monika Frisvold V.

Hei Kjell Sigurd..

Meget behaglig fuglebilde.. Det som jeg legger først merke til er nebbet som er nede i vannet og danner små linjer..nydelig
ellers flotte farger og speiling.... flotte fargetoner...
mvh monika
Carsten A.

Skikkelig fine greier dette, må se å stramme meg opp til noen morgenøkter selv, skjønner jeg!

MVH CA
Marit O.

Utrolig flott fanget,fint eksponert flott komp,lekkert med nebbe som lager fine ringer i vanne + for nydelig speiling dråpene du har fått med på ryggen og en behagelig bakgrunn, dette kan du være stolt av :)
Anbefales!
Marit
Anne Ø.

Enig i alle superlativene.
Virkelig bra, severdig bilde.
Anbefales.

Anne:)
Morten W.

Kjempebra!
John Inge E.

Utrolig fine farger her! Og en nydelig positur på fuglen.
Johan S.

Godt å bli minnet på at jeg har langt igjen. For meg er utsnittet nesten perfekt.

mvh
Johan
Magnar B.

vakker sak! Nydeleg morgon ser det ut som, det er vel ofte då det skjer. Fint at den er plassert i ''horisonten'' der himmel og jord møtest. Vakker fugl og veldig fint presentert! har du panorert littegrann for å få den lekre for og bakgrunnen?
Audun Å.

Et flott toppdykkerbilde med fine farger og et nydelig speilbilde. En fin detalj med vanndråpene på ryggen.
Mvh Audun
Aleksander M.

Hei
Et utrolig flott bilde du har her! Av alle de flotte toppdykkerbildene du har er dette det aller beste. Et av dine beste bilder rett og slett! Nydelige farger, lekkert speilbilde og noen flotte vanndråper på ryggen. Akkurat rett plassering og flott effekt på vannet. Bra teknisk og flott lys. Liker også nebbet som stikker ned i vannet og at vannet blir blått etter den. Etter min mening perfekt utsnitt også. Dette kan du være kjempefornøyd med! Henger meg på de som anbefaler dette, du er meget dyktig!

Mvh Aleksander
Gro K.

ALT jeg mener om dette bildet er allerede sagt, Kjell Sigurd, så hva kan jeg tilføye ? Dette er det beste bildet ditt, mye bedre enn det forrige toppdykkerbildet, selv om det også var fint.
Morgenstund har nok gull i munn, ja. Må se å komme meg opp om morran en gang til (det var ille sist jeg prøvde, men det kan bli verdt det ?). Kanskje vi ses ?
Hilsen Gro.
Knut H.

Hei Kjell Sigurd.
I tillegg til alt velfortent skryt ovenfor.Dette
er virkelig vakkert.Kominasjonen lys-farge
skarphet og positur er dyktig fanget og levert.
Morgenfugler får ofte gode bilder.
Mvh Knut
Ole Birger S.

Virkelig flott bilde. Jeg var også på Østensjøvannet i dag, men da jeg kom dit klokken 0815 hadde solgangsbrisen satt vannet i bevegelse, og slik speiling fikk ikke jeg på mine toppdykkerbilder. mvh obs
Kjell Sigurd S.

Takk for hyggelige kommentarer og anbefalinger! Morgenstundene ute i naturen synes jeg er de aller beste. Da er man stort sett helt alene og kan betrakte at dagen så smått starter for store og små. Av og til får man også fine forhold å fotografere under, som her. Litt flaks skal man jo ha :-) Magnar; her er det en svak panorering, fuglen seg sakte forbi. Med 1/250 lukker og 500 mm gir det nok en svak effekt. Ole Birger; jeg dro 9 så da var det vel deg og en til jeg passerte på vei til bilen. Da var vannet stort sett ubrukelig, men i den lille bukten jeg holdt til var det fortsatt brukbart.

Kjell S
Rolf S.

Fin, rolig stemning og fine farger.
Bra.
mvh Rolf
Robin J.

Meget bra på alle måter.Bruker du noen form for kamuflasje på disse toppdykkerbildene? Mvh RJ
Avsluttet .

Ikke mer å tillegge enn det som er skrevet. Fantastisk bilde!
John S.

Det meste er vel allerede sagt. Jeg vil bare gi et ekstra poeng for tidspunket da bildet er tatt.

John
Espen B.

Henger meg på alle superlativene over selv om jeg ikke har lest alle :) Blir ikke helt fortrolig med utsnittet, mer luft under hadde gjort seg. Uansett, vært svært bra dette.

mvh
EB
Odd E. k.

Hei Kjell Sigurd!

Et meget flott bilde av toppdykkeren. Flott skarphet og fint lys inn på fuglen, noe som fremmer de flotte fargene. Posituren er upåklagelig der den kurtiserer med å stryke nebbet langs vannflaten. Rolige flotte farger på vannet og et flott speilbilde. Et severdig bilde.

Mvh

Odd E.
Knut Børge S.

Hei Kjell Sigurd!

Et nydelig naturfotografi av toppdykkeren i fin positur. Sylskarp fugl, og et nydelig lys som skinner inn og gir varme og vakre farger. Vakker speiling i den blikkstille vannflata, og flott med litt '' krydder'' iform av vanndråpene på ryggen. Helt topp Kjell Sigurd, dette kan du være meget godt førnøyd med!

mvh KBS
Kjell Sigurd S.

Takk for fine kommentarer fra dere også! Robin; kamuflasje er ikke nødvendig på Østensjøvannet (ikke lov heller). Denne svømmer på 5-6 m hold tenker jeg. Det er ofte mer ett spørsmål om å være der når forholdene er som best. En ubetinget fordel om man kjenner lokalitetene selvsagt. Har selv fått gode råd av de mange hyggelig og rutinerte naturfotografene som vanker rundt vannet. Skal man lykkes med fine positurer er det også en fordel om man holder seg i ro, den kan være litt var for alt for mye bevegelse. En fugl som svømmer med stivt blikk bort fra fotografen er ikke særlig lekkert. Du får sette deg på flyet til Oslo, jeg tar gjerne på meg å vise deg litt rundt. John; takk for den. Det var ikke mange der når jeg kom 06:30 :-)

Kjell S
Ann F.

Ca. 15 min. før du tok dette lekre bildet, våknet jeg ombord og slo fast at det var en vakker morgen over Oslo. Hvoretter jeg snudde meg rundt og sov en time til før morgen-cappuccinoen ble inntatt.

Burde stått opp og gått i land med kamera, ser jeg.

Mvh Ann

Det jeg la merke til først, var måten vannflatens farger blir delt i to på, av toppdykkerens plassering. Gull og blått hovedsakelig i hver sin del.
Ivar B.

Du har hatt noen fine opplevelser i fint morgenlys ser jeg. Man kan leve lenge og godt på slike timer. Helse i hvert minutt spør du meg:-) Om dette bildet kan jeg ikke si annet enn. Fantastisk!!! Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.

Takk til dere to. Ann; håper cappucinoen smakte, neste gang er du vel på fuglejakt før solen gnir søvnen ut av øynene tenker jeg :-) Ivar; satt stor pris på den!

Kjell S
Vegard L.

Et kjempeflott bilde.
Mvh Vegard
Espen A. I.

Jeg bøyer meg i vannet, dette var ekstremt bra og ikke minst teknisk perfekt. Ikke verst igrunn.

Espen
Kjell Sigurd S.

Hyggelig dere likte bildet, eller ''ikke verst'' som Espen sier :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu