Stokkand portrett
Akkurat i det solen titter frem ligger fortsatt mange stokkender på bredden og sover. Den lave morgensolen gir litt varme til en frossen sjel. Snart er det en ny dag og nye muligheter for en ivrig hann i hekkesesongen.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger420
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_251909} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Knut Børge S.
Hei Kjell Sigurd!

Stokkanda er kanskje vanlig, men den er allikevell meget vakker. Sylskarpt og detaljert portrett av anda, med flotte farger og nydelig lys. Tipptopp!

mvh KBS
Stig Børre E.
Bildet ser ganske ordinært ut på tumbnailen, men i full størrelse blir det en helt annen opplevelse. Veldig flott fargespill og utrolig skarpt. Utsnittet er også meget bra.

StigB
Steinulf L.
Særdeles skarpt og fint. Vakkert, men på min skjerm er det muligens litt for mørkt i partiet mellom nebb og øye.
Ann F.
Fin liten kvakk hvor bakgrunnen fremhever nebbet ved at et lyst område ligger der.
Noe mørkt i partier som Steinulf nevner, jeg synes kontrasten er en liten anmelse for hard. Det beste i bildet er nebbet og metallskimmeret du har fått frem i det blå og det grønne i fjærene.

Kanskje ikke just den høyeste ørne/bjørnefaktoren på stokkender, men jamen kan det være utfordrende nok å få til pene bilder av dem, også! Og samme krav til foto/bilde-kvalitet bør være til stede åkkesom motivområde. Stokkender samarbeider ikke, hverken med å stå stille i fokus, unngå å stille seg vakkert opp i feil lys eller å la være å se stokk (sic!) dumme ut når fotografen står og ønsker seg et forrykende slagsmål. Eller i det minste en eller annen bevegelse i fjæra hos fyken.

Mvh Ann
Knut H.
Hei Kjell Sigurd.
Imponerende god fargegjengivelse i portrettet
av Stokkandhannen.Ikke så enkelt som de
ser ut til.Syns du har lykkes godt her, skarpheten
er god og bakrunnen behagelig.
Mvh Knut
Thorbjørn R.
God skarphet og fine farger. Enig med Ann i at det ikke er enkelt å få gode bilder av stokkanden, selv om den er vanlig. Særlig fargegjengivelsen kan være vanskelig. Dette har du, som sagt, fått bra til her.
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker! Stokkanden er et fjørkre vi i tigerstaden går og tråkker rundt hele året, så utfordringen i å skape noe severdig ut av den er absolutt tilstede. Ann oppsumerer det godt. Fargene i fjærdrakten, og da spesielt den metalliske grønnfargen, krever til dels direkte lys av en viss mengde, som igjen gir utfordringer i for høye kontraster. Dette bildet er tatt 07:59 på Østensjøvannet med lav direkte morgensol for en uke siden. Jeg var egentlig spent på om dette ville engasjere og er derfor ekstra takknemlig for at dere kommer med deres betaktninger. Etter noen tusen fuglebilder synes jeg fotsatt jeg har tilgode å lage et godt bilde av stokkand, så det blir vel noen forsøk til.

Kjell S
Robin J.
Har sett på dette flere ganger.Synes du langt på vei har lykkes med et flott portrett av høy kvalitet. Som du sier ingen enkel art å få til. Også for meg ble det litt mørkt mellom nebb og øye. Ellers teknisk topp. Men det er vel derfor vi driver med dette. Nye dager - nye muligheter. Mvh RJ
Rolf S.
Tett, fint utsnitt med fint lys som gir intense farger.
Jeg bare lurer på om utsnittet blir for tett ?
Jeg ser bl.a. noen blåtoner i nedre høyre hjørne som det kunne vært spennende å sett mer av.
Og så blir det kanskje litt for svart mellom nebbet og øyet ?
Mvh Rolf
Svein B.
Jeg henger meg på Ann Forbergs gode kommentar- og synes ellers i det store og hele at du er langt på veg til å lykkes her. Spesielt godt liker jeg de fint harmonerende fargetonene i bakgrunnen- som går igjen i det glinsende hodet på stokkanda. I portretter av slike fugler blir det nok av de fleste satt større krav før bildet slår heelt an enn for de mer spektakulære villmarksartene, men stokkandhannen- og de fleste hanner av andefugler i praktdrakt egentlig- er noen utrolige motiv.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
Dette ble bra, dette er jo forsøksfuglen for oss alle. Ikke lett å treffe med dette mørke hodet, det har vel de fleste av oss erfart som har prøvd.
BRA
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikker fra dere også. Svein; sjeldenhetsfaktoren hører med når en bedømmer. Ofte med forutsigbare resulater :-)

Kjell S
Ivar B.
Jeg er nå litt uenig i at sjeldenhetsfaktoren bør spille så stor rolle jeg da. Jeg ser mest på det fotografiske resultatet og mer på hva bildet gir meg mer enn art. Jeg liker bildene, kontrasten, fargene og liker at det er såpass tett på. Det forsterker fokus på formen og fargene. Mvh Ivar.
Monica J.
Hei.
Nydelige farger! Virkelig vakkert. Flott skarphet og plassering av motivet likte jeg også godt. Flott at det er så ''tett på''.
Hilsen Monica J.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu