Blue tit
Denne blåmeisfruen hører egentlig hjemme borte hos Vinke Lanke på Montebello, men la ut på en lang sjarmørreise helt bort til meiseguttene her hos meg for å se om det var noen å satse på her forleden. Hun skal ihverfall ha for at hun virkelig prøvde å vise seg fra sin beste side :-)
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger738
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234310} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Avsluttet .
Utrolig fint,går jo catwalken denne her,ser ut som om den virkelig lager seg til for å bli tatt bildet av:-)Nydelige farger og komposisjon og lys:-)
Hilsen Tone!
Carsten A.
Pent, og enestående pent gjort og presentert. Likevel avgjort mest artsbilde. Ikke noe galt i det, men det blir ikke så billedmessig engasjerende.

MVH CA
ronny s.
Kjempe flott bildet dette, sylskarpt og flott lys.
Behagelig bakgrunn til ei snedden blåmeis.
Mvh Ronny
Stian H.
Regner med meisegutta dine falt pladask for skjønne frøken blå :-) Vakkert lys, sylskarp fugl igjen... Dette kan du! Er det bra lys hos deg for tiden? lukker/blender?

Stian
Espen B.
Rett og slett nydelig dette! Den bakgrunnen er bare helt prima! Hva er det for noe?

mvh
Espen Bergersen
Terje S.
Syntes både fuglen,greina og bakgrunnen var kledelig og vakker.Så får vi vel jobbe med kreativiteten vår å tenke litt nytt fremover.

Mvh terje
Aleksander M.
Alt stemmer. Bra skarphet, nydelig bakgrunn og flott grein. Veldig bra bilde!

Mvh Aleksander
Torbjørn K.
Kanskje ikke så spennende positur, men dette synes jeg likevel ble et av de beste småfugl-bilder jeg noen gang har sett. Utrolig flott lys og fargespill i bildet. Velkomponert og velbalanser, og teknisk svært bra.

Torbjørn
Eirik G.
Veldig bra artsbilde dette. God eksponering får godt frem både de hvite kinnene og det mørke i drakten. Nesten i overkant bra kontrast på fjæra, da de med kikkert sjelden ser så detaljert ut. Pluss for laven på greina, som bidrar med spennende detaljer i bildet.

EIG
Svein B.
Pent, pent! På grensen til tamt i kontrastene på min skjerm, men det er også det eneste lille jeg kan finne å pirke i her. Og pirk driver vi ikke med.....;) Et lekkert artsportrett av blåmeisen dette.

Mvh
Svein B
Morten W.
Du viser deg fra din beste side her!
Stig Børre E.
Dette er noe av det beste i ''småfuglsjangeren'' på lang tid.
Teknisk kan det vel neppe bli bedre. Lys, farger og komposisjon er det også klasse
over. Ser ikke noe som kunne vært gjort bedre. Perfekt!

StigB
Knut Børge S.
Nydelig bilde av blåmeisa i flott omgivelser! Her sitter alt perfekt!
mvh KBS
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

Et nydelig blåmeisbilde. Flott lys som fremmer detaljene og fargene meget bra. Skarpheten der upåklagelig men muligens kan mellomtonekontrasten justeres noe ned samt øke litt på fargemetningen. Uansett et meget flott fanget bilde der posituren på fuglen er meget bra. Den viser seg frem med hele sitt. Fotovinkelen noe ned på fuglen er også meget bra, der flotte detaljer på fuglen kommer fint frem.Den noe milde gulfargen samt greinen den sitter på passer utmerket. Et severdig bilde som krever en anbefaling!

Mvh

odd E.
Jan-Gunnar R.
Rent og vakkert med et flott uttrykk. Dette likte jeg godt.
Knut H.
De meste er sagt.Flott motiv
mesterlig utført og komponert.
Mvh Knut
Robin J.
Meget bra av blåmeisen og teknisk topp. Dette behersker du. Mvh RJ
Kjell Sigurd S.
Takk for veldig hyggelige kommentarer. Det var overraskende og inspirerende! Takk til dere som synes det var verdt en anbefaling også. Har ikke vært bortskjemt med denslags så det var utrolig hyggelig. Noen lurte på bakgrunnen, som jeg har på en del andre bilder også, det er en tuja-hekk i hagen. I omtrent 15-20 minutter får den et fint sollys på seg mens kvist og fugl er i skygge, og da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Av og til dukker det da opp en pipp akkurat der den skal, som her :-)

Kjell S
Håkon K.
Nydelig. Flott valg av bakgrunn. Ikke mye å pirke på her nei!

Mvh
Håkon K.
Per Harald O.
Nydelig artsbilde av denne herlige krabaten!

Her kan du se blåmeis- skrytebildet mitt: bilde nr. 87501
Odd Tore S.
Du har både velegnet catwalk og pene og samarbeidsvillige modeller, og da er grunnlaget i orden.
Med godt innstilt fotograf og passende verktøy blir resultatet meget bra. Tipper på at både kunnskap om fuglenes vaner og en god porsjon tålmodighet også er nødvendige forutsetninger.
Odd Tore
Eivind B.
Hehe, synes dette er meget bra - teknisk optimalt og sammen med følgeteksten, blir dette en presentasjon med snert, utover det jeg ser på som vanlige ''artsbilder''.
Jeg har verken kunnskap om eller erfaring med fuglefoto, men synes det har vært en stor fornøyelse å følge bildene du har lagt ut høst. Både det å bli blåst tilbake i stolen over kvaliteten, men også den humoristiske tilnærmingen du har til disse små krabatene faller virkelig i smak hos meg. Fortsett det fine arbeidet! Mvh Eivind
Trond H.
Istemmer i ros av et meget godt teknisk håndtverk, ingenting å pirke på der. Også fint løst med plassering i bildeflaten (tiper at det har vært litt beskjæring ene eller andre veien for å balansere det). Seier meg ellers enig i CA om bildets engasjerende egenskaper videre utover det.

MVH TH
Dag T.
Jepp, bildet sier ''Sånn kan en slik fugl se ut'', og bildet sier det på helt riktig måte og passer perfekt til konvensjonen ''artsportrett''. Bildemessig er det lite spennende. Perfeksjonen er det til de grader at hadde jeg ikke stolt på fotografen kunne man trodde det var en utstoppet fugl i studio.

Jeg har lenge hatt lyst til å gi artsportrettørene en utfordring, og når man behersker håndtverket såpass som dette så synes jeg man trenger utfordringer: Hva med å fortelle oss mer om fuglen enn bare utseendet? Hvordan den lever, hva den gjør, hvordan den oppfører seg?

Sett igang, du trenger ikke å perfeksjonere teknikken noe mer.
Kjetil S.
hei

Perfekt teknisk artsportrett!

Ellers synes jeg Dag Thrane kom med en god kommentar, og en god ''utfordring''!

mvh kjetil
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Artsfotografier av fugl har vært et meget debattert tema de siste dagene og jeg synes mange av innspillene er veldig spennende og nytenkende. Har ikke så lang fartstid i gamet, men jeg synes bla. Dag har gode poenger i å evne å tenke nytt. Utfordringen er mottatt, så får vi se hva det kan resultere i. Så langt har jeg forsøkt å tillegge mine fuglefotografier en viss ''sjel'' i form av positurer og situasjoner men ser at det fortsatt forblir artsfoto. Skal bli spennende å prøve å vinkle det annerledes.

God helg!

Kjell S
ingeborg w.
Jeg synes du har blitt en helt proff fuglefotograf. Flotte portretter som er teknisk tilnærmet perfekte gang på gang. Det imponerer meg.
Stine J.
Hei Kjell Sigurd,

Jeg har kikket gjennom de siste bildene dine og du begynner virkelig å få dreisen på artsportretter av fugl. God skarphet og naturlige fine farger i tradisjonelle positurer. Bra! :)

mvh Stine
Hans-Jørgen H.
Hei Kjell Sigurd!
Stiller meg bare ydmyk i rekken av andres applauderinger! Fin opplevelse å betrakte blåmeisfrøkna fra Montebello! Et meget vakkert, skarpt og estetisk blåmeisfoto! Også den herlige bakgrunnen og lyset da!
Gratulerer Kjell Sigurd!
Ha en fin helg!
Hilsen Hans-Jørgen.
Kjell Sigurd S.
Takk til dere også for fine kritikker. Ingeborg & Stine; veldig hyggelig å høre at dere synes fuglebildene mine begynner å sitte. Spesielt når det kommer fra flinke fotografer :-) Som jeg har skrevet over så har jeg forsøkt å finne frem til positurer og situasjoner i bildene min som kan være noe mer enn et rene artsportretter og gi fuglene en slags ''personlighet''/''sjel''. Ved rene artsportretter ville nok jeg heller valgt å vise frem fuglene mer slik man normalt ser de. Men jeg har forståelse for at bildene er og blir artsfoto alikevel. Det skal bli ytterst spennende å forsøke å uvikler dette et hakk eller to videre... når tiden bare strekker til :-)

Kjell S
Odd E. k.
Hei Igjen Kjell Sigurd!

For å komme videre, så er ikke bare teksten det avgjørende. Du sier at bildet bærer preg av artsfoto. Mulig det, men det går nok an å planlegg vinklingen til fuglen på en annen måte, ikke bare en bestemt posisjon inn på fuglen. Kvisten kan stå, men fotografen kan muligens forandre sin posisjon der vinklingen kan foretas noe ned på fuglen, fra siden, noe opp på fuglen etc. Da vil fuglen fremstå fra ulike vinkler og med forskjellig bakgrunn. Det samme kan sies om greina eller stubben som brukes.
Tror nok at motivet da blir noe mer interessant. Også foringen på nøye planlegges, slik at en har en viss kontroll på motivet som skal fotograferes. Strør en f.eks. fuglefrø over hele tunet, vil en kunne ha store vanskeligheter med å kunne fange motivet på greina f.eks. Forandring av foringsplass vil også kunne føre til at fuglene kommer inn fra en annen vinkel, slik at de ikke setter seg i den '' bestemte'' vinkelen på greina. Forandringen vil også føre til ny iver og utfordring for fotografen. Lykke til.

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Takk for tips Odd. Andre prosjekter tar en del oppmerksomhet for tiden så vi får se hva det blir til med fugl fremover. Mat skal de ihvertfall få :-)

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.
Suverent. Nydelig fugl i en god positur og fin vinkel. Fargene er veldig gode og teknsik må det vel sies å være perfekt.

-ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Takk for hyggelig kritikk Ingebjørg.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu