Erfaring
En Boliviansk Aymaraindianer på besøk i Peru
Bildet inngår i albumet Portretter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-08-14 02:58:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-08-14 03:05:02
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2010-08-14 03:08:36
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2010-08-14 03:15:26
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 17-40 mm f/4L
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger229
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_480538} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Fred S.
Et greit og direkte portrett av peruvianeren. Siden det minner litt om en National Geographic -forside innbiller jeg meg at det kunne ha vært skarpere.

Kanskje litt dumt at veggen bak har samme farge som ansiktet på mannen, litt kontrast hadde gjort seg.
Jeg kunne også ha tenkt meg et kutt oppe, under hattebremmen.

vh fred
Øyvind S.
Spesiell bakgrunn fargemessig, men den gir samtidig en del info om huset/miljøet hans også, den fargerike luen gir bra avgrensing til bakgrunnen, kan like det!
Det at vi ser den direkte kontakten dere i mellom i de svømmende øynene hans blir vesentlig for min opplevelse av bildet , kan like det..synes også at en justering i topp vil gjøre seg, tror jeg ville tatt litt i høyre også for å få det rett på...
Øyvind

Knut Marius H.
Jeg synes bildet har for høy fargetemperatur og er presentert i litt for stor størrelse.
Ok ellers og mannen har et åpent og oppmerksomt blikk.
Andreas B.
Takk for tilbakemeldinger.

Jeg har jobbet en del med å få frem mer kontraster i ansiktet. Få litt mer ut av rynkene, og kommer til å legge ut en versjon til snart.

Er litt usikker på dette om han bør mer i midten eller ikke. Skal prøve meg mer frem. Når det gjelder fargetemperaturen så er den ikke så høy. Jeg har faktisk ikke rørt "vibrance" eller "saturation" i det hele tatt. Bildet viser en ganske identisk farge. Han ser faktisk slik ut.

-ab-
Grete F.
Jeg synes du har knipset ett morsomt utrykk på denne mannen og at det er ett godt bilde.Det oser gammel klokskap og livsglede lang vei. Er enig i at veggen bak går for mye i ett med mannens ansikt,og fargene er så sterke at jeg nesten må myse.Han er også merkverdig veldig lilla på nesen, men det er vel slik han er. Som regel har jeg sett slike bilder av gamle lærhud mennesker ofte i svart-hvitt, morsomt å se i farger-men skulle gjerne som sagt sett litt mere kontraster mellom ansikt og vegg.

Mvh grete
Knut Marius H.
Vil bare si at når jeg kritiserer for at fargetemeperaturen er for høy, så mener jeg at hvitbalansen har litt for høy/varm verdi. Jeg mener ikke å kritisere for at fargemetningen (saturation) er for høy. Man kan lete litt i den hvite kanten foran på ørelappene og finne et sted hvor rød-verdien er på ca 10 mer enn blå- og grønnverdien. Hvis man gjør om det det punktet til nøytralt, blir det mer "riktig" etter min smak, og da trer det også fram et noe større skille mellom ansiktsfarge og bakgrunnsfarge.
(Mange steder i den hvite kanten skiller det mer enn den forskjellen jeg nevnte, og noen få steder skiller det mindre.)
Jeg ville også ha løftet mellomtonene (gjort lysere) litegrann, pluss en liten oppskarping.
Andreas B.
Takk for nye kommentarer! Setter veldig pris på det!

Jeg skal gi deg helt rett Knut Marius at den hvitbalansen kanskje ikke var helt god. Jeg brukte det verktøyet som gjør at jeg kunne trykke på noe som var helt hvitt, og så stilte Lightroom det bedre. Det bidro positivt til å øke forskjellen mellom ansikt og bakgrunn også.

Jeg har nå lagt ut flere versjoner etter kommentarer fra dere. Har også prøvd meg på en sort/hvit utgave også. Er ingen ekspert på det. Jeg må nok sett meg ned å lese artikkelen til Geir Brekke som jeg bare så vidt har tittet på!

Takk igjen for kommentarer, og ønsker du å komme med noe ytterligere etter de nye versjonene er det hyggelig! Jeg selv syntes at bildet ble bedre med ny hvitbalanse og bedre kontrast gjennom å ha økt "blacks" og "fill light". Jeg har litt sansen for at mannen er litt på siden, men synes det fungerer helt greitt å han han i sentrum også.

-ab-
Tove H.
Et flott portrett! Enig i kutt under hattebremmen og en annen bakgrunn. Men i v4 ble utsnittet for tett. Synes toern her er best. Sort hvitt: Nei, dette bildet må ha farger.
Tove
Andreas B.
Takk for tilbakemeldingen Tove!

Jeg var litt sen med å få ut de forskjellige versjonene så jeg har ikke fått noen tilbakemeldinger etter at dem kom ut. Veldig greit å høre ditt valt. Ofte blir gamle "litt skrukkete" mennesker fine i sort/hvitt siden man av og til klarer å få bedre frem skrukkene, men jeg helle syntes ikke den versjonen ble den beste.

-ab-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu