Horndykker i flukt
Lynrask og vanskeleg og fange i flukt.
ok
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-05 20:53:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Cannon 20D
  • 300 mm is usm 1,4 Con
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/3200s
  • Filmtypeiso 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger408
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226764} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Christian H.

Godt fanget, og et bra bidrag til artsbilder som ellers er preget av ''stillesittende'' fugl. Syntes presentasjonen kunne vært jobbe mer med; nytt sort- og hvitpunkt, samt en demping av mellomtonene (spesielt i vannet). Tror også du vinner på å stramme inn fra høyre - for meg er mye av flaten der overflødig.
Svein B.

På mange måter svært bra, på noen måter litt uheldig her Kjell Ivar. Skarpheten synes jeg sitter knallfint her, men teknisk er det litt å gå på. Mye av skylden for dette må den småbølgete vannflata ta, som kaster lyse reflekser mot oss- og som nok har gjort jobben værre mht å treffe 100% på eksponeringa. Bildet bærer preg av at hovedpersonen er litt blass og kontrastløs, og den ser ut til å være løftet til dette resultatet fra et noe mørkere utgangspunkt. En litt mørkere variant, og med noe mer kontrast og bittelitt mer fargemetning ville kanskje gitt et bedre resultat. Vannflata får du nok ikke gjort så mye med, og det er synd- for med en speilblank mørk vannflate her hadde vannspruten fra frasparket fått full effekt. Jeg ville beskåret i nedre del også- et par cm, nesten opp til skyggen av fuglen.

Men denne er ikke lett å få til når den tar av som her- disse små dykkerne kan se ut til å ha propeller- ikke vinger. Det går unna. Men du verden så flotte de er.

Mvh
Svein B
Robin J.

Bra utgangspunkt dette for et flott bilde. Ville nok gitt det litt mer kontrast samt litt mørkere. Som Svein sier det hadde gjort seg med speilblankt vann men,men....
Mvh RJ
Kjell Ivar Ø.

Takk for komentarer.
Legger ut en ny versjon etter komentarer.Du har nogså rett Svein bildet var i utgangspunkt nogså undereksponert i følge hisogrammet. Vanskeleg med
sol på en sånn urolig vannflate. Synst eg traff bra likevel.
Mvh Kjell Ivar
Odd E. k.

Hei Kjell Ivar!

Et flott fanget bilde av en horndykkeren. God skarphet sammen med fargene, der lyset frembringer fine detaljer i fuglen. Flott positur, der jeg likte godt lukkertiden (eksponeringen), der vingene kommer frem på en utmerket måte. Versjon # 2 er best, der kontrasten og fargene kommer finest frem. Flott vannsprut etter fuglen, men skulle ønsket en noe mørkere vannflate. Flott komponert i et fint utsnitt Kjell Ivar!

Mvh

Odd E.
Kjell G.

Bildet fremstår som for lyst. Vurderingene til Svein Bekkum ser fornuftige ut for meg.

Når dét er sagt, er det lett å skryte av bildet også. Dette er en interessant fugl og det lykkes du bra med å få frem. Bra levert!

mvh kjellg
Stig B.

#2 er bedre synes jeg. Godt og grundig kommentert av initialbror SB.

God skarphet, flott med annen variant på denne vakre fuglen, godt gjort å fange den i take-off. Fin komposisjon med bra plassering i bildet, fint med vannspruten.

Mvh Stig
Eirik G.

Hei,

Synes også at bildet blir noe lyst, og at fargene på fuglen av den grunn blir en tanke blasse. Jeg synes også at det med fordel kunne vært litt mer luft forran fuglen, men enig at det kuttes litt i nede. Men du verden, det er ikke så mange steder i landet man har mulighet til å komme på hold av denne arten. Arten i seg selv er jo veldig fotogen utseendemessig synes nå jeg.

EIG
Vegard L.

Bra levert. God skaphet. V2 er best.
Mvh Vegard
Terje S.

Skarpt og flott dette Kjell Ivar. Likte best V2.

Mvh Terje
Terje K.

...versjon to var en højdare ja!

-terje-
Aleksander M.

Kjempebra.
V2 er best. Har sett på bildet flere ganger, men har bare ikke fått kommentert det. Horndykkerne er noen flotte fugler.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu