Benkerader
(stille før kveldens kammerkonsert)

Utsnitt fra Zahrada Valdstejnskeho Palace.
Praha 16. mai 2006

Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger462
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196788} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger Anne Maritsdotter V.
Fin symmetri og bra dybde i dette bildet.
Interessant med dei ulike detaljane i arkitektur og interiør.

Inger Anne
Torbjørn K.
Ahh! Kanonbra. Her traff du meg umiddelbart så jeg nesten ramla av stolen. Virkelig bra komposisjon med bruk av dybde, forgrunn, symmetri, innramming og fargekontraster. Lys, farger, skarphet og kontraster er også helt perfekt her. Detter var imponerende, rett og slett.

Torbjørn
Fred S.
Torbjørn faller nesten av stolen, og skal en dømme etter de tomme stolradene er det flere som har gjort det. Linjer og pen symmetri her, er litt imponert over at du så motivet i dette, for det fungerer godt. Symmetrien er så gjennomført at en nesten begynner å lete etter brudd . De finnes selvsagt, men er ubetydelige. og dette ER et vellykket bilde.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Fikk meg en god latter av å lese kommentarer over mens bildet ble lastet opp. Faller nesten av stolen selv. Bildet er utrolig flott, ingen tvil om jeg er imponert. Vet nesten ikke hva jeg skal si. Fargene er svært fine! Symmetrien er herlig.

hilsen ingebjørg
Steinulf L.
Det meste er sagt. Herlig bilde.
Kurt S.
En utrolig dybde og romfølelse.
Symmetrien er nevnt. I tillegg har du, som vanlig holdt jeg på å si, fått frem kjempefine og harmoniske farger.
De benkene så ikke helt gode ut å sitte på men et spennende og flott bilde ble det.
Mvh Kurt
Stine J.
Hei Jan Frode,

Jeg syns dette ble fantastisk flott. Den stramme symmetrien er utrolig. Farger, lys og struktur stemmer. Veldig bra. Du har forresten flere utsnittsmuligheter her ved å kutte fra toppen, men jeg syns det valget du har gjort er bra.

mvh Stine
Stig Børre E.
Slenger meg på bølgen av ros. Først og fremt godt sett - dernest godt fanget. Flott farger.
Jeg har i motsetning til de andre litt ris å komme med: Bildet ser ut som det er litt overdrevent oppskarpet. Har et litt ''trykksakaktig'' look. Skyggepartiene opp i hjørnene ser også litt merkelige ut.

StigB
Tone A.
Eit flott blinkskudd med desse symmetriske stolane med sine strenge linjer mot den spesielle arkitekturen på bygget bakerst som gir ein flot kontrast. Og dei runde formene på gjerdene og søylene bryt også. Elles skarpe detaljar og flotte fargar og flott lys. Du har t.o.m symmetri på plenen med sine friske grøntoar på sida. Ein gjennomført komposisjon med stolradenene som gir fin dybde mot den flotte arkitekturen. Du må ha hatt ein fin tur når eg ser desse flotte bilde!
:) Tone
Odd Tore S.
Meget stille, og mye symmetri.
Men ikke helt symmetrisk. Sammenlignet med aksen gjennom stolradene, er du 30-40 cm til høyre for denne, litt avhengig av hvor rumpebrede kulturnytere stolene er beregnet for.
Så kan man jo diskutere om hvorfor og hva betydningen av dette er.
Jeg tror ikke at det er en tilfeldighet fra din side, kanskje er det for å sjekke om vi er våkne, eller at rendyrket symmetri ble for kjedelig.
Dette må være en bra ramme for en kammerkonsert, inntrykket er passe seriøst og kan passe bra for barokkmusikk.
Interessant bilde.
Odd Tore
Bente K.
Her fører du linjene inn mot midten og gjør den lille urnen til sentrum av bildet. Alt det andre rundt blir symetriske og ryddige kulisser. Godt sett og gjort.
mvh Bente
Avsluttet .
Hei Jan Frode
Du finner på de utroligste ting du. Jeg synes at dette bildet skulle hatt et eneste menneske på en av de nærmeste stolene bare for å fått brutt opp litt i bildeflaten.
Ellers er du jo kjent for din gjennkjennelige farvetone i bildene dine og dette er intet unntak, vakkert, men som sagt, en person i bildet mangler her.

mvh arild
Audhild E.
Veldig flott å se på!
Godt gjennomtenkt komposisjon og fint utført!
Fine farger, lys og kontraster!

Mvh-Audhild
Espen A. I.
Surrealistisk arkitektur med blandede følelser fra din side. Både fargeeksplosjonen og kontrastene drar opp inntrykket mange hakk og gjør dette veldig bra

mvh Espen
Hans Henrik F.
Jeg imponeres lett av symmetriske bilder som dette. Det krever faktisk litt av øyet for å oppdage motivene - jeg hadde nok gått rett forbi ... Her er det jo veldig tett på perfekt symmetri og det som mangler kan jeg leve med. Tok litt tid før jeg oppdaget det når jeg så på bildet. Den største svakheten med bildet rent teknisk er vel skyggepartiene under taket i bygningen, hvilket nok er vanskelig å få perfekt samtidig med at man skal beholde kvalitetene i de lyse områdene utenfor.

Men ikke la det være noen tvil - Alt i alt et meeeeget bra bilde etter min mening!
Jan Frode A.
Takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer og synspunkter. Takker også for anbefalingen :-)

Odd Tore: du har sånn millimeterblikk :-) Det er brudd i symetrien, helt riktig. Faktisk så irriterte det meg der jeg stod bak benkerekka for å fotografere. Tok noen steg både til høyre og til venstre, men fant ut at dette standpunktet, rett på bygget, var det beste. Og i ettertid, når jeg sammenligner bildene, er jeg glad for at det ble endel eksponeringer. Må vel legge til at det ikke var aktuelt å begynne å ommøblere. Sånn rundt 15-20 minutter tidligere ble jeg tilsnakket av en sikkerhetsvakt (der er et departement som har kontorer her i Wallenstein-palasset) fordi jeg var i ferd med å krabbe opp på en mur for å få et oversikstbilde av parkanlegget. Hyggelig kar egentlig, som vinket meg med seg til etpar av statuene og fortalte et eller annet på tsjekkisk. Hva aner jeg ikke, og karen snakka hverken engelsk eller tysk. Elers må jeg legge til at dette hageanlegget er et flott sted å ta seg en pust i bakken. Inn en port i ei travel traffikert gata, og vips så er du i et grønt og stille paradis med fontener og statuer. Sistnevnte vistnok kopier siden svenskene stjal med seg originalene under tredveårskrigen. Og ja, der holdes kammerkonserter her. Jeg kan jo også nevne at etpar scener av Milos Forman's film 'Amadeus' (filmen om W.A. Mozart) er spilt inn i dette hageanlegget.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu