Flua & Det gule matfatet
Sol & Sommer, og tid for insektjakt.
Bildet inngår i albumet Småkryp -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 150mm f2.8 Macro EX
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger363
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196063} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Hei Jan Frode
Her ser en tydelig det lille skarphetsområde. Bakgrunnen her er virkelig fin, dempet og fin grønnfarve.
Skulle gjerne sett flua rette veien, vet du ikke å dressere dem:) Når det er sagt så synes jeg at skarpheten på flua er tålig bra, den ligger i grenseland, og har du noen forklaring på hvorfor det gule matfatet er nokså uklart? Vel, som tidligere sagt, skarphetsområde er svært avgrenset, så det forundrer meg ikke om det er det som gjør at blomsten er litt ute av fokus.

Ellers gode farver og velkomponert.

mvh arild
Kurt S.
Bare så det er sagt: Dette synes jeg ble veldig flott.
Ser at du har flere skarpe områder i bildet: Flua, bakerste del på den gule blomsten og deler av de grønne bladene. Alt dette ligger sikkert i omtrent samme plan. De gule bladene forrest på blomsten stikker vel litt lengere ut mot fotografen og blir litt ut av fokus.
Spesielt synes jeg det ble fint at du fikk med noen skarpe områder på de grønne bladene. Dette ga dybde og romfølelse i bildet.
Bilder av denne type krever millimeterpresisjon og tålmodighet. Du har mestret det godt.
Som sagt: Et flott sommerbilde med fine farger.
Mvh Kurt

Jan O Ø.
Hei. Veldig skarpt og fint macrobilde. God komposisjon og fine farger i et vakkert sommerbilde.
Mvh Jan O.
ingebjørg fyrileiv g.
Frodig og flott. Bildet har fine farger og, som også nevnt, god skarphet.
Jeg liker at flua har den posituren, skarpheten ligger uansett riktig.
Kjempefin, dus, bakgrunn.

vh ingebjørg
Inge S.
Hei.
Her syns jeg du har fått et fint sommerlig motiv
med naturlige fine farger.Fin skarphet og flott komp.

Mvh Inge
Ann F.
Passe blanding av skarpt og uskarpt på flere steder i bildet gir god dybdefølelse, flua er plassert bra, vi ser jo øynene, så det får aksepteres at den snur rumpa til.

Alt i alt vellykket.

Mvh Ann
Stine J.
Hei

Flott og sommerlig macro. Blomst/flue er fint plassert, fargene er kraftige og fine og bra plassert fokuspunkt. Bra dette. :)

mvh Stine
Bente K.
Fin frodig sommerstemning med sommerens farger. Smørblomsten lyse opp som en sol i lanskapet. At skarpheten også sitter på bladspissene og blomsterhårene gjorde dette bildet spesielt. Bra!
mvh Bente
Espen A. I.
Hei Jan Frode :-)

Et vakkert, sommerlig bilde med særs naturlige farver. Kunne kanskje klart deg uten insektet, men det går med den også. Har dessverre lite konstruktivt å komme med på denne her, du har fått det meste til.

mvh Espen
Tone A.
Eit vakkert sommarbilde med eit mjukt uttrykk, og der smørblomsten med sin gultonar er ein ein kontrast i alle grøntonane. Blomsterefluga gir liv til bildet, der den står oppteken med å samla blomsterstøv med skarpe detaljar spesielt framme.
Kurt har gitt ei god forklaring på fokusområdet, og spesielt dei takkete blada, håra på begerblada og delar av smørblomen gir ein fin effekt til bildet. Dvs at det er fin dybde pga alle blada som gjentek seg innover og duse diagonale stilkar som fortset bakover etter smørblomsten.
Fine grøntonar og smørblomen har gultonar som friskar opp i alt det grøne. Smørblomane har så lett for å bli glinsande og knallgule, med her er gultonane avdempa og det er fine detalajr på kronbladet til venstre bak. Flott komposisjon og eit godt lys som får fram detaljane på fluga.
:) Tone
Liv Anette T.
Se det ja, her var flua på den gule blomsten. Det er Ballblom tro??
Iallfall synes jeg det er et lekkertbilde selv om det er en flue :-) Fine kontraster og skarpheten synes jeg ligger der den skal- på flua.
Som andre sier, et fint bilde av et sommermotiv.

Hilsen Anette
Jan Frode A.
Takk skal dere ha alle sammen :-)

Tok endel bilder av denne flua som var nokså opptatt med å kose seg i matfatet. Likte selv denne posituren; syntes det ble et avbrekk fra alle 'portrettbildene' av insekter. Videre følte jeg at jeg traff fint med fokusplanet her. Liker bildet godt egentlig :-) Og så er det jo litt av en verden en opplever når en betrakter insekter gjennom makro-objektivet.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu