Kaple sv. Kláry
Dette kapellet ligger innimellom botanisk hage og vinmarkene i Praha. Botanisk hage ligger i området til venstre, mens stien til høyre leder inn mot vinmarkene. Tsjekkia er jo berømt for ølet, men der finnes også vinmarker, som bl.a denne som ligger innenfor Prahas bygrense.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger455
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194754} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
John Andre A.

Hei
vinen i tsjekkia var ikke mye å skryte av (med mindre den var importert fra italia;-)), men jeg liker derimot dette bildet. fine farger, uten at det blir for mye, og jeg liker også komposisjonen - og stien som leder bortover.
John
Avsluttet .

Hei Jan Frode
Delikat og stilrent. Vakre farver som samstemmer med en flott komposisjon. Legg spesielt merke til det store treet ved kirken, vakker grenformasjon på det.
Du har nesten redigert bildet til en litt malerisk effekt, og jeg synes resultatet er meget severdig.

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.

Et bilde med spreke farger, men kanskje litt lite kontrast?
Komposisjonen er fin og jeg liker linjenne (gress, steinvei og gjerde)
som leder inn i bildet. Selv om tyngden i bildet ligger på venstresiden,
føler jeg ingen ubalanse da jeg ser høyre side som også interessant.
Flott bilde.

~ingebjørg
Audhild E.

Vakkert, som et maleri!! :)
Veldig flott komposisjon, den fine steinlagte stien leder blikket fint innover. Det virker litt mørkt, men det gir også en spesiell stemning!
Treet på toppen var nydelig!!

Mvh-Audhild
Inger Anne Maritsdotter V.

Eit bilde med ditt ''varemerke'', med sine fargemettede toner og velbalanserte komposisjon.
Bildet har og litt softe toner her og der som eg syns kler motivet og fargane/lyset.
Kjempeflott og med ei fin forklaring på historien bak.

Inger Anne
Camilla S.

Heisann

Dette var spesielt, vårlig og pent!
Synes du er dyktig med landskapsbilder, utrolig fin skarphet og ikke minst farger du får frem. Får følelsen av å være til stede når jeg ser på dette.
Mange fine detaljer, lekkert utført:)

-Camilla
Stig Børre E.

Oj! Dette var utrolig spesielt og vakkert. Flott komponert og en utrolig god photshopjobb i etterkant. En eventyraktig gjengivelse som går rett hjem hos meg.

StigB
Espen A. I.

Enig med de andre, dybde og farger kan du JF! Dette er ikke noe unntak!

mvh Espen
Tone B.

Fin komposisjon med stien som leder innover i bildet, og fin plassering av elementene i bildeflaten. Fargene som er ditt varemerke er fine, men synes kanskje det er et ørlite grønnstikk i bilde. Himmelen blir en flott kontrast mot det flotte landskapet. Bra utført!

mvh Tone
Hege J.

Hei Jan Frode!

Kjekt å se disse reiseskildringene dine!
Flott oppbygd motiv. Fine farger, men jeg lurer litt på om Tone kan ha rett i det med grønnstikket. Fargen på kapellet synes jeg ser litt unaturlig ut, men du vet om den gjenspeiler virkeligheten.

Aner jeg litt mystikk? ;-) Jeg får den følelsen... Tror det må være noe med det gode lyset i bildet mot den dystre himmelen i bakgrunnen som er årsak til dette.

Bra bilde!

Mvh Hege
Stine J.

Hei Jan Frode,

Bra utnyttelse av bildeflaten og en litt eventyraktig presentasjon. Heftig fargemetning er blitt ditt ''varemerke'' etterhvert, så også her, selv om jeg nok kunne tenkt meg bildet med bitte litt mindre saturasjon i dette tilfelle (pirker). :)

mvh Stine
Bente K.

Du er god med farger. Det gul-grønne som vi ser igjen flere steder i dette bildet skapte en helhet. Bare det røde taket bryter dette mønstert. Bra! I tillegg kan jeg følge en linje som snor seg innover, mens bygningen står der som ''kongen på haugen''.
mvh Bente
Tone A.

Eit spesielt bilde der venstresida er dominert av brune steinparti som går oppover mot det vesle kapellet og det store treet. Kapellet er ein flott fargekontrast, speiselt med taket og tårnet mot den tunge gråtona himmelen. Det store treet har lite bladverk og store greiner som strekk seg mot himmelen, dette gir bildet noko eventyraktig saman med det vesle kapellet høgt på haugen.
Flott motvekt med den steinlagte vegen som buar seg innover mot vinmarkene bak og gir flott dybde. Også gjerdet og benkane gir litt motvekt. Flotte fargar med spesielle grøntonar og fine bruntonar og med ei fin reiseskildring. Den tunge himmelen saman med det store treet ga bildet ein spesiell effekt.
:) Tone
Geir F.

Dette er eventyrlig og nesten mytisk. Du har gjort en meget god etterbehandling og skapt en fargetemperatur som jeg bare faller pladask for. Den hellebelagte stien fungerer som en flott avrunding av bildet på dets høyreside

-geir f-
Linde G.

et herlig og eventyraktig bilde der det er mye som skjer i bildet samtidig som det er stramt og ikke rotete. Herlige farger uten at det overdrives, dette gule som går igjennom. Nydelig.
Praha er flott.

Hilsen
Linde Gilberg
Fred S.

Mange elementer sm fungerer veldig bra sammen her: Selve kapellet, treet ved siden av, de røde steinene, den brolagte gangstien som gir massevis med dybde, og en smådyster, men vakker himmel over det hele. Din sans for litt sterke farger gir det hele en flott finish; i det hele tatt et tiltalende bilde. Kunne gjerne ha tenkt meg å finne fram til dette området når vi drar til Praha om nooen få uker.

vh fred
Jan Frode A.

Hei hei alle sammen, og takk for kommentarere :-)

Dette ble tatt utpå ettermiddagen 17. mai, i bydelen Troja i Praha. En regntung dag, og med gløtt av 'godvær' mellom skybruddene. En stund etter at jeg tok dette bildet, eksploderte været med lyn og torden, og et skybrudd med kraftige regnbyger som jeg sjeldent har opplevd maken til. Ble i alle fall stående i ly i nesten en time i ei redskapsbod som tilhørte vingården. Men der var ikke lagra flytende druer der ;-/. Vel, egentlig flott fotovær, men litt vått ferievær.

Fred: Området her er absolutt verdt et besøk. Et fint avbrekk i ei grønn lunge rett utenfor sentrum. Ta metroen til Holesovice, og videre buss 112 til zoologisk hage (endeholdeplassen). Botanisk hage, vinmarkene og Troja-Slottet ligger rett ovenfor dyrehagen.

mvh Jan Frode :-)
ingeborg w.

Jeg liker dette godt. Kompen er fin, med mye å se på på venstre side, samtidig som en blir ledet innover på høyresiden. Trærne og kirka mot himmelen er pent. Jeg liker også uværshimmelen (synes den ser litt truende ut). Fargemessig sett synes jeg det funker godt med de veldig mettede fargene, med unntak av cyanområdet i skogen oppe ved himmelen. Det ville jeg dempet litt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu