Krizovnicke Namesti
Korsriddernes Plass, Praha 17.05.06 klokka 08:01

Statuen til høyre er Frans av Assisi.
Til venstre ser en litt av brotårnet som er porten til Karlsbroa ifra Stare Mesto (Gamlebyen).
I bakgrunnen ser en Mala Strana (Lillebyen)rett fram, og Hradcany (Prahas borg) mot høyresiden.

Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger441
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193015} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Geir F.
Hei på deg.
Etter mitt ringe skjønn må da stort sett alt være ''riktig'' her. Du har gjerdet i bunn som danner en fin avslutning i underkant, og fasadene på hver sin side danner ramme til venstre og høyre. Så har du statuen i forgrunnen som nærmest ønsker oss velkommen innover i bildet. Og i vandringen videre innover i bildet ser vi skulpturer som skaper et flott perspektiv, ytterligere unerstreket av antydningen av tåke. Når du i tillegg har flotte toner imellom lys og mørke... hva skal man pirke på da?
Ingenting. Men skryt fortjener du!!
-geir f-
Steinulf L.
På tross av mange elementer er det en forbausende ro i bildet. Her er mange ting å betrakte og studere. Svært fint reisebilde. Du retter lett opp muren til venstre i PS.
Stig Børre E.
Veldig bra. Stram og flott komposisjon. Fin dybde. Kunne vært en tanke mørkere uten at skyggepartiene gror igjen.

StigB
Judit W.
Hei Jan Frode!

Beautiful photo about one of the beautiful capitals of Central Europe ;) The sculptures of the Karlův Most and yes, Mala Strana with Hradčany in the background, those are all well known in Europe / in the world.

Your picture is very unique in its working out; just like a well presented graphics. Amazing!

Judit :)


http://www.molon.de/galleries/Czech/Prague/Castle/

P.S. Did you see the musicians of the bilde nr. 237793 there? ;)
ingebjørg fyrileiv g.
For noen utrolig fine valører! Et bilde med så masse elementer uten at det er det spor rotete... Meget godt komponmert. Jeg likte dette godt.

~ingebjørg
Hege J.
Henger meg på Geirs velskrevne kommentar her.
I tillegg vil jeg understreke interessen jeg opplever ved å studere dette motivet fra Praha. Spennende arkitektur og reiseskildring.
Bra jobba, Jan Frode!

Mvh Hege
Joachim H.
Oi

Utrolig tøft, likte det at bakgrunnen er lysere enn forgrunnen. Det gir en god kontrast og bedre fokus på Franz :-)

All honør til deg :-)

mvh

Leclic
Kurt S.
Et flott reiseskildringsbilde med mye fin og gammel arkitektur og flotte kunstverk. Må være en opplevelse å få oppleve noe som dette.
Via bildet deler du denne opplevelsen med oss på en utmerket måte.
Et spennende bilde som jeg kan sitte lenge å studere.
Mange elementer uten at det blir rotete er den prestasjonen jeg også bifaller.
Bare litt pirk: Ville rettet opp perspektivet på husveggen til venstre litt.
Prøvde i P.S. Det går fint.
Mvh Kurt
Geir F.
Hei
Jeg bare slenger meg innå igjen her.
Noen nevner at veggen til venstre er ''skjev''. Både veggen til venstre og til høyre heller litt inn mot motivet, men så vidt jeg kan se er dette naturlig perspektivforskyvelse og forsterker bare det mektige i arkitekturen. Derfor ville jeg bare hatt det sånn.
-geir f-
Inger Anne Maritsdotter V.
Flott reisebilde med mange arkitektoniske særpreg.
Blikket mitt ledes mot veggen på venstre side, og tar l i t t mye oppmerksomhet, ville muligens v u r d e r t å kutte bort den veggen.


Inger Anne
Espen A. I.
Flott reiseskildring som pirrer nysjerrigheten med alle sine motiver. Her har du tatt med ganske mye, men alikevel klart å holdt det ganske ryddig. Liker det. At du konverterte til s/h tror jeg hjalp til å holde dette bildet rolig og pent. Bra JF!

mvh Espen
Bjørn H.
Et flott bilde, likte den lysere bakgrunnen slik at detalj på detalj kommer frem.Blir mange flotte detaljer, så jeg ville vurdert veggene på begge sider,beskåret de slik at kun noe av veggene syntes som ramme, særlig veggen til høyre.
Stine J.
Dette kunne lett blitt rotete, men komposisjonen med veggene på hver side (kunne ønsket meg litt mindre av veggen til høyre) og den fremste statuen plassert litt til høyre balanserer bildet fint. Tonene i bildet er meget bra.

mvh Stine
Janne L.
En glimrende komposisjon du har her. Motivet er rammet inn av hus og gjerde. Motivet er i forgrunnen, og man aner en by i bakgrunnen. Jeg kan også se at det er en utenlands by, så det blir litt eksotisk. Tette var en fulltreffer.
Janne
Torbjørn K.
Jeg er enig i at komposisjonen sitter som et skudd her. Et meget bra reisebilde. Liker godt at du har valgt å vise dette i sort-hvitt.

Torbjørn
Jan Frode A.
Takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer og tilbakemeldinger :-)

Litt forskjellige synspunkter på utsnittet, og litt helling. Selv føler jeg at det må være som det er. Tanken med bygningene på begge sidene er å ramme inn det mere diffuse i bakgrunnen. Føler det blir tomt om jeg beskjærer forbi enten høyre- eller venstresida. Hellinga syntes jeg også tilfører noe i dette motivet. Egentlig syntes jeg at Geir Fløde beskriver veldig godt hva jeg tenkte da jeg gjorde siste finnishen med bildet.

Praha er en vakker og fargerik by, som også gjør seg veldig godt i svart/hvitt. Jeg tok turen ned til området ved Karlsbroa sånn i 7-tiden morgenen 17. mai, for å få tatt noen bilder før køene av turister ville dominere. En litt grå mårgen, med regn i lufta. Dette bildet ble tatt da jeg skulle vandre tilbake til leiligheten og frokost. Ble stående i ly for ei kraftig regnbøye under inngangspartiet til ei kirke, og ble stående å betrakte dette motivet; Karlsbroa, statuene og Stare Mesto sett fra en ny vinkel for mitt vedkommende. Akkurat dette hjørnet har en lett for å haste forbi med målretta steg i retning Karlsbroa. Sånt sett en læring på at duverden; Praha må oppleveles i sakte tempo. I alle fall blir jeg like fasinert hver gang jeg drar dit.

mvh Jan Frode :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu