Tsjekkisk Landskap
Karlstejn, Tsjekkia, 18. mai 2006
Fotografert på frihånd gjennom et skyteskår i borgmuren til Karlstejn slott
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger384
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191988} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kurt S.

Når jeg betrakter bildet føler jeg meg hensatt til de gamle tider da ridderne i sine rustninger vandret rundt i dette frodige landskapet.
Synes bildet ble malerisk og flott med spreke farger som er blitt ditt varemerke.
Utsnitt og komp. fungerer utmerket og det ble flotte fargekontraster med fargen på borgen og de røde takene mot det grønne.
Det ser ut til at du har skarpet opp bildet ganske mye. Dette førte til at bildet fikk et malerisk preg. Du kan godt ha det slik.
Mener himmelen har et lett islett av rosa eller magenta i blåfargen. Det er mulig jeg tar feil.
Vakkert ble det iallefall.
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott og vårgrønt landskap frå Tjekkia.
Sterke fargemettede, men naturlege fargar.
Severdig bygninger med arkitektonisk særpreg.
Velkomponert fint bilde!

Mvh Inger Anne
Eli B.

Flott bilde, jeg begynner å drømme om gamle tider når jeg ser dette. Frodige farger og eventyraktig.
mvh Eli
Steinulf L.

Fin reisedokumentasjon. Litt mye usm?
Hege J.

Hei Jan Frode!

Det er spennende å se bilder fra reiser til steder man ikke har vært. Interessant å sammenligne ukjente landskapestyper med kjente.
Lurer på bygningene du har fotografert? Er det bygninger tilhørende Karlstejn slott, som du knipser fra, eller er det ''selvstendige'' bygg?
Tenk å gå på oppdagelsesferd i disse skogene og borgene/slottene! Det hadde vært noe, det. ;-)
Kan tenke meg at du har mange spennende fotomotiv fra denne turen
din.

Jeg synes oppbyggingen av motivet er bra med bygg i begge ender som balanserer bildet. Skogåsene skaper fine diagonale linjer til bildet. Litt mye USM er nevnt, men det sjenerer ikke meg.

Mvh Hege
Bente K.

Her ser jeg flere fine linjer blikket kan følge. Hustakene og muren bryter fint inn landskapet både i farge og form.
Artig bilde å se, fordi dette var langt fra typisk norsk lanskapskap. Oppskarpingen? gjørde skogpartiet litt for hardt her synes jeg.
mvh Bente
Espen A. I.

Et utrolig landskap. Fantastiske farver og et drømmende bildet. Oppskarpingen eller bruken av USM gjør meg ikke noe, det er din stil. Stå på!

mvh Espen
Tone A.

Eit vakkert landskapsbilde med friske fargar på naturen og bygningane og der den lyselilla himmelen er ein mjuk kontrast. Husa nedi dalen er flotte fargeklattar med sine skarpe rødtonar mot alt dette grøne. Og husa i dalen er motvekt til borgmuren emd fine tårn og skarpe detaljar. Eit flott landskap med mjuke bua former på dalsidene. Flott dybde med landskapet ein ser bakerst. Eit veldig frodig landskap med friske grøntonar.Festningen har flotte detaljar og gjer bildet spanande.
:) Tone
Tone B.

Fin oppbygging og god balanse i bildet. Fint med de røde takene mot alt det grønne. Gode mettende fargetoner som alltid fra deg. Jeg synes USM bruken her ble vel i det meste laget. Ellers et veldig fint bilde.

mvh Tone
Judit W.

Hei Jan Frode!

As I see, you were focusing more on the forest than on the castle ;) You missed the Norwegian landscape in your long weekend in Czech Republic, didn't you? ;)


http://www.hradkarlstejn.cz/

Thanks for publishing this photo – I didn't know about this castle. I will visit it soon, I hope. The green tones are very beautiful and I like the red roofs on the left as well.

Judit :)
ingeborg w.

Motivet er pent. Det har god balanse (bygninger på begge sider) og god dybde (skaret leder en innover). Det ble litt mye usm for meg. Og jeg ser også et lite lillaskjær på himmelen som jeg ville dempet.
Tom A. T.

Voldsomt så frodig område du har foreviget. Ikke særlig lurt å gå seg bort i den ;o).. Jeg blir litt dratt mellom husene og slottet når jeg betrakter bildet ditt. Kanskje ville det vært like bra å konsentrert seg om skogen og kun en av de to hovedelementene? Jeg tror i alle fall det, men som stedsdokumentasjon fungerer det antagelig vel så bra med både slott og hus.
mvh Tom T
Jan Frode A.

Hei hei, og takk for kommentarer og tilbakemeldinger :-)

USM er nevnt. Vel, tror ikke det er USM som har skylda; heller mere til at jeg har trukket litt mye i spakene shadow contrast og highlight contrast i RawShooter. Men som Espen sier; det er min stil ;-)

Bygningene til høyre er faktisk en del av slott/borgområdet som jeg har tatt bildet ifra. Den delene dere ser, er inngangspartiet til borgområdet. Karlstejn er en litn landsby som får et eventyraktig preg pga av denne store borgen son ligger på toppen av en ås over landsbyen. Se på linken som Judit refererer til; så får dere et inntrykk :-) Selv tar jeg alltid en dagstur hit når jeg er i Praha. Liker det frodige landskapet, og følelsen av å komme ut på landsbygda; et avbrekk ifra storbyen Praha.

mvh Jan Frode :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu