2 Veis
Eller kanskje bare en og en halvveis?
Uansett; siste blåveisbidraget fra meg i år.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger572
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_190791} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tone A.

Eit vakkert bilde med ditt kjenneteikn når det gjeld friske fargar. Bakgrunnen gjer mykje for bildet med sitt maleriske uttrykk og friske grøntonar mot bruntonane som kjenneiknar vårmarka. Den fremste duse stilken med blad vert gjenteken med breie duse linjer. Den eine breie linja går til hjørnet med ein liten diagonal.
Flott plassering av den skarpe blåveisen som stikk utav den duse bakgrunnen med fine skarpe linjer rundt kronblada. Den står mellom to duse stilkar i bakgrunnen. Stilken på blåveisen er dus og gjer at blåveisen mest svevar. Den bakerste blåveisen har ein litt meir synleg dus stilk med ei diagonal linje og den duse blåveisen strekk seg meir mot skrå.
Lekre blåtonar, friske vårlege grøntonar, fint lys og flott komposisjon med eit smalt skarphetsplan som gir eit vakkert bilde.
Dette bildet vil eg anbefala pga at det har eit så lekkert våruttrykk! Eg kunne godt tenk meg dette bildet på veggen!
:) Tone
Odd Tore S.

Du har en blåfarge på blåveisen som er litt uvanlig og typisk for deg.
Så kan man lure på om bestanden av blåveis er annerledes i fargen i ditt distrikt, blåveisen finnes jo i en mengde forskjellige nyanser.
Denne virker litt fattig på rødt?
Tiltalende plassering og bakgrunn, men bladavslutningene virker veldig tydeliggjorte, ser nesten ut til at de er klippet til. Siden resten av blomstene ikke er like knallskarpe, synes jeg at dette blir litt uharmonisk.
Odd Tore
Jon Erik V.

Hehe..
Morsomt!

Flotte farger!

Jon
Steinulf L.

Jeg synes at du burde hatt litt større dybdeskarphet,slik at støvbærerne i blomsten til venstre også fremsto som skarpe. Ville beskåret inn til strået i venstre kant. Fargene er vel en smakssak. En skikkelig blikkfang er de i alle fall.
Ann F.

Jeg er også i tvil om det oppadstående gresstrået i venstre del, og konturene rundt den skarpe blåveisen og ett av kronbladene i den uskarpe virker noe unaturlig.
Det virker som støvbærerne har fått et anstrøk av cyan.
Ikke helt i mål, men et hederlig forsøk. Behagelig bakgrunn.

Mvh Ann
Inger Anne Maritsdotter V.

Blåfargen på blåveisen er spesiell og vakker, det får du veldig godt frem i dette bildet. Syns at bakgrunnen har et severdig malerisk preg over seg.

Dess mer eg ser på bildet, dess mer syns eg at gresstrået til venstre skaper liv og spenning i bildet.

Mvh Inger Anne
Kurt S.

Blomstene lyser mot meg i flotte farger når jeg åpner bildet.
Det er veldig lenge siden jeg har sett en blåveis i virkeligheten slik at jeg vil ikke uttale meg om fargene er naturtro eller ikke.
Det spiller likevel ingen rolle for meg. Foto blir uansett aldri virkelighet.
Etter mitt syn er det helt ok å forsterke fargene litt. Om det faller i smak eller ikke blir en annen sak.
Fargene ble flotte og fungerer fint.
Når det gjelder den lyse stengelen til venstre er jeg litt i tvil.
Burde kanskje vært litt mindre intens.
Vakkert ble det iallefall.
Mvh Kurt
Nina S.

Liker dette, et absolutt annerledes macrobilde, liker den brune bakgrunnen, strået til venstre skaper liv i bildet, har ingen ting imot et.
Fin symmetri, med to blomster og to vertikale linjer i bildet, likte dette, skulle kanskje ha sett begge blåveisene skarpe.
Mvh Nina
Tom A. T.

Fint hvordan blåveisene trer frem fra den uskarpe bakgrunnen. Ser ut som du har gitt den effekten en liten ekstra dytt, men om så er, bildet blir ikke dårligere av det. Kanskje heller tvert i mot. Blåfargen er på min skjerm svært så gjenkjennelig og mere riktig enn hvordan den ofte presenteres. Jeg ville foretrukket bildet uten den vertikale stengelen til venstre i bildet. Det ville fremhevet de to stenglene som danner en v og rammer inn den venstre blåveisen på en fin og dus måte. Hovedinntrykket er åkkesom at det er et pent og severdig bilde.
mvh Tom T
Kjetil N.

Enig med de andre, dette er pent. Har du brukt litt mye USM?
Espen A. I.

Nydelig JF, rett og slett en nytelse. Fargeplatten i det blå gjør mye og ja, jeg likte dette veldig godt!

mvh Espen
Bente K.

De klare fargene i kontrast mot den mørke bakgrunnen gjør at blåveisene lyser imot meg. Slik oppfatter jeg også blåveisen om våren som den første fargeklatten som dukker opp. Bra! Jeg synes det ble en fin bruk av fargene her.
Kunne nok tenkt meg at begge blomstene var like skarpe, eller at den uskarpe var mer diffus. Den uskarpe er såpass skarp at jeg føler at det er noe galt med synet mitt når jeg betrakter de to veisene samtidig.
mvh Bente
Jan Frode A.

Hei hei alle sammen, og takk for kommentarer og synspunkter, og takk så masse for anbefalingen :-)


Endel blanda synspunkter her, og det er bra. Spesielt med tanke på tilbakemeldingen ang. den 'halve veisen' og om den fungerer i helheten.
Bildet er forresten tatt like før jeg satt på blitz og krøp tettere innpå, ref. bilde nr. 235345. Det grønne gresset til venstre syntes jeg ga en fin kontrast mot det blå videre innover fra venstre mot høyre. Bildet er forresten speilvendt i forhold til originalopptaket.

mvh Jan Frode :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu