Stokker i Fjæra
Fra Leangenbukta tidligere ikveld 2. april 2006
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 10-20mm f4~5.6 EX DC
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger423
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184450} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Geir F.

Hei
Likte veldig godt disse stokkene som blir skjevere og skjevere og avslutter det hele med tangen (for det er vel det?) som henger der og skaper en litt smådyster og melankolsk stemning.
For meg er dette motivet. Det lille vi kan se av treet til venstre ville jeg kuttet. Nettop fordi det er så lite forstyrrer det bare.
Likedan ville jeg kuttet odden på andre siden helt til høyre,
Med disse grepene ville du fått et renere og sterkere formidlet bilde. Nettopp fordi hovedpoenget ditt i bildet er så fantastisk bra synes jeg du skulle fokusert 100 % på det.
Virkelig et av de bedre bilder.

Synes
-geir fløde-
Avsluttet .

Dramatisk, flott!!

Enig med Geir ang tre og odden!
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var flott! Liker fargene og lyset.
Men jeg må også si meg enig med første-kommentaror her.
Synd at treet er der..-med kutt vil kanskje dybde forsvinne litt.
Gratulerer med nytt objektiv!

vh ingebjørg
Helge A.

Hei Jan Frode
Her har du et fint motiv med flotte farger og stemnning i bildet. Greinene forstyrrer litt, men bildet kan ikke beskjæres da det vil ødelegge den fine rekka med gamle stokker, og redusere dybden i bildet.
Enten har du en omfattende klonejobb foran deg, eller du må ta med deg øksa og rydde litt før du tar bildet på nytt :-)
Det er en flott himmel og fine detaljer i forgrunnen. Bildet er et godt eksempel på hva en kan oppnå med en 10 -20 mm.
Det er nesten så jeg angrer på at jeg ikke kjøpte dette objektivet, istedetfor et nytt reise/ lommekamera( Coolpix P1), som jeg sendte med min datter på 5 ukers ferie :-)
Jeg forsøkte en horisontal flipp, og synes det gir en noe bedre komposisjon m.t.p leseretnig. Da føles ,i mine øyne, den snødekte odden mer som en naturlig del av bildet.

Helge
Gerry F.

flott vivinkel,symmtri og prespektuiv...liker himmelen her veldig godt...

STAU PAU!


Gerry
Kurt S.

Som vanlig en flott eksponering med nydelige farger og fint lys.
Treet kunne kanskje vært borte men mener likevel det ikke har så mye negativ innvirkning at en beskjæring skulle være nødvendig.
Synes du må ha utsnittet som det er.
Kom til å reflektere over hva disse stokkene har vært brukt til en gang i tida?
Flotte skyer på himmelen og bra dramatikk i bildet.
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Jeg synes at dette ble bra som det er, greinene avslutter på en måte bildet i venstre kant.
Gamle, erfarne stokker som er i ferd med å legge seg overende er et takknemlig motiv, som står i kontrast til den lysere og vennligere høyresiden.
Et vidvinkelbilde uten påtrengende vidvinkeleffekter.
Etter det jeg kan se, må disse stokkene kunne være utgangspunkt for andre vinklinger også? Spent på om du kommer med mere herfra?
Forresten er det utrolig lite snø å se, våren kommer kanskje fra nord i år.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Å skrive etter Kurts og Odd Tores kommentarer, blir som å hoppe etter Wirkola...Begge sier det veldig godt her.
Jeg liker komposisjonen. Fargene er klare og fine. Et annerledes motiv,dyktig presentert.

Inger-Lise
Torbjørn K.

Oioi! Dette var det både sug og ''svung'' over. Har nettop fått ultra-vidvinkel i hus jeg også, så dette motiverer til å ta en tur til Rotvoll. Hadde det ikke bare vært for den jobben som krever sitt...

Jeg liker godt komposisjonen, men kunne tenkt meg litt mer luft nederst i bildet. Jeg synes ikke treet burde vært med, men det vil være vanskelig å fjerne dette nå når bildet først er tatt. Supre farger!

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns dette blei et flott og velkomponert bilde der stokkene utgjorde et interessant element og er med å skape dybde.
Fint lys og bra farger.

Inger Anne
Espen A. I.

Flott du liker det nye objektivet ditt, ser ut som du trives med det. Veldig vakkert bilde, litt ironisk sett med det dystre motivet, men uansett. Himmelen drar opp bildets helhet betraktelig.

mvh Espen
Tone A.

Her er det dei mørke og gamle staurane som ligg med tang som er ein stor kontrast mot den vakre himmelen med friske blåtonar og flotte linjer i skylaget. Stor dybde med den lange bukta som virkar islagt og som har mange steinar utover. Det røde huset saman med trea er ein flott kontrast. Stor dybde med skog og fjell langt bak.
Kutting eller ikkje, her har du fått fram korleis ein kan bruka vidvinkelobjektivet og kvifor det er vanskaleg. Nettopp pga at ein får så mykje med seg at det er vanskeleg å komponera bildet, det er mi vesle erfaring. Utan treet på venstresida hadde staurane vore enda meir markerte, samtidig så er det faktisk tre på høgrekanten også.
Staurane er så skakke at ein mest lurar på kva tid dei skal detta over ende!
:) Tone
Liv Anette T.

Et kjempe flott bilde, men er det ikke å si om den saken. Det meste stemmer her. Kommer så sent inn her at alle før meg har brukt opp alle de fine ordene :-)
Er litt usikker på dette med grenene, egentlitg forstyrrer de ikke så mye synes jeg. For står godt at du trives med det nye objektivet.

Hilsen fra Anette
Stine J.

Stemningsfullt og fint. Fin dybde i bildet. Som vanlig har du heftig fargemetning som gjør dette nydelig. Litt usikker på treet til venstre, motivet hadde blitt mye renere uten.

mvh Stine
Mari W.

Dette var virkelig flott - Øynene ledes inn i bildet langs stokkene, det likte jeg godt. Spennende himmel. Må nok si meg enig med de andre når det gjelder grenene, men du må for all del ikke kutte noe. Sier som på det andre bildet ditt - skulle likt å se dette i s/h ;)
Steinulf L.

tror nok jeg også ville valgt et strammere utsnitt. Her gaper du over litt for mye, det blir for mange detaljer i bildet. Et motiv med muligheter, spesielt med et vidvinklet objektiv.
ingeborg w.

Trodde jeg hadde kommentert dette, men det må jeg ha drømt. En god bruk av bildeflaten, buskene, stokkene, det åpne partiet, husene som blikkfang på høyre siden og mye liv i himmelen. Jeg synes det funker bra med mye i dette bildet. Fint lys og fine farger er det også. Jeg ville ikke forandret noe.
Jan Frode A.

Jeg kommer seint inn med takken her, men bedre seint enn aldri :-)

Takk takk altså, for kommentarer med synpsunkter og forslag. Motivet har sikkert potensiale for mange vinklinger. Denne gangen ble det ikke den store anledningen til å gjøre mange opptak fra forskjellige vinkler. Det begynte å bli dårlig med fotolys, samtidig som batteriet var i ferd med å bli utladet. Dumme meg som ikke sjekka batteriet på forhånd, men men ..... en lærer. Men turen ned til Leangenbukta er kort, så nye muligheter dukker nok opp.

Hva slags funksjon disse stokkene har hatt, aner jeg ikke. Får drive litt research.

mvh Jan Frode :-)


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu