Knivsmeden
Utsnitt 2 fra Rørosmartnan 2006
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger689
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179509} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Bente K.
Dette bildet synes jeg kan legges i sjangeren sosialrealisme. Vi ser smedens arbeidshender i arbeid, hans grove klær og arbeidsredskap. Mot alt dette grove og mørke gnistrer det i jernet. Et utrolig bra formidlet bilde. Jeg er imponert over hva du får til.
mvh Bente
Hege J.
Ja, dette ble bra!!
Utsnittet du har valgt er velvalgt. Du har dessuten, som på hesteskobildet fra Rørosmartnan, klart å få et bilde fra 2006 til å virke gammelt. Det har et rustikk preg, til tross for at det er i farger.
Knivsmedens innsats med rue, skitne arbeidshender og grove bekledning er godt formidlet.
Fint hvordan du får fram gløden i gnistene. Passende bevegelsesuskarphet. Leste av OTS' kommentar på hesteskobildet, at det var utypisk med uskarpe bilder i ''gamle dager'', men det passer uansett både til dette bildet og det andre.

Har ingenting negativt å trekke fram her, Jan Frode.
Godt jobba!

Mvh Hege
Odd Tore S.
Solide og grove hender, ikke en som bare poserer for fotografen dette!
Gnistene gir god dynamikk, uten at bevegelsesuskarpheten ellers er sjenerende. Jeg tror ikke at du kan treffe stort bedre med tidspunkt og eksponeringstid om du skal få med gnistene, som jeg oppfatter mer som hett glødeskall/smelte ut fra utseendet på emnet ellers. For meg ser dette ut som om det minst har vært varmt nok.
Den tilsynelatende dobbeltkonturen til høyre for smihammeren er det eneste jeg vil bemerke som litt forstyrrende.
Her er alt det viktige for aksjon og miljø med. Svært vellykket.
Odd Tore
Stine J.
Her viser du oss noe av det essensielle i en smeds arbeid i et tett og godt utsnitt. De grove hendende, skinnforkleet og gnistene som fyker ut av emnet sier det som trengs for å beskrive situasjonen.

mvh Stine
Avsluttet .
Her har du truffet spikeren på hodet!
Valg av lukkertid er velvelgt, dvs. at det som skal være skarpt er det samt meget bra bevegelsesuskarphet i hammeren. Gløden i bildet er prikken over i'en for meg.

MvhJRH
Steinulf L.
Slutter meg til godordene. Det som fascinerer meg mest er at alle farger og tekstur her er ton i ton og det gjør bilde svært spesielt. Særdeles bra!
Kurt S.
Kan nesten høre klanget idet hammeren treffer jernet. Gløden og den kontrast den skaper mot resten av bildet ble prikken over ièn.
Stukturen er også nevnt. Flott.
Hendene var også noe av det første jeg merket meg. Ikke akkurat kontornever her nei-:)
Til slutt: Flott at du har et slikt tett utsnitt og her er det ikke tvil om hva du vil fortelle og vise.
Et meget bra bilde.
Mvh Kurt
Johan K.
Du fortsetter, med et minst like bra bilde som det forrige.
Skutt i det rette sekund

Liker det tette utsnittet, samt bevegelsen.

Veldig bra. Ser fram til flere :)

Johan
Fred S.
...mer naturlig med ''uskarpe'' bevegelser her, faktisk ( enn i forrige bilde, som jeg kommer rett fra), men antydningen til det finnes både i hånd og hammer, og fungerer altså bedre her. Veldig fint utsnitt, igjen dette ''journalistiske'' over bildet. Smeder av denne typen hører vel mest fortida til, men vi hadde ei lite blikksmie i nabolaget der jeg vokste opp, og vi ungene stod ofte og kikket på smeden i arbeid. Jeg husker ikke ansiktet hans, mens jeg husker hendene, derfor liker jeg den situasjonen du har fanget her. Flott med den skarpe gjengivelsen av struktur både i vadmelstrøye og skinnforkle, forresten.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette syns eg er ditt beste frå denne serien, sjøl om eg liker godt alle sammen.
Du har fått fram energien og dynamikken her, det er veldig bra formidla.

Flott utført!

Inger Anne
Espen A. I.
Nok et fantastisk bilde fra deg, med dynamikk, bevegelse og nydelig bruk av teknikk. Mektig imponert nok en gang.

mvh Espen
Torbjørn K.
Teknisk og komposisjonsmessig svært bra. Nydelige fargetoner og imponerende skarphet. Du imponerer stort her.

Torbjørn
Tone A.
Flott situasjonsbilde frå ein vinkel som får med seg alle dei viktige detaljane i arbeidet. Veldig samsemte fargevalørar i bildet med den varme gløden og spruten som kontrast. Her har du verkeleg fått fram ein gammal arbeidssituasjon på ein måte som gjer at ein kan studera dette bildet lenge!
:) Tone
Linde G.
Hei Jan Frode

Dette bildet var bare helt enormt bra , med de arbeidsnevene, og det gnistrende jernet. Jeg formelig hører mannen arbeide ! ! Hendene forteller meg at dette ikke akkurat er noe finsnipp-type-arbeide... Toppers, moro å følge bildene dine...

Hilsen
Linde Gilberg
Audhild E.
Dette var kjempebra!!
Liker godt strukturen og effekten av skarpt/uskarpt!!
Flott utsnitt. Fin glød i fargene. Finner ikke noe å pirke på engang...

Mvh-Audhild
Inge S.
Heisan.
Teknisk meget flott utført.
Det meste er nevnt :-)

Mvh Inge
Liv Anette T.
Hei der!
Utrolig spennende bilde. Alle fagre ord er brukt opp allerede, så jeg får bare si godt jobba. Dette er kanskje også tatt på frihånd?

Hilsen fra Anette

Judit W.
Hei Jan Frode!

You were focusing on beautiful hands and the result is a great moment from a worker's life. The setting of your photo is perfect and I like its colours very much. I appreciate that you make an effort to document the traditional crafts this way.

Judit :)
Jon-Petter T.
Veldig fin skildring av håndverk.
Kompet står godt, og det er flott at du har fått med gnisten under hammeren. Fin struktur i flaten også.

MVH
J-P
Åsmund I.
Dette likte jeg. flott tekstur i bildet, røft og grovt og akkurat slik det skal være i ei smie. fine farger, og god balanse mellom skarphet og bevegelsesuskarphet. Liker godt gnistene fra knivbladet. Kreativ og fin skildring av et gammelt håndverk. Fin denne serien din av bilder fra Røros.

Mvh Åsmund
Jan Frode A.
Takk takk alle sammen, for kommentarer og inntrykk av dette utsnittet fra Rørosmartnan. Og takk for 4 anbefalinger :-) Kjekt at bildet faller i smak.

Bildet er som nevnt et utsnitt, her ca 40- 45% av originalfila. Utfordringen var egentlig å trykke på utløseren i det rette øyeblikket, så her ble det endel opptak før det endelige resultatet satt. Godt at det tar litt tid å smi en kniv :-)

mvh Jan Frode
Kristel S.
Hei Jan Frode.
Jeg har kikket gjennom denne serien din nå, hvor jeg liker samtlige av dem! Dette synes jeg er absolutt det beste, pga bevegelsesuskarpheten som sitter så bra, og skarpheten ellers. Lærremmen rundt livet er ganske grønn, blir den slik med alder?
Om du har anledning, synes jeg dette er bilder du skulle fortsette med, for dette har du tydeligvis følelse med. Utsnittene dine er også fine, du får med det viktigste, på en estetisk måte. Håndtverk har jeg alltid vært svak for, og også utstyret som brukes. Skikkelige arbeidshender er jammen også flott! Vil se mer :)
Vennlig hilsen Kristel.
Mads B.
Hei. Jeg har sett tilbake på dine tidligere bilder, og dette er min favoritt! Viser en skikkelig håndverker som sikkert kan sitt fag. Flott med bevegelsesuskarpheten på hammeren, og strålene av gnistene.
Mvh Mads B.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu