Frossen
Jeg fant ut at det var på tide å lufte macro-objektivet igjen. I tillegg brukte jeg blitz.

Vinter og frost gir også spennende motiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-08 10:19:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 150mm f2.8 Macro EX
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • ja
  • AnnetBlitz (Nikon SB-800)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger800
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_170788} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Tine H.

Veldig pent. Is og kulde har masse flotte motiver ja. På dette bildet hadde jeg vel ønsket den brune kvisten bort....., selv om jeg ser kontrasten den stramme formen skaper...Er ikke helt enig med meg selv her, he he. Tine
Mone S.

Hei Jan Frode. Et flott motiv du har fanget i kulda, minnet meg om havhesten..(enig med Tine ang. den kvisten.)

mvh Mone
Steinulf L.

Sitter med samme inntrykk som de øvrige;får ikke bestemt meg vedr. kvisten. Ellers et 'flatt' motiv som fremstår skarpt og fint. Is er spennende og byr på mange muligheter.
Eli B.

Enig med de andre, et vakkert og pent motiv. Er litt usikker på kvisten jeg også. Hva med å beskjære bildet?
mvh Eli
Tone B.

Hei Jan Frode,
Enig med deg at vinter og frost gir spennende motiver. Liker strukturen og fargen i isen. Når det gjelder bakgrunnen i høyre del av bildet synes jeg den ble forstyrrende og at den ene kvisten ble så skarp synes jeg ikke er noen fordel. Blikket mitt trekkes mot denne istedenfor selve motivet.

mvh Tone
Espen A. I.

Pent, skarpt og fargerikt. Liker komposisjonen du har valgt.

Naturen har egne mønstre som kan bli veldig vakre, særlig her.

En ting er sikkert! Jeg liker kvisten, den tilfører kompen noe sært:-)

mvh Espen
Avsluttet .

Ja, ser du har fått fisk, hva slags fisk er dette, en isfisk? Ser du det, og du holder den over ryggen med en stivfrossen finger.

Flotte farver og mange spennende detaljer, både store og mindre, og jeg synes den brune sivstilken oppe til høyre fungerer bra i bildet.

Kunstnerisk og pent.

mvh arild
Ann-Olaug T.

Hei.. Vakkert, liker alt på dette bilde den skrå kvisten er eit pluss.
Bilde framstår i tillegg skarp og klart.
Mvh Ann-Olaug
Bente K.

Hvis man slipper fantasien løs på isformasjoner kan man se mye spennende. Her ser jeg et flott eksemplar av arten isfisk.
Hvis jeg holder foran kvisten, trer isformasjonen bedre frem. Denne kvisten tilfører også bildet en kontrast med sin rette linje i en varm fargetone mot isen. Om den skal være med eller ikke synes jeg må avhenge av hva du ønsker fokus på.
mvh Bente
Ingunn S.

Enig med Espen om kvisten. Synes de 2 uklare stråene i bakgrunnen skal være der fordi de gir farge til isen i tillegg til at de framhever isens skarphet. Et flott isbilde med nydelige mønstre.

Mvh IngunnS:)
Morten A.

glimrende bilde. Farge og struktur fremhever figuren veldig godt. Med mørkere strå i bakgrunn, bort med fremre strå og is i nedre hjørne, og bildet på høykant. Da hadde dette vært helt perfekt.

mvh. M.AA
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette syns eg var ein flott og artig isfigur, meget god skarphet på 3/4 deler av den, det er mulig eg ville ha kutta siste rest av den i høgre kant her, den blei vel uskarp og øedelegger l i t t for heilheten her, strået derimot forstyrrer ikkje meg.
Fine tonar og som sagt, ein flott figur.

Inger Anne
Judit W.

Hei Jan Frode!

The nature is the best creator! This piece of ice is just amazing! The bubbles inside of it are very exciting! Very good composition in every respect! I like it very much ... Superb!

Judit :)
Audhild E.

Så utrolig stilig!! Spesiellt godt likte jeg at du har beholdt den brune kvisten og stripene i bakgrunnen! Flott skarphet på isen, som også hadde et spennende mønster!
Mvh-Audhild
Christoffer A.

Flott bilde, som er skarpt og fint
Tone A.

Eit kreativt makrobilde med eit vintermotiv som har fine fargar. Denne flygande fisken har skarpe detaljar, fin isstruktur og eit fint lys. Den grøne bakgrunnen skin igjennom fisken og får fram fine detaljar i isfisken. Høgre halvdel med den meir uskarpe isdelen har det skarpe strået som kontrast. Dei uskarpe stråa i bakgrunnen skaper liv i bildet og motvekt til fisken på venstresida. Flott fanga motiv, Jan Frode. Eg må visst ut med mitt makro-objektiv også, for dette vakre bildet er verkeleg inspirerande!
:) Tone
Kurt S.

Blir stadig imponert over alle de flotte detaljene som finnes ute i naturen og som vi til daglig ikke legger merke til, eller som vi kanskje ikke kan se med det blotte øye.
Bildet her synes jeg ble veldig fint. Skarpt, mange fine detaljer og fine farger/kontraster. Ser det har vært litt diskusjon om kvisten til høyre.
Prøvde å holde et papirark over slik at den forsvinner. Bildet blir mye kjedeligere. Ergo: Den må være med og den skaper, etter min mening, en fin helhet i bildet.
Mvh Kurt
Helge R.

Et spennende bilde, flotte detaljer i den isen, er enig med de andre om det nærmeste strået, nå forstyrrer det billedopplevelsen. Igjen et bra bilde fra deg.
:)Helge
Christian H.

Prøvde meg på noe lignende i romjula, men det ble på langt nær så bra som dette. Alle elementene bør være med, ulik form og farge skaper fine kontraster. Veldig god skarphet og fint lys. Hvordan har du rettet blitsen?
Hans Jacob H.

Bort med kvisten i hjørnet, den konkurrerer bare med den fine isskulpturen i forgrunnen, og tilfører ikke noe balanse i bildet heller etter min mening.
Ellers en artig og fint detaljert isklump. Stråene bak er fine, fargerike og diffuse, og passer fint inn i formen på isen foran.
Stine J.

Hei Jan Frode,

En flott isskulptur med fokus på rett sted. Litt usikker på kvisten jeg også, men hvis jeg flipper bildet vertikalt syns jeg den kommer bedre til sin rett. Stråene bak gir fint liv til bakgrunnen. Når jeg først flippet bildet vertikalt, syns jeg øverste høyre hjørnet (som på originalen blir nederste høyre hjørnet) med den uskarpe isen ble for dominerende. Ville derfor foretatt en kutt. Vel, mange utsnittsmuligheter i et spennende isbilde.

mvh Stine
Jan Frode A.

Hei hei og takk for kommentarer og tilbakemeldinger :-)

Takk til Stine for forslaget, som jeg har lagt ut som en versjon #2. Syntes selv dette ble meget bra.

Joda, at 'kvisten' (det er et strå), skulle bli enten eller, det var jeg forberedt på. Satt lenge og grublet, men fant til slutt ut at den måtte være med.

Christian: Ang. blitz er det egentlig ikke noe hokus pokus her. Blitzen stod påmontert kamera, og med direkte lys mot motivet. Jeg vippet ned det innebygde vidvinkeladapteret med tanke på at det muligens ville softe ned lyset litt. Samtidig trakk jeg ut den innebygde reflektorplata.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu