Deák Tér
Forsøker meg på noe annet enn landskap; gatefotografi. Egentlig tatt under gateplan, på Metrostasjonen Deák Tér i Budapest.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/13s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger509
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164944} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .
Hei Jan Frode
Har ikke noe særlig greie på dette jeg nei, men det som slo meg ved førsteinntrykket er at personene tar for mye plass i bildeflaten. Hadde det vært bedre at personene ikke var fullt så dominerende?
Ellers en bra farvemetning og skarpt, men som sagt, litt uheldig komposisjon!

mvh arild
Lars L.
Jeg deler nok noen av AAs bemerkninger. Personenes dominans i bildeflaten blir for stor. Ekstra tydelig blir det når det er såpass med støy i de mørke partiene som frakkene utgjør.
Judit W.
Hei Jan Frode :)

Although you deleted 17 pictures, congratulations on posting your 100th photo here :)

It seems that travelling to Budapest has changed your style :) This ''Gatefotografi'' is a good trial; the setting, the colours and tones with this warm lighting are nice. The people crossing in front of you document that this metro-station in the downtown is always crowded. It's almost impossible to catch a quiet moment there; perhaps at nights – next time ;)

All in all, your composition is very good, I like it ...

Ha en fin kveld!

Judit :)
Linde G.
Synes dette ble ganske så kurant og bra. Det at menneskene er i ständig bevegelse og toget som står stille en liten stund har du fanget fint her. Synes ikke menneskene tar for mye plass her, er det ikke mest de du har fokus på her ?....

Hilsen
Linde Gilberg
Marion N.
Eg er vel også einig i at personane vert litt for dominerande. Ville kanskje prøvd å plassere dei lenger til høgre i bildeflata. Men eg likar plasseringa av toget. Er usikker på tonane i biletet ditt, det framstår veldig gult. Manuell instilling av kvitbalansen ville nok gitt eit heilt anna resultat.

Mvh Marion
Espen A. I.
Flott skildring fra deg denne gangen! Liker godt miljøet. Bra lukkertid du har valgt, noe som er kritisk for at bildet skal fungere som et gatefoto.

Mvh Espen
Torbjørn K.
Helt klart perfekt lukkertid her. Bevelsene til personene kommer akkurat passe frem, uten at hele bildet blir ''tilsmørt.'' Synes kanskje de blir litt vel midtstilte, men du kan ikke beskjære noe her. Liker det gulaktige lyset i bildet.

Torbjørn
Odd Tore S.
Mennesker som har det travelt og strener avgårde finnes overalt.
Disse er i Budapest, men kunne de ikke like gjerne vært i Oslo?
Sikkert annet design på toget, garantert renere og blankere omgivelser. Det har du fått fram, men ellers er det ikke mye som skiller det fra en annen T-banestasjon?
Bra valgt lukkertid, men så stopper det litt opp for meg, litt for mye hvorsomhelst og hvemsomhelst uten mer innhold enn generell travelhet?
Odd Tore
Fred S.
Grei miljøstilling av travelt sted i Budapest, men jeg mener også at du bommer litt på selve komposisjonen. I og med at det ''sentrale'' paret tar opp så mye plass i rammen, skygger de også på en måte for dybdevirkningen; linjene i takbeslysning og tok som skulle ha fullført denne, blir avbrutt. Også et lite minus at noen av personene på perrongen er statiske; det ville ha vært ''renere'' med bare travle, ''utflytende'' mennesker på perrongen, mens de ''statiske'' befant seg i toget.

vh fred
Jan O Ø.
Hei. Et typisk bymiljø du har fanget her. Fint med bevegelsesuskarphet på menneskene som gir et inntrykk av at de har det travelt, slik byfolk ofte har.
Mvh Jan O.
Steinulf L.
Her har du fått mye konstruktive kommentarer. Hører nok med blant de som synes personene er for dominerende. Jeg synes også fokusvalg og utsnitt virker litt vilkårlig. Kom de to siste personene uventet inn i bildet og skygger de for det du egentlig ville ha frem?
Hans Jacob H.
Er nok enig at de to vandrende herrer i midten ble litt vel dominerende. De deler nærmest bildet i to deler, og muligens hadde det blitt bedre om du ventet et sekund med å fyre av. Slik at de gående hadde kommet lenger til høyre og dekket rommet innover. Du hadde nok mistet ''dybde'' i bildet, men ''historien'' mennesker på vei ut av t-banen hadde kanskje blitt tydeligere. Forøvrig kunne det vært spennende med panoreringsfokus på nettopp de to gående. litt tidligere eksponering idet de passerte helt i venstre bildekant, og latt miljøet rundt blitt uskarpt istedet. Det hadde riktignok blitt (enkelt)mennesker i t-banemiljø og ikke t-banemiljø med mennesker.
Mike T.
Hei Jan Frode.
Jeg synes at du har laget et spennende og modigt bilde her. Skarphetsfoløpet er meget spesielt og faller i min smak.
''Grumset'' som jeg ser på min skjerm på ryggene av alle tre personer (spesielt på personen in midten) er imidlertid for meg så sjenerende, at jeg ikke kan ''godkjenne'' presentasjonen. Dette føler jeg, er synd.
Hilsen
Mike
Helge R.
Komposisjonen er god, fart i de tre skygene. Fargene gjengir stemningen. Synd med menneskene i bakgrunnen som sjeler litt av den stressa opplevelsen jeg fikk av bildet.
;)Helge
Geir F.
Blir virkelig dradd innover i bildet pga av lysrørene i taket som trekker oppmerksomheten frem mot menneskene i bakgrunnen. Bra!
Jan Frode A.
Hei hei alle sammen :-)

Litt seint ute med å takke dere for kommentarer, synspunkter og innspill.
Mye interessant lesing her, og tanker som jeg får ta med meg til neste forsøk.
Selv lot jeg meg fasinere av dette spesielle lyset, og det blankpolerte gulvet her. En virkelig vakker Metrostasjon. Denne stasjonen er et knutepunkt hvor alle de 3 metrolinjene i Budapest møtes. Tok en liten pause her, satt på en benk og lot meg fasinere av togene som kom og gikk, mennesker i farta. Prøvde å formidle noe av dette og denne stemningen i bildet.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu