''Prosjekt 4000: Matterhorn II''
Bildet inngår i albumet Prosjekt 4000 moh. - Målet her er å bestige og ta laudable fotografier av flest mulige av Alpenes 61 4000-meter topper før knærne ryker, nervene svikter og gikten setter inn i utløserfingeren.
Utstyr
  • Ricoh GRv 1
  • -
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji slides
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger536
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121131} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Janne L.

Et aldeles supert bilde. Vi ser på annsiktutrykket til klatreren at det er tungt. Du har fått med fjell og daler i bakgrunnen helt sylskarpt. Et nydeligt bilde. Gleder meg til å se flere bilder i serien.
Janne
Kristian S.

Like flott som de andre.
Eneste man kan pirke på her er vel at klatreren har øyekontakt, syns ikke det passer helt inn.
Men for all del; Et klasse fra øverste hylle....

KES
Kristian S.

*Bilde.
Klasse? Hvor kom det fra..?
Jan Erik B.

Nok et utrolig bra motiv fra den serien.. :)
Kan godt forstå at gikten tok avtrekkerfingeren. Regner med du hadde noen GB med bilder i bagasjen på vei hjem..
Veldig fin utsikt og beskrivende uttrykk i ansiktet til klatreren.
-Jan Erik-
Gunnar F.

Takk for tilbakemeldinger!

Et par faktaopplysninger: Det er to grunner til at min medklatrer ser sliten ut - 1. Han har passert 4000 moh. og det er fortsatt 500 høydemeter til toppen. 2. Han er mer enn lei av å være tjoret sammen med en fyr som ber han være modell i tide og utide. Gjerne i trengte situasjoner. Jeg trøster ham med at det er ham som får bilder av seg selv til å vise barnebarna - ikke jeg. Men det hjelper ikke. Modellen er mao. enig med Kristian S. som ikke ser noe poeng med øyekontakt ;-)

Mvh. GunnarF.
Vegard L.

Her så det luftig ut. Flott bilde!.
Mvh Vegard
Erik A.

Solid prosjekt du har satt deg fore! 61 topper over 4000m - slikt tar sin tid! Ser fram mot bildene. Herlig med høyde- og luftfølelsen fra godstolen (sjøl om det i lengden ikke blir nok...)! Ekstra flott i godvær som her, verre når man valhendt må famle seg fram i sludd og tåke, og kald og søkkvåt kommer tilbake til flatmarka, uten noen bilder, hverken i sinnet eller i kameraet... Vanskelig å formidle bratthet og høyde, en kraftig vidvinkel er som regel på sin plass deroppe. Men det kribler når man ser slikt som dette! Kanskje jeg skal sette på meg selen, før jeg logger meg inn...
Gunnar F.

Erik A.,

Takk for tilbakemelding.

Enig med deg i at det er takknemlig å ta bilder i fint vær og naturlig panorama. Utfordringen blir da å få til mer enn pene avbildninger og klisjeer. Om mitt eget bilde representerer noe mer enn dette er ikke dermed sagt.

Hvordan gikk det med Nautgardstindplanene? Ble du kortsluttet av styggværet og dro til Ringebufjell isteden? Bildearkivet ditt kan foreløpig tyde på det.

Sjøl har jeg planer om en travers av Hestbrepiggene og Holåtindene (fra Lom) i påskeferien (jf. mitt ''Prosjekt 2000moh.''). Turen skulle ta netto fire dager med godt vær og greit føre. Skulle det passe med form, vær og familie er det plass til en til i mitt tomannstelt. Primus sikrer komforten - stigningen og ryggsekken ikke :-) Påsken faller rundt fullmåne og skulle øke mulighetene for godt vær. Fotomulighetene er ditto.

Men nå holder dette på å utarte til chat. Ta kontakt via e-post hvis interessert.

GunnarF.

Erik A.

Bildet her inngyter jo renavlet fjellstemning, idet bakgrunnen her kun viser bre og fjell, og ingen synlig himmel. Å formidle hvor bratt landskapet egentlig er, med bilder tatt rett oppover eller nedover fjellveggen, er særs vanskelig. Slike bilder tenderer til å se ut som om de er tatt nesten på flatmark. Mulig hjernen ubevisst og av gammel vane vil tolke bakken som flat, fordi dette er ''normalen''. Delvis slik her også. Jeg vet hvor bratt virkeligheten reelt er her, men dette oppfattes ikke helt ved betraktning. Slikt er ikke fotografens skyld, det bare (dessverre) oftest blir slik...

Desverre ble Nautgardstind-turen i romjula stoppet av 12-15 sekundmeter vind + snøvær. Man snart, snart... Ser du planlegger Hestbrepiggene. Gikk selv østre deler av Hestbrepiggene 10. okt i høst - sjekk turrapport på <a style=''color: #0000C0; ''href=''http://www.fjellforum.net/viewtopic.php?t=1934'' target=_blank>Fjellforum.net</a>. Men jeg mangler fortsatt de vestre, og også Holåtindene. Så jeg takker for invitten, min vante turkamerat blir far rundt påsketider, så kanskje...?! Evt. videre om dette tar vi som du sier over email! Vi høres.
Erik A.

Oops! Linken fungerte fint i kommentar forhåndsvisningen, men ikke etter innlagt kommentar... Prøver en gang til:
<a style=''color: #0000C0; ''href=''http://www.fjellforum.net/viewtopic.php?t=1934'' target=_blank>Fjellforum.net</a>
Gunnar F.

Erik Aa,

Jeg er enig i din oppfatning om at klatre- og høyfjellsbilder, der mennesker er med, sjelden tar seg best ut fra et standpunkt ovenfor klatreren. Fall-linjen - og dermed et dramatisk element - flates ut. Fra siden, eller svakt diagonalt undenifra eller ovenifra fungerer ofte bedre. Linkene (bildene) nedenfor er tre selvopptatte eksempler på ditt poeng - tror jeg.
bilde nr. 153470
bilde nr. 153463
bilde nr. 152392

Har forøvrig lest din fjellberetning fra Østre Hestebrepiggene og sett dokumentarbildene.
http://www.fjellforum.net/viewtopic.php?t=1934

Da gjenstår for ditt vedkommende bare å integrere Vestre Hestebrepiggene med Lomseggen. For meg gjenstår hele greia.

GunnarF.
Helene E.

Hei
Sitter og studerer bildet for å finne ut hvor det er tatt. Er breen i høyre kant øvre del av Zmuttgletscher?

Savner en vidvinkel her slik at du blant annet kunne fått med toppen av ryggen bak personen, og dermed gitt et bedre inntrykk av det majestetiske landskapet i dette området. Enormt landskap dette.

Hilsen Helene
Gunnar F.

Helene,

Tampen brenner: Breen i bakgrunnen er Tiefmattengletcher - den øvre forlengelsen av Zmuttgletcher. Bildet er tatt fra øst mot vest ca. klokken 16.00 primo august, under bestigning av Matterhorn via Løveryggen - også kalt den Italienske ryggen, dvs. Matterhorns Vestrygg. Vi er hundre høydemeter under Carrell hytta på ca. 3840 moh. Bilde bilde nr. 153470 er tatt over 300 høydemeter på omlag 4000 moh. under nedstigning fra Pic Tyndell, en fortopp til Matterhorn (fortsatt Løveryggen). Dette var den mentalt mest krevende del av turen - fordi det var løst og få forankringsmuligheter. Andre steder er vertikale og overhengende, men der er det plenty av sikringsmuligheter og utlagt kjetting til å hjelpe seg med. Bildet jeg har lagt en lenke til er tatt fra vest sørvest mot øst nordøst - mot den klatremessig mer krevende Zmuttgrat.

Snart følger et bilde av Carrel-hytta på bildekritikken. Om du kanskje selv går svanger med å bestige Matterhorn via Løveryggen kan jeg sende deg et bredere bildemateriale for research bilateralt.

Mvh. GunnarF.
Erik A.

Beklager den feilende linken, men noe skjedde med html-tag'ene ved innleggelsen av kommentaren. Linken funket som sagt fint i forhåndsvisningen. Har bedt webadmin kikke på det...

Enig i at landskapets bratthet og luftighet kommer mer fram på eksemplene du nevner ovenfor ( må ta meg tid snart og se nærmere på disse m.fl.).
Du vil kunne få en saftig serie her etterhvert, med dine ambisjoner!

Ellers gikk jeg hele Lomseggen alene 15. mars i fjor, fra Netoseter over Hesthøi/Moldulhø/Storivelen og tilbake. En flott tur på 11t/40km/1850hm, preget av ødslighet og stillhet, kun jervespor viste tegn av liv. Men som sagt, vestre/store Hestbrepigger mangler, og Holåtindene - samt en våt hvit drøm:
Tverrådalskyrkja på vinteren!
Gunnar F.

Erik Aa.

Ja, det gikk jo an å starte på Sota, bunkre på Trulsbu, for deg å ta av til Netosætrene, og for meg å fullføre det du allerede har gjort mot Lom... Alt dette via flere 2000 meter høye fotostativer underveis!

GunnarF.
Erik A.

Høres fristende ut! Eggen fra midtre til store Hestbrepigg er sikker knallartig ved påsketider! Vi holder vel kontakten her, tenker jeg. Kanskje vi på det tidspunkt har nye kameraer å prøve ut også? Det hadde jo blitt en spennende tur på flere måter...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu