snøvær
Nok en snøbyge fra nord.
Utstyr
  • Canon Eos 1DS
  • 135mm/2,0
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/750s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger717
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_82645} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger Anne Maritsdotter V.

Ser noen silhuetter av flotte fjell og at det snør , og det siste skaper en fin stemning , men utover det var ikke dette det beste eg har sett , dessverre .
-IAV-
Rune T.

Er ikke umiddelbart enig med første taler her. Det som er artig med dette bildet, og som jeg synes du har lykkes meget bra med her er at det er et situasjonsbilde. Har mange ganger sett ut av vinduet når jeg bodde nordpå og hatt den samme visuelle opplevelsen. Bildet skaper avstand til det som er utenfor, en annen verden, en annen tilværelse. Du velger å stå på den andre siden og ser ut. Skarpe snøflak som ligger på vindusglasset, et blålig kaldt lys, det er opplett på gang. Synes absolutt at bildet står for seg selv, men vil kanskje fungere bedre i en sammenheng med andre bilder i tillegg.
Bård L.

Hei Rune,
snøen ligger ikke på vinduet, den faller fra oven. Det viktigste er jo hva du ser, kanskje dumt å forstyrre den opplevelsen.?
Håper bildet fortsatt har verdi...
Bjørn J.

Bildet er spennende fordi du har fokusert på snøen i forgrunnen og dermed står vi, betrakterne, nærmere snøen. Og ser de fine fjellene som uskarpe, utilgjegelige gjennom snøværet som ligger som en vegg mellom oss og dem.
Så jeg ser mye av det samme som Rune T, men vi har en litt annen ''forklaring''.
Uansett, spennede bilde som gir assosiasjoner.
Rune T.

Hei Bård.
Ingen problemer med det. Dette tillegger det hele egentlig bare en ytterligere dimensjon.

Rune
Kjetil S.

Hei Bård og takk for sist.

Når jeg så thumbnailen så lurte jeg om du hadde hentet dette fra papirkurven, men når jeg jeg ser nærmere på det beviser du bare nok en gang at du vet hva det dreier seg om. Nemlig å visualisere naturen i slik den er uten overkill hverken den ene eller andre veien.
Dette er jo nærmest et perfekt dimensjonsbilde som gir oss seere et vindu ut i snøværet.
Det er lett å se hvorfor du er en av de beste på dette området.

Ha en fin dag.


K :-)
Dag T.

Jeg trodde også først at det lå på et vindu, men så oppdaget jeg at sneen er i dybden også. Snodig, for bilder ser i tugangspunktet flatt ut, mens dybden ligger i detaljene. Omvendt av det normale.

Ellers er det fint lys og fine tone. Sikkert enda bedre i stort format, dette også.
Odd Tore S.

Bildet ditt viser verden slik jeg ser den uten briller (nærsynt -7.0). Det er ikke særlig praktisk eller behagelig, og det er da også ryggmargsfølelsen for bildet.
Like fullt har jeg prøvd på å skape samme type opplevelse som du har gjort med fokus på fallende snø og uskarp bakgrunn. Jeg synes ikke at jeg fikk det til.
Egentilig synes jeg også at dine snøfnugg er litt for små og kornete til at jeg oppfatter det som skikkelig snø. Større snøflak, alternativt passe sterk vind med snøflak og lenger lukkertid tror jeg at ville øket følelsen av snøfall, og ''rettferdiggjøre'' den uskarpe bakgrunnen.
MVH
Odd Tore
Rolf S.

Hei.
Jeg skal ikke finne opp nye, svulstige ord og uttrykk.
Kjetil uttrykker veldig fint hva jeg skulle ha sagt om jeg hadde vært like flink med ord.
Også synes jeg det er en veldig fin stemning i bildet.
M.v.h. Rolf
Avsluttet .

Svært bra, en dempet og stillferdig skildring som tiltaler meg. Større snøkorn ville gjort det overtydelig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu