Hoppstunt under SnowStock 05.03 i Funkelia skisenter
Lars Ove Granhaug gjør et rekordforsøk i hopp på motorcross sykkel. Han holdt full gass i tilløpet og var trolig 5-6m over bakken på det høyeste. Hoppet ble målt til 50m. Det høres kanskje ikke så mye ut men på motorcross sykkel er dette helt VILT.

Et stykke innefor kanten av kulen var det satt opp et lite hopp - ca 0,5 høyt. Farten ut fra hoppet annslås til å ha vært ca. 100 km/t. Nedslaget var så hardt at styret bøyde seg.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-04-13 03:33:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-04-13 17:56:29
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S VR24-120/F3.5-5.6G IF-ED
  • Brennvidde78mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeCCD-ISO200
  • Nei
  • AnnetPanorert. 3 bilder tatt i serie i løpet av 1 sekund. Satt sammen til et bilde i PS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger482
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_134662} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Nichlas K.

Hei Odd Eirik. Spennende actionbilde, men har to ting jeg ville prøvd annerledes. Først ville jeg prøvde å komme enda nærmere, men det er kanskje vanskelig å gjøre noe med nå, men så ville jeg prøvd å endre litt på levels, slik at snøen ble hvitere. Ps gjør underverker for snøbilder. Har gjort det samme selv på noen snowboard-bilder jeg tok i vinter. Gjør seg veldig med hvit snø :)
Tore U.

Kult actionbilde. Tror jeg holder en knapp på V2 som etter min mening er en del mer fartsfyllt.

Kunne kanskje vært litt mere kontrast.

mvh
Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Heftig action dette her, holder en knapp på #2 da det er mer fokus på motorsyklisten der.
Steinulf L.

V#1 forfi du har med mer av omgivelsene. Fint bilde.
Odd Tore S.

Bra med æksjen, ingen tivl om det.
Men desperadoen gjør litt for lite av seg, det blir i gråeste laget.
Første akt, som du kan gjøre noe med, er å timme bildet slik at snøen blir litt mer hvit.
Annen akt, som sikkert er verre, er å behandle motorsyklisten slik at han står bedre ut fra bakgrunnen. Det er nok verre på grunn av mørkt mot mørkt, og du har gjort en god del allerede.
Tredje tiltak ville vært å unngå alt rotet med skog i bakgrunnen. Det er ikke realistisk i fohold til opptaksretningen her, lite sannsynlig om det hadde vært bedre om du hadde gått på motsatt side??
Odd Tore
Bjørn H.

V1 er best her .. ikke så lett å endre utsnitt slik dette er tatt ...

Kan jo strammen opp litt slik du har gjort det i V2, men nei, ... orginalen kan stå ...for min del her..

Men Odd Eirik, den blå snøen din reagerer jeg over .. ??

Bjørn ;¤

Stine J.

V3 ble da sprek og fin i fargene. God action her. :-)

mvh Stine
Odd Eirik S.

Tusen takk for kommentarer.

De fleste synes snøen har feil farge. Dette er tatt den 05.03 ca 17:00 på ettermiddagen i delvis overskyet vær. Sola har nettop forsvunnet bak åsen så dette området ligger nå i skyggesiden. Har flere bilder fra denne perioden og ser at 15min før dette bildet begynner snøen å blånes. Deretter blir den blåere for hvert min. Bilder tatt tidligere mens det ennå var sol har ''korrekt'' farge på snøen. Synes ikke det blir helt riktig å justere fargen på snøen, men har gjordt et forsøk allikevel.

Odd Tore
Jo det hadde vært bedre om jeg hadde fått lov til å stå på den andre siden. De som fikk lov til å stå der var røde-kors, kjørerens støtte-team og Snowstocks eget foto/filmteam. På grunn av sikkerheten så måtte alle andre stå slik at både halfpipe og kulekjører bakken var i mellom publikum og kjøreren. Mange tenkte nok ''overdrevet sikkerhet''. Men arrangøren var klar over faren med at et eller begge hjulene med 300x1,5-2cm pigger hver kunne komme på avveie i høy hastighet hvis det ble et fall under landing.
Jeg spurte pent og fikk tillatelse til å forsere halfpipen slik at jeg alene fikk ligge/stå slik at jeg hadde kun kulekjørerbakken mellom meg og stuntkjøreren. Noe som gjorde at jeg fikk en ganske brukbar posisjon sett i forhold til resten av publikum. Siden jeg kom såpass lavt fikk jeg også antageligvis de bildene med mest høyde i. Har ikke sett andre bilder fra stuntet og vet ikke om det eksisterer noen heller. Lokalavisen hadde ingen i reportasjen sin.


Nå må jeg ta meg en runde for å se på det andre har lagt inn i løpet av de siste dagene.

:)
Bjørn H.

Jeg leser hva du skriver, men alikevel velger jeg nå V3. :)

Bjørn ;¤
Bjarne G.

Syns hoppet til Granbar er fett. Men synes fargene blir litt kjedelige og dessuten mangler landingen. Liten vits i å lage en bildeserie av et så langt hopp uten noe landing..
Odd Eirik S.

Bjarne
Enig med deg vedrørende landingen. Det ble valget mellom hoppet og landingen. D70'en greier ikke flere enn 3 bilder etterhverandre. Dårlig timing kan du jo kalle det at jeg startet for tidlig så landingen aldri kom med. Skulle nok ha ventet 3/4 sekund og startet der siste bilde er tatt så hadde nok landingen vært i boks. Men det er jo litt sent å dvele ved det nå.
Forsåvidt enig i det med fargene. Men det er jo ikke uopprettelig siden jeg sitter med RAW filene. Bildet er i utgangspunktet justert i Adobe RGB, TIFF for utskrift på Epson Archival Matte. Dette kan kanskje ha påvirket fargene noe. Ser bedre ut på min skjerm når jeg har det oppe i PS og utskriften synes jeg ble bra.

:)
Grethe B.

Kul historie, bra dokumentert. Tøft stunt, men dessverre litt for uklart, og /eller for langt unna ...hvitere snø..jovel, men synes ''hopperen'' kom best fram i versjon 1.

mvh
gt
Rune H.

Holder meg også til #1 her :)
Må si at dette ble en ny opplevelse for meg!
Er rimelig bra oppdatert på sport, men motorcross-sykkel-hopping, var for meg noe nytt :)
Skikkelig artig å se!
Rune :)
Avsluttet .

Heisann

Lurer på hva han tenker i svevet der. ''Kan umulig bli en myk landing''.......eller noe i den duren. Virkelig tøfft gjort !

likte måten du har presentert dette på, og en panorering med en slik rask bevegelse av kameraet er det jo bare å ta av seg hatten for. Normalt sett bruker jeg stativ på panoreringer og selv da skal det litt til å få tl et bra et. Panoreringen i PS/CS er jo en velding fin effekt å bruke, har forsøkt det endel selv og ble meget fornøyd med resultatet.

Veldig kult utført, selv om jeg kunne øsnket meg en mer ideell kameravinkel uten trær i bakgrunn, så kan man ikke bestandig få både i pose og sekk. Forstår at du har jobbet litt med å skaffe deg beste ståsted. Noen ganger må man bare gjøre det beste ut av det man får og jeg synes du har gjort det på en fin måte.

Kuuuult !

Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu