Vespa
Når jeg selv bedømmer bildet, skulle jeg ønske bena var skarpe også, men samtidig skal jo ikke bakgrunnen bli for skarp heller. Ja, ja ett nytt forsøk av alle tidligere forsøk.
Av og til er jeg glad å smelle til med ekstra farger.
Bildet inngår i albumet Diverse småkryp og insekter -
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Nikon AF Micro Nikkor 105mm 1:2.8 D
  • Blenderf/13
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annetiso 320
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger462
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139399} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Alexander W.

Hei...
Så utrolig bra christina;D--->--<
Synd at følehornene ikke er skarpe men dette gjør ingen ting for resten er bare så utrolig skarpt... BRA...

Mvh ALexander Wabakken
Reidar T.

Dette var utrolig bra.
Nydelig skarphet og flotte farger. For min del gjør det ikke noe at bena er uskarp. Du har fokus på kroppen og der sitter den som et skudd.
Meget bra

RT
Rolf J.

Bra at de ikke er større enn de er. Meget bra ++, flotte, friske farger både på forgrunn og bakgrunn, men alikevel ikke ødeleggende for hovedmotivet.
At beina skulle vært skarpe, tja, synes ikke at det trekker at de ikke er det, både ''forkroppen'' og hodet er jo særdeles skarpe og både forgrunn og bakgrunn må være så uskarpe som dette synes nå jeg.
Rolf
Kai Frode G.

Du kunne selvsagt ønske at bena var skarpe og sånn, men det tenker jeg overhodet ikke over. Dette bildet er teknisk utmerket etter mitt syn, og med de sterke fargene i bakgrunnen blir dette bildet et fargerikt skue som skiller seg litt ut i mengden. Komposisjonen er grei, du utnytter skarphetsplanet optimalt. Jeg er igjen dypt imponert! Polafilter?
Vu N.

Helt vanvittig flott!

mvh
vn
Inge S.

Dette er helt rått. Fin skarphet og flotte farger.

Mvh Inge
Ole Magnus M.

Føyer meg til de andre her; skarpheten fungerer utmerket, de karakteristiske trekkene til denne vepsen (blomsterfluen (?)) er tegnet skarpt og det er definitivt det viktigste når du er så nært som dette - fantastisk å se detaljer som ''leddet'' mellom kropp og vinge og det svært tynne ''livet'' disse gutta har.Det uskarpe følehornet og de uskarpe beina er forøvrig en god demonstrasjon av hvor lite dybdeskarphet man egentlig har å gå på når man er så nær :)
Torbjørn K.

Ingenting å si på fagene her, både kraftige og kontrastfylte. Jeg synes likevel ikke dette bildet helt lever opp til din høye standard når det gjelder insektbilder. Kunne tenkt meg å sett vepsen mer på skå forfra. Slik det er nå så er bildet veldig 2-dimensjonalt og midtstilt. Synes lyset også blir litt for flatt og kjedelig og at støvbærerne nede forstyrrer litt. Mulig jeg er litt vel streng nå? Bildet er jo bra og hadde jeg tatt det selv ville jeg vært kjempefornøyd, men du har jo de mest utrolige insektbilder i samlingen din og jeg synes ikke dette helt kan måle seg med de.

Mvh
Torbjørn
Cristina B.

Hei alle!
Overveldende skryt jeg får, men ikke helt sikker på om jeg fortjener det. :-)Ikke det, at jeg liker skryt, men mener selv at mine bilder fremdeles lider av det ene og andre. Derfor Torbjørn, forsett med å være streng, og gjerne flere.
Ok, det med bena har jeg sagt, men det er liksom noe mer som ikke stemmer. Kanskje det er lyset ja! Eller at det mangler noe ekstra? Brukte ikke polafilter her Kai Frode, det var lett overskyet denne dagen.
Det er en ting jeg lurer på om jeg hadde hatt konverter, hadde det vært lettere å få alt skarpere da, og samtidig fått motivet til å dekke hele bildet. Nå er problemet at ved helt tett innpå motivet, ja så blir det vanskelige å få alt skarpt. Vil ikke blende ned vanvittig heller. Kamera er for det meste håndholdt. Ved lengre avstand ,må jeg kutte bildet mye etterpå, ikke noe kjekt det heller. Liker best å kutte minst mulig.
mvh Cristina
Fred S.

Hei Christina: Har en rolig dag på ungd.skolen i dag, her er forberedelsene i full gang med tanke på skriftlig eksamen i morgen, så jeg skriver gjerne en kommentar eller to. Litt synd at du oppfattet teksten min sånn, men samtidig er det nok desverre mye sant i det jeg sier. Foto.no er ikke det web-siden den gang var. Min personlige oppfatning av hva som er årsak til det gidder jeg ikke å utdype enda en gang; derimot kan jeg med hånden på hjertet si at DINE bilder holder en kvalitet som er svært gledelig. Jeg snakker da om Macro-bildene: det er faktisk ganske nylig at jeg har oppdaget dem, og jer er imponert. Macro er ikke min ''gate'', men jeg har nå og da blitt fascinert av det microkosmoset enkelte klarer å fange inn . Jeg tenker da først og fremst på Line kristin Woldbeck, som har bortimot ''geniale'' insektbilder, med tilsvarende tekster. Bildene dine har en del av de samme kvalitetene som hennes, og skiller seg klart og positivt ut i vrimmelen av intetsigende, ''abstrakte'' skilderier av tulipanens og rosens indre gemakker.
Dette er bare ett av mange blinkskudd jeg har registrert fra deg nå i vår.

vh fred
Cristina B.

Hei fred!
Jeg ble vel bare litt provosert, men innrømmer jo at jeg ikke aner hvordan foto. no var tidligere, selv om jeg har lest en del under diskusjon. Det var ikke akkurat meningen å arrestere deg personlig, men din egen kommentar gikk rett hjem til meg. Nettopp fordi jeg er usikker både mine egne bilder og ikke minst kommentarskriving til andre. Man har jo liksom ikke lyst til bidra med å gjøre foto. no dårligere.
Mitt svar skulle jeg kanskje sendt deg privat, men velger å legge den her, slik at andre forstår min kommentar til deg.
Det er en ære å bli sammenlignet med Line kristin Woldbeck! Tusen takk, men til stadig må jeg gjenta at veien er lang ennu til å bli helbra på makro.
mvh Cristina
Lars Erik N.

MEget bra skarphet på hele vepsa. Litt overdreven bruk av farger. Syntes du skal være veldig fornøyd med dette bilde!

Mvh
Lars
Stine J.

Hei Cristina,

Jeg har vært vekke en stund og ser du har vært aktiv imens. Mange bra bilder.

Du er virkelig god på macro og streber hele tiden etter å bli bedre. Noe som er flott!

Nå til dette bildet; Jeg er imponert over detaljeringen på insektskroppen og fargene er skarpe og flotte. De uskarpe føttene og følehornene syns jeg ikke gjør så mye, men jeg skjønner ut fra kommentarene dine over at du ønsket dem skarpe selv og da kan det være frustrende å ikke få det resultatet. Har dessverre ingen gode råd ifm. med det, men skal følge nøye med på kommentarene du får om du får noen gode råd som jeg også kan lære litt av.

Slutter meg forøvrig til Torbjørns kommentar om komposisjonen.

Hadde jeg vært i stand til å ta et så godt insektsbilde, hadde jeg vært kjempefornøyd. :-)

mvh Stine
Erik J.

Nå ser jeg hva et godt macro bilde er...dette er jo bare suverent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu