Hvalross
Fra tid til annen kommer hvalrossen inn til norskekysten, uvisst av hvilken grunn. Denne traff jeg ute på Senja nå i helga. Den lå og slumret på en stor flat stein like utfor fjæra.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-22 21:07:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 70-200
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger169
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_314677} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Magnhild B.

Hei Pål!
Flott bilde av en hvalross. Kunne det tålt litt mer kontrast?
Kanskje også et lite kutt på venstre side, for å komme litt tettere inn på hvalrossen, hadde gjort seg. Fin farge på rammen.
mvh
Magnhild
ketil o.

Hei!
Et skarpt og fint bilde av en hvilende hvalross. Enig med Magnhild vedr et lite kutt på v.side. Litt kjedelig lys,men det kan jo ikke fotografen noe for:)
Mvh:
ketil
Øyvind Osmo E.

Det er litt av en skapning! Skulle vært fint å se hvor hvalrossen er. Hva slags miljø befinner den seg i? Er den alene? Nå blir det en fin hvalross - men ikke så mye mer. Om du da ikke tenker deg en slags Den Lille Havfrue, da? Det kan jo hende hun er en skikkelig lekkerbisken blandt hvalrosshannene? Men uansett mener jeg den trenger å bli satt i perspektiv.

Mvh Øyvind
Svein A.

Hei Pål!

Ja, sånn bruker vi ''å kose oss'' på yttersia. Men akkurat denne arten har jeg bare sett på strender i varmere strøk. Hehe!
Kan tenke meg at dette var en stor opplevelse og bildet ble jo godt også.
Tror du har mer å hente på behandlingen, litt kontrast og selektiv skarping av dyret. Det kuttet noen vil ha på venstre side, skjønner jeg ikke. Sånn jeg ser det vil du ødelegge komposisjonen. Skulle jeg kuttet ville det blitt på høyre side (bak hvalrossen). Dette ville ikke ødelagt balansen i bildet, slik kutting på motsatt side vil gjøre. Syntes du er passe nært når valget er å vise hele dyret. Fordelen med sånne bilder er jo at utsnitt kan ordnes i PS.
Mvh. Svein
ketil o.

Hallo Pål og Svein!
Siden jeg har to venstrebein er det ikke like lett bestandig:) Mente selvsagt høyre side jeg også,he,he.
Mvh.
ketil
Esben U.

Senjaværingene har startet badesesongen tidlig i år ser det ut til. Synes ikke det burde kuttes. Flott bilde.
Pål A.

Takker så mye for kommentarer!
Det var en spennende opplevelse dette. På det nærmeste var jeg bare 8-9 meter fra dyret. Hadde retretten klar til enhver tid, noe som nok er en fordel når man kommer så nært såpass store og ville dyr. Det var et vanskelig lys å fotografere i med vekslende værforhold hele tiden og snebygene kom blåsende inn fra havet med korte mellomrom. Fikk tatt masse bilder av hvalrossen, så muligens legger jeg ut flere bilder av den når jeg kommer litt frempå med redigeringa.

Igjen, takk for kommentarene!

Hilsen Pål
Svein A.

Hei igjen!

Syntes absolutt at V2 ble bedre. Det litt uskarpe omrisset av kroppen ble borte. Føler at jeg snart må ha en Senja-tur, så jeg håper at du ba ''turisten'' om å bli på sin post.
Snakkes. Svein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu