Høstlig natur ved semsvann
Spaserte litt med kamera og knipsa noen bilder. Ikke mey bra men noe brukbart. Dette likte jeg.
Tja. hva synes jeg?. Som tidligere. gøy med kamera..ikke mange som tenker kun slik. Jeg er fornøyd..lever ikke av å ta bilder.
Utstyr
  • Canon eos-1n / eos D2000
  • Sigma Sigma Zoom 28-80 mm 1:3.5-5.6 MAC
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger378
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159927} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Ole A. V.

Et fint høstmotiv, men jeg synes du burde ha etterbehandlet bildet litt, det fremstår ganske som ganske flatt/livløsti fargene nå. Min anbefaling vil være litt justering i levels/curves for å øke kontrast, en ørliten dæsj økning i fargemetning for å fremheve høstfargene, og forsiktig skarping med usm til slutt.
Truls Einar K.

hehe. takk for kreativ kommentar. Det er ikke så lenge siden jeg begynte og bearbeide bilder på photoshop. noen ganger blir det for skarpe farger, andre ganger veldig dårlig. jeg har mye og lære på det området ennå.
Men jeg spør pent .hva er usm for noe?.
lover og skjerpe meg..
men husk også at seriøsiteten må ikke overta for gleden av å ta bilder heller. jeg bruker kamera veldig mye for rekreasjon.
ha en fin høst.

;-)
truls
Gunnar G.

usm står for ''unsharp mask'' og er på tross av navnet en funksjon for å heve skarpheten i bildet. Nesten alle digitale bilder bør/må etterbehandles med en eller annen skarphetshevende funksjon, enten dette gjøres automatisk av billedbehandlingsprogrammet eller du gjør det selv gjennom usm-funksjonen.
Det som faksitsk skjer er at konturene mellom billedelementer gjøres klarere ved å tilføre en ørliten kontrastforskjell akkurat i konturlinjen. Dette oppfatter øyet vårt som om bildet blir skrapere.
Jeg er helt uenig i ditt utsagn om at seriøsiteten ikke må overta for gleden av å ta bilder. På tysk heter det ''Kunst kommt aus können und nicht aus willen''. Kunst kommer av kunnskap og ikke av vilje (ønske). Hvis du er redd for at kunnskap skal ødelegge for ditt umiddelbare (naive) forhold til fotografering, da skal du bare fortsette å knipse i vei som før. Men da behøver du ikke legge ut noen bilder her til vurdering og kritikk. Men hvis du er glad i det gode bildet og har et ønske om å bli enda bedre, da har du mye å hente her på foto.no.
Gunnar
PS. Det var her på foto.no at jeg selv fikk fortalt hva usm står for, og hvordan jeg kunne bruke denne funksjonen!!!
Truls Einar K.

Jeg takker Gunnar Graff for opplysende info. Det er usm i photoshop men det heter noe annet bare.

Det er mye og lære her.

Jeg har ikke fotgrafering som fast inntektskilde så jeg som sagt tidligere bruker kamera til rekreasjon. Synes fremdeles at foto.no er en fin side man kan hente mye lærdom fra, om innleggene ikke bare er der for å slenge dritt .
Det er jo stor vei mellom det og seriøs kritikk. Det er mange på dette forum som kan mye mer enn meg. Men langt i fra alle.

Jeg håper barna våres vil fortsette med og fotografere fordi det gir dem glede og opplevelse uten at vi skal fortelle dem alle feil de gjør for at vi skal bli fornøyd.

men ikke alle trenger og være enig med meg..det har jeg aldri bedt om..
Ole A. V.

Lenge siden min første kommentar, men jeg følger opp likevel.

Som du sier så er det usm i photoshop, men det heter ikke noe annet. Det heter unsharp mask. Dette er en teknikk som er ''kopiert'' fra en mørkeromsteknikk ved samme navn (har blitt meg fortalt, jeg har selv ingen erfaring fra mørkerom).

Du sier: ''Synes fremdeles at foto.no er en fin side man kan hente mye lærdom fra, om innleggene ikke bare er der for å slenge dritt .''

Her skjønner jeg egentlig ikke helt hvorfor du drar frem dette. Refererer du til evnt. tidligere kritikker du har fått, eller er du misfornøyd med at jeg påpekte tekniske svakheter i bildet ditt og hvordan disse kunne forbedres? Selv ser jeg svært lite ''drittslenging'' i bildekommentarer, en sjelden gang er det noen som misliker å få negativ kritikk og tar igjen. Da er man på feil forum.

Du har satt ''rødt'' nivå på kommentarer du ønsker å få, og i så måte synes jeg min kommentar var forholdsvis mild. Hadde det vært en erfaren og kunnskapsrik fotograf, og ikke en amatør som meg, som kommenterte bildet hadde det nok vært mye som kunne blitt kritisert både med tanke på teknikk, innhold og komposisjon.

Du sier også: ''Jeg håper barna våres vil fortsette med og fotografere fordi det gir dem glede og opplevelse uten at vi skal fortelle dem alle feil de gjør for at vi skal bli fornøyd. ''

Igjen skjønner jeg ikke hvorfor du tar frem noe slikt under kommentarer til ditt bilde. Jeg er helt enig med deg i at våre barn skal få fotografere og glede seg over dette uten at vi skal påpeke alle feil og mangler ved det de gjør. Men, dersom de i likhet med deg velger å legge ut bilder på foto.no for å få kritikk på dem (som er hovedpoenget med å legge ut bilder her) er situasjonen en annen. Velger de i tillegg rødt kommentarnivå så SKAL kommentarene påpeke de eventuelle svakhetene kommentatoren mener det har.

Å være uenig i kritikk man får regner jeg som en selvfølgelighet at man kan, vi har alle forskjellig smak. Å være uenig i at man får kritikk er noe helt annet...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu