Midt i tjukke skauen
Midt i tjukke skauen under Vardåsen bor denne gamle høyvogna.
Ikke går det vei hit, knapt nok kløvbar sti, og ikke har det vært jordvei i nærheten.
Kanskje er den tnekt som en skogsdekorasjon. Med tykt rim gjør den seg i alle fall bra.
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger449
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_294409} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Ivar B.
Ja man kan jo begynne å lure....hvordan i alle dager, og hvorfor ble den stående? Rimet legger et pent lag av urørte krystaller og ''forsegler'' historien. Synes dette ble et lekkert formidlet øyeblikk. Pent å se på og undringsskapende. Ønsker deg et godt nytt år! Mvh Ivar.
Anders M.
Et fantastisk godt motiv som heves ennå litt til av frostrimet.
Synes slike motiver kler s/h så godt at det sjelden er noe annet alternativ... Ei heller her.
Godt foto.
Mvh_AM_
Ann T.
Hei Odd Tore, Det ser ut som dette vogn er forlat som båten ''Mary Celeste''. Pent forlis i hvertfall! Bra komposisjon med skarp og vakkert detaljer med frostrim på treverket. Liker opptaksvinkel som er valgt og stilig med bruk av gråtoner.
Likte dette veldig godt.
Mvh. Ann
Tove H.
Velkomponert, artig motiv med fine gråtoner. Nydelig med frostrimet. Liker dette godt!
Hilsen Tove
anders s.
dette er som å reise tilbake i tid
at dette motivet skulle finnes i di ''dype'' skoger i skedsmo
hadde jeg ikke engang satsa en femmer på:-)
herlig motiv og et bra utført bilde
rimet er et stort pluss

mvh anders
Henriette E.
Flott bilde, farger og komposisjon!

-Henriette-
Øyvind A.
Pent, bra s/h arbeid.
Utsnittet blir veldig rett på, og ganske kjedelig. Jeg ville foretrukket å se mer av miljøet rundt. Eller eventuelt en tettere beskjæring slik at ikke hele kjerra var med.
Ø.
Avsluttet .
Et veldig flott motiv med rimfrost og alt. Tenker nok at denne vignen har gått noen runder. Flott!

TaS
Svend Wiig L.
Hei odd Tore!

Dette var meeeget sverdig!

Hvor det er tatt fra, tanken på ''hvordan det er uten frosten''...osv..,spiller ingen rolle!
For meg som betrakter, var du der og formidler en stemning som jeg er 100% glad i!

.....Gud veit hvor mange bilder en får nå etter nyåret med den perioden vi hadde med dette fotoværet!?

Komposisjon, skarphet osv. ser jeg ikke på da helheten terffer meg!!

Grattis!
En anefaling vanker fra Drammen!

Mvh Svend

Ps: Godt nytt År!
Takk for mange gode utfyllende kommentarer, ikke bare til meg men alle!
Du er kritisk men lærerik!

Kristin S.
Flott. Kunne kanskje også tenkt meg å se litt mer av miljøet rundt.
Men uansett bra dette.

Mvh Kristin
Kjell Sigurd S.
Historien er kostelig og vognen riktig så severdig i rimfrostet tilstand. Videre utsnitt tiljubles herfra. Alltid interessant å se hva du kommer med. Håper det fortsetter sånn i 2008 også. Godt nytt år til deg!

Kjell S
Ketil K.
Nydelig og nostaligsk/sørgelig. Utrolig at den ser ut til å ha holdt seg så bra? Klar til kjøretur, bare man får rimet den av litt? Et fint nyttårsbilde!
Asbjørn M.
Enig med Ketil her, at det er et nostalgisk/sørgelig bilde, men likevel vakkert.
Finner også symbolikk i dette bildet.
Kjerra som kanskje er bygd av tre fra denne skogen, er plassert her i skogkanten for nærnest å bli fortert tilbake til den.

Ønsker deg et Godt nytt år!

Asbjørn
Odd Tore S.
Takk for kommentarene og anbefaling fra Svend!
Dere etterlyser mere omgivelser:
Som nevnt i underteksten, det er bare svarte skauen, så jeg er ikke helt med på at mer av mørke grantrær vil heve motivet særlig her.
Rett på? Kanskje, tatt med 12 mm supervidvinkel og med rimelig stor bevissthet på hvordan jeg ville ha perspektivet.
Detaljer skulle jeg gjerne tatt noen av, men jeg har dårlige erfaringer med å legge ut detaljer før helhet, ref. Kilen gamle og gammel Plymouth. Her ble det også for mørkt til å ta flere opptak, stativet hadde alvorlig benskade og lå hjemme, og det er grenser for hva VR kan utrette med 105 mm makro.
Bortsett fra blått fargestikk er fargeversjonen og s/h-versjonen like. Har også høstbilder fra samme sted, men rimversjonene er mine favoritter.
Hvorfor vogna står der kan man bare gjette seg til, kanskje var den tenkt som nostalgisk innslag i forbindelse med en hytte i nærheten. Opp dit er det svært bratt og knapt kløvsti, så det må ha vært et voldsomt strev.
Og denne Vardåsen er i Asker, samme dag og ås som halobildene.
Odd Tore
Tone A.
Godt nyttår Odd Tore, og takk for kommentarar som er velfunderte og lærerike med ein mild streif av humor også iblant. Slike kommentarar er kjærkomne slik at ein kan utvikla seg som fotograf.
Eit spesielt motiv du har funne her ''Midt i tjukke skauen'', frosten gjer at alle detaljane på vogna kjem fint fram. Spesielt kjerrehjula og dei bøygde bjelkane (?) og kjettingen er fine kontrastar til dei elles rette plankane. Vidvinkelbruken er fin her og stolpen i forgrunnen får ein til å undras korleis denne hestekjerra blei brukt.
Einaste pirket eg har er at det er litt trangt over denne festestolpen, elles eit bilde med nostalgiske detaljar sjølv om forfallet er trist med tanke på kor flott denne hestekjerra har vore.
Fin diagonal linjeføring som gir fin dybde og med det frosne buskaset rundt som mest pakkar inn vogna og grantrea som forsterkar den frodige naturen og tida som går.
Skarpe detaljar, fint lys og svart/kvittarbeidet er godt.
Dine bilde er allltid velkomponerte og med skarpe detaljar, slik at ein kan studera dei lenge. Fortset med det i 2008 også.
Helsing Tone

Øyvind A.
Du gjør selv et poeng av at den står ''midt i tjukke skauen''. Det kan man også ane ut fra bildet slik du presenterer det. Med mer omgivelser rundt, ville dette poenget tre tydeligere fram. Slik jeg ser det, ville det styrke fortellingen betraktelig, og gjøre bildet til noe mer enn en teknisk sett velgjort avbildning.
Ø.
Odd Tore S.
Takk for grundig kommentar fra Tone og bra innspill fra Øyvind.
De bøyde bjelkene er flattstål som gir klaring mellom bakhjul og sidekarmer selv om karmene heller utover for å gi plass til mer høy. Da jeg var liten og fortsatt bodde på landet syntes jeg at dette var avlegse saker. De moderne høyvognene hadde gummihjul, gjerne fra en gammel bil bak, men helst spesielle platehjul lakkert i mørkt brunrødt.
Øyvind,
fint at du følger opp din første kommentar slik som du gjør.
Jeg innser vel at en riktigere tittel på bildet ville vært ''Gammel høyvogn'' eller noe som la fokus mer på selve vogna enn skogen. Egentlig er det tittelen som er feil, fordi bildet viser det jeg ønsket å vise.
Jeg tok bilder av denne fra fem forskjellige ståsteder, og endte opp med den viste versjonen pga at jeg mener at den viser den mest interessante linjeføring/perspektiv som jeg klarte å få til.
Mer skog er mulig, men ikke enkelt om selve høyvogna skal komme rimelig bra fram. Terrenget heller kraftig nedover her, og vogna gjemmes bak gras bare et par skritt lenger ned. Selv 12 mm klarer ikke å utrette underverker her.
Så jeg er ikke sikker på om tydelig høyvogn i tett skog, dvs. mer skog omkring, i det hele tatt er mulig med det utstyret jeg har. Men jeg ha det i tankene neste gang vi kommer den veien, utfordringer og idéer må tas godt vare på.
Odd Tore
Odd Tore S.
Kanskje en forklaring på hvorfor den står i skauen langt fra jordvei:
Hytta i nærheten har blitt brukt til aktivisering av barn, og da kan denne høyvogna ha vært et lekeapparat (uten EU-sand).
Så da har den kanskje hatt to meningsfylte liv.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu