E18 i ruskevær
Kveld på E18. Sur vind, sludd og snødrev om hverandre.
Trafikken går jevnt og uavlatelig uansett. Hjem til suppegrytene som lokker etter dagens jobb og kveldens kø.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-04 09:57:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/22
  • Lukker15s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger454
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220388} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Rolf J.
Flott fanget sur, våt, høststemning. Liker måten de mørke, våte veiene leder oss inn i usynlige fortsettelser. Fin utnyttelse av bildeflaten. Teknisk har jeg ikke noen kommentar, har akdri tatt slike bider selv, så det ville være å skrive om noe jeg ikke hadde peiling på.

Rolf
Alan Thomas Duncan W.
Odd,,,


- Fantastisk :)

Dette likte jeg meget godt.

- Gode farger
- Spennende utsnitt

Korte ord: i love it,,
Keep up the great work
Best regards;
Alan ,,
Kjell Sigurd S.
Mange severdige detaljer her. Stjernene fikk meg nesten i julestemning :-) Et bilde jeg kan betrakte lenge. Det ser ut til at du har dratt skikkelig i fargespaken og det med hell. Bildet er utenfor det jeg også normalt holder på med, kanskje derfor det fanger min interesse også. Liker det!

Kjell S
Lars-Anders M.
Strålende godt resultat.
Ivar B.
Fin stemnings og værrapport fra en litt stusselig dag værmessig. Du har fått til fin glød i den våte veien. Komposisjonmessig duger det bra, men det ble litt for mye og litt unaturlig sterke farger her etter min smak. Mvh Ivar.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Odd Tore. Dette var et flott lang-lukkertid-trafikk-bilde. Det som er spesielt fint, er stjernene her og der. At de har forskjellige farger, er også flott. Utsnittet er fint og jeg kan ikke finne noe å trekke ned på. Gode linjer.

hilsen ingebjørg
Stig B.
Fint høstbilde med mørke, våt asfalt, noen bilder som bare haster forbi. Bra utsnitt med krysset som deler seg og veien som går videre i bue. Fine farger.

Mvh Stig
ingeborg w.
Fint utsnitt du har valgt her som gjør at det ikke blir noen tomme flater. De forskjellige fargene er også fine.
Torbjørn K.
Du har ikke spart på effektene her, men av og til må man være litt raus og kjøre på. Jeg synes dette bildet kler de litt glorete fargene og de harde kontrastene. Fin linjeføring og dybde i bildet. Veldig bra.

Torbjørn
Avsluttet .
Hei
Når det er slikt et ruskevær liker jeg meg ikke utendørs. Men det ser ut for at det går an å ta fine bilder for det, men det er jo så surt og bløtt.
Hvordan har du fått frem stjerneeffekten?
Flott linjeføring i hele bilde, versjon 1 eller 2?, alt etter hva slags humør man er i:)
Akkurat nå og i mange tilfeller foretrekker jeg ikke fullt så mye farvesprakeri, tror v1 er ganske pent i et litt mindre format? Brennvidden på 17mm synes å gi en liten helning i venstre halvdel av bilde.

mvh arild
Roger K.
Hei Odd Tore!
Jeg minnes noen bilder fra deg tidligere fra vidda og slike motiv i denne lyssettingen mestrer du godt. Å bruke liten blender for å få frem stjerneeffekten i lysene gjorde seg flott her. Prøvde å lese litt skilter her, men med så lang lukkertid og trafikk ble det nok litt bevegelse i de nevnte skilt og uleselig. Ditt valg av standpunkt likte jeg godt. Her får du en vei som går ut av bilde og en som leder blikket innover i bildeflaten. Kanskje litt tungt å lese da du liksom må begynne på nytt etter at du har fulgt den ene veien ut, men holder for meg. Smak sak når det gjelder versjoner og for meg stemmer det bedre i versjon 2. Flott jobb.

En trivelig helg

Mvh RK
Espen A. I.
Utrolig lekkert dette. Lysene skaper en helt spesiell atmosfære.
Den overdramatiserte stemningen er etter min mening helt avgjørende for om bildet her skal oppleves positivt, dette har med etterarbeidet ditt og gjøre, som noen kanskje mener er litt overdrevet. Selv likte jeg dette særs godt.

Vil se mer av dette fra dette holdet.

-Espen
Nils G.
Stilig og fascinerende bilde fra vår hverdag (hverkveld) som mange av oss ser daglig.
Her liker jeg spesielt linjeføringen fra venstre som deler seg og går i forskjellige retninger. Jeg synes v1 er mest spennede.
Hvordan har du fått til stjernelyset?

Nils
Odd Tore S.
Takker for kommentarene!
dotten aksepterte meg ikke som bruker i helgen, så det ble en stille helg.
''If u can't beat 'em, join 'em!'' kunne vært en oppskrift på dette bildet.
v2 har ikke vært mye innom PS annet enn for oppskarping. Det viser at det er minst fire forskjellige fargetemperaturer på gatelysene her, hvitt, blåskjær, grønnskjær og oransje. Uansett hvordan man da korrigerer, blir resultatet unaturlig, særlig for de som ikke har sett dette i virkeligheten. I stedet for å la det være et problem hvorfor ikke utnytte mulighetene det gir i stedet? Eller s/h, da kan man også lese skiltene, krever mer markerte billys.
Personlig synes jeg at fargene i v2 blir for bleke. Rekkverket til høyre er faktisk grønnmalt, lyset er blanding av Xenon, røde baklys og gatelys med grønnstikk.
I neste versjon ville jeg derfor valgt fargemetning omtrent som i v1, men kontrast som i v2. v1 ble noe brutal og stjernemønstret får ikke utfoldet seg på denne skjermen, bedre på PS skjermen.
Stjernene kommer av f/22 som er nødvendig for at billysene skal bli noenlunde sammenhengende. Det er litt skuffende at effekten av tett snødrev ikke er synlig rundt lysene i det hele tatt, heller ikke i råfila.
Bildet er tatt ovenfra og nedover. På grunn av perspektivvirkning blir da bare lysstolpen midt i bildet rett, mens de andre heller innover i bunnen.
Odd Tore
Anne-Lise S.
Liker faktisk v2 aller best, til tross for det du selv skriver om at rekkverket faktisk var grønnmalt. Det er noe med v2 som tiltaler ift farger og lys, og dette mer realistiske bildet av hvordan det faktisk kan ha sett ut. Flott fanget.

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu