Augustkveld ved Fløyta
Kveldene begynner å bli mørkere nå. En utfordring for både fotograf og fotoutstyr.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-24 07:53:28
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blenderf/5.6
  • Lukker30s
  • FilmtypeISO200
  • Nei
  • AnnetMeget våt for stativ og føtter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger536
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207069} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Inger-Lise S.
Det er mørkt ja, men en nydelig foss med flotte farger og drømmende effekt på vannet. Den lille uskarpheten skyldes vel mørket...?

Inger-Lise
Ivar B.
Bildet er en god skildring av de mørke sensommerkveldene, og har en litt drømmende og melankolsk stemning over seg. Det formidler ro understreket med et flott valgt utsnitt. Jeg synes nok at bildet framstår noe i mørkeste laget på min skjerm, selv om du sansynligvis har gjort dette for å understreke stemningen. Mvh Ivar.
Øyvind A.
Jeg synes du er inne på noe her. Stemningen og de dype blåtonene fungerer fint. Min eneste innvending er at jeg synes motivet burde reindyrkes mer: Jeg ville tatt vekk det råtne treet oppe (eller hva det er) og lagt fossen i litt lysere toneleie i forhold til omgivelsene. Da står fossen bedre fram fra resten. Det er jo tross alt den som er beholdningen.
Ø.
Stig B.
En fin utgave av klassisk ''slørvann'', med fine og varierte retninger på vannet, med fin fløyelsutgave. Fin utførelse.

ØA sitt forslag høres fornuftig ut.

Våte bein ga godt resultat denne gangen. Jeg må nok finne meg en slik foss og prøve selv snart.

Mvh Stig
Ann F.
Det er veldig mørkt på min skjerm, litt vanskelig å skjelne detaljer. Likevel tror jeg jeg vil si, at greina bør få være for miljøet, men en liten beskjæring fra øst kan være bra, og kanskje litt opplettingav det blå for å øke kontrasten mellom det og det mørke. LITT.

Mvh Ann
Inger Anne Maritsdotter V.
Vakkert med en trolsk stemning.

Opplever at hvis eg skroller bort 4-5 cm av øvre del får bildet et ryddigere preg.
På min skjerm funker lys og farger veldig bra.

Inger Anne
Odd Tore S.
Takk for kommentarer til mørket!
På min PS-skjerm er bildet passe mørkt i forhold til det jeg ønsket. På denne LCDen er det fortsatt akseptabelt. På min CRT er det håpløst mørkt.
Uansett, det er ikke mer å gå på. Bildet er tatt med f/5.6 og 30 sek, ISO 200. I utgangspunktet ser det ut som om det er tatt gjennom et område av Melkeveien fylt med mest røde, men også klart blå stjerner. Omfattende klonejobb måtte til. I forhold til tidligere har antall hot pixels blitt mangedoblet. Brikken i 300D nærmer seg slutten?
Deretter er bildet lysnet områdevis inntil fargestøy ble godt synlig, og så tatt litt tilbake fra dette. Til slutt en rens i NI, litt parring av versjonene med og uten NI, og manuell finpuss til slutt.
Dette er på grensen av hva 300D er brukbar til. Både når det gjelder bildekvaltitet og bruksegenskaper. Fokusering og bildeutsnitt ved hjelp av lommelykt, alt helt manuelt.
Bildeutsnittet kan diskuteres. Kutt i topp eller fjerning av tre (fysisk før opptak) har noe for seg. Høyre side er jeg mer usikker på.
Jeg får se om jeg kan låne arbeidsgivers 20D i helgen og prøve igjen litt tidligere på kvelden. Turen tilbake gjennom skauen i tildels myrlendt terreng passer også bedre når det er litt mer lyst.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Herlig stemning og flotte toner. At det er mørkt, forsterker bare stemningen
og v#2 ble bra. Jeg liker godt at grønnfargen kommer frem. Har ellers ingenting å tilføye.
Dette var bra det, Odd Tore.

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Helt etter min smak. Herlig farget vannslør i en veldig fin komp. Vellykket.

Kjell S
Stig Børre E.
Begge versjoner er for tunge på min skjerm. Vanskelig å si noe konstruktivt.

StigB
Steinulf L.
Svært vakkert, og med teknisk fin gjennomføring. V#2 i både utsnitt og gjennomføring fungerer fint på min skjerm og er nok også et godt grunnlag for et bilde i stort format, tilpasset en dertil egnet vegg.
Tor-Ståle H.
Hei Odd Tore, dette ble i mørkeste laget synes jeg. Toppen er noe rotete. Tror nok at denne fungerer bedre som print i stort format.
ingeborg w.
Det er tydelig det er store variasjoner i skjerminnstillinger ute og går. V1 er for mørk for meg. Egentlig vil jeg si v2 også er for mørk til at det funker bra på min skjerm. Det ble dog bedre uten trestammen i toppen. Du som er så flink fotograf, Odd Tore, jeg håper du får kjøpt deg nytt utstyr så du slipper å slite med de gamle slitte greiene.
Odd Tore S.
Takker for flere kommentarer, og noterer meg at noen synes at bildet er OK, i alle fall v2, og at noen synes begge versjoner er altfor mørke.
Et såpass mørkt bilde som dette er ment å være, vil nok uansett være svært skjermavhengig.
Hadde jeg laget det på min CRT, hadde følelsen av augustkveld blitt nokså svak på den skjermen jeg bruker til PS nå, men fargestøyen hadde blomstret. Det har jeg prøvd før.
Jeg forventer også at v2 vil ha for mye støy på PS-skjermen, allerede nå ligger v1 på grensen til det jeg synes det er aktuelt å legge ut.
Men skjermene er nå en gang forskjellige, og man får ingen tilbakemelding på det man ikke legger ut!
Odd Tore
Avsluttet .
Versjon 2 er finfin med stemning i massevis. Versjon 1 blir for mørk og med for stort utsnitt, etter min smak. De tunge og mørke, men samtidig myke tonene i blått, grønt og sort er nydelige. Dette fungerer bra for meg.
Espen A. I.
Hver gang jeg skal vurdere et bilde så vurderer jeg det ut ifra om det skal henge på vegg, være i en brosjyre, blad, tidsskrift eller lignende. Dermed tror jeg dette hadde blitt alt for mørkt, men når det er sagt, så likte jeg bildet veldig godt fordi. Derfor bruker jeg ikke den teorien lenger. Nå til dags kan et bilde brukes til tusen ting, noen ganger også får å kun imponere, noe jeg synes du har gjort her.

mvh Espen
Øyvind A.
Jeg synes v2 er et skritt i riktig retning, jfr min kommentar ovenfor. Knausen på v. side kunne godt legges i mørkere toneleie slik at den bare så vidt er synlig.
Angående kameraproblemene: Du får forsøke å utnytte de hotte pikslene kreativt. Kanskje en ny nisje, hehe.

Ø.
Hege J.
På min LCD-skjerm er versjon #2 stemningsfull og helt nydelig. Jeg får fornemmelse av mystikk og noe overnaturlig. Fint med alle lagene med vannfall. Et flott bilde - hvis man treffer med fargetonene på den aktuelle skjermen.
Versjon #1 er altfor mørk hos meg.

Mvh Hege
Magnar B.
V2 er flott! Likar stemningen, og blåtonane i vatnet gir det eit natt/kveldspreg som utmerkar seg i forhold til mange andre slørete bilder. Vakkert!
Avsluttet .
Hei
Wow, dette var stilig. Bilde er ikke for mørkt, og jeg liker veldig godt stemningen du for frem her. Delikat linjeføring og helt perfekte farver både på vann og på land.
Supert.

mvh arild
Stine J.
Hei Odd Tore

Nydelig og stemningsfullt. V2 ble såpass lys at jeg ser mer detaljer, så jeg foretrekker den. Bra komponert og godt valg av lukkertid. :)

mvh Stine
Odd Tore S.
Takk til dere siste også!
For lyst eller for mørk har nok med skjermen å gjøre, men grunnen til det hele er nok et bilde som er for mørkt i utgangspunktet og ikke låler at det blir gjort lysere pga fargestøy.
På PS-skjermen min er det i v2 tydelig fargestøy i områdene som er mørke i den nedre del av bildet.
Tok en sjekk på Fløyta i dag tidlig. Etter de siste dagers regn er hele elveløpet fyllt med vann, og småfossene er erstattet av en sammenhengende foss. Jeg venter nok litt med å gå ut i kulpen under fossen med kamera i halvmørket.
Odd Tore
Tone A.
Eit stemningsfullt bilde kor fossen sine lyse parti nedover gir ein fin kontrast til alt det mørke. Grøntonane på bregna og dei mosedekka steinane mjukar opp bildet. Versjon 1 likte eg best pga utsnittet med bjørkestammen som lagar ein liten diagonal og kor bregna er med. Versjon 2 er meir amputert med fargestøy på min skjerm.
Forgrunnen kor fossen har størst fall, lyse og sløra parti er mest malerisk. Eit vakkert bilde som gir ei mjuk stemning av augustkveld ved fossen.
Imponerande jobba både ute i den kalde fossen og i PS! Lommelykt til fokusering er eit flott tips, som eg skulle brukt ei vakker sommarnatt ved sjøen kor fotoapparatet ikkje klarte fokuseringa.
:) Tone
Ketil K.
Det mest visuelt interessante her er etter min mening pileformene på det lyse vannet der det renner ut nederst. Du får en stor innholdsløs mørk flate i nederste venstre hjørne. Jeg ville forsøkt et opptakssted mer til venste slik at det unngås, og slik at formene nederst kommer på en helt annen måte inn som det bærende i bildet. Jeg ville også hatt bildet litt lysere, også lysere enn V#2, men ikke så lyst at den trolske stemningen forsvinner, dog såpass at konturene rundt i bildet kommer mer frem.
Kristoffer L.
Lekker, mørk stemning. Her mangler bare huldra på berget på den andre siden.

Liker best v1 - synes treet bør være med øverst. Kanskje er det mulig å stramme inn litt til venstre, f.eks. til like til høyre for den grå flekken nede ved vennet. Muligens også 1 - 2 cm nederst? Vil ikke være for kategorisk på noe, egentlig - dette bildet kan fungere godt i flere utsnitt.

- Kristoffer
Odd Tore S.
Takk for de seneste kommentarene også!
Kratt og dypt vann gjøre at man ikke kan velge kamerastandpunkt fritt her.
Utstrekningne av det hvite vannet avhenger av skjermen. På denne er det ganske klart at jeg burde kuttet både i bunn og i venstre side, men på PS-skjermen er det detaljer mye nærmere ramma.
Har fått nyss om en annen egnet bekk med foss, mulig at det kan bli et besøkt dit i løpet av helgen. 3-4 km tilbaketur til fots i mørke er ikke bare tiltrekkende.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu