Ryper på flukt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-09 20:07:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon ef 75 - 300mm 1:4-5.6 II
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger839
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215429} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Edvin S.

Oiiisann, dette var et sjeldent bilde, og omtrent blinkskudd.
Jeg kan ikke annet enn å anbefale ;-)

:: ~ Arne
Kjell Ivar Ø.

Flott Viser også terenget i bakgrunn.Vilken del av zomen brukte du
rundt 100 mm? Artigt bilde.

Mvh Kjell Ivar
Hans Henrik F.

Dette var artig! Er det ett og samme bildet eller en sammensatt sak? Uansett et originalt bilde som fungerer fint både som landskapsbilde og ren action! Om jeg skal forsøke å være litt kritisk, måtte det være om bakgrunnen kunne tålt litt mer kontrast slik at det ble lettere å skjelne rypene fra terrenget ... ?
Truls L.

Utrolig bra fanget. Kan ikke si annet enn at dette er et blinkskudd.

Mvh Truls
Mats B.

Meget bra fanga! hadde du hatt hagla istedet for kamera, hadde nok høstmiddagen vært sikra.... Men bildet ble knall ihvertfall!
Helge S.

Kjempetøff og sjelden vinkel det er tatt fra. Lurer på om det var planlagt eller om du var der til rett tid. Det beste var at du ikke hadde hagle, da kan flere få gleden av de samme rypene.
Marianne L.

Dette bildet falt jeg pladask for, kjempeartig action av rypene mot flott bakgrunn! Kanskje enig i at det kunne vært litt mer kontrast. Et bilde som utmerker seg!
Glenn A.

Sinnsykt bra fanget. Fin dybdeskarphet, du har også hatt soppas lang lukkertid at det blir bevegelse i bildet. Noe jeg syntes var tøft.
Morten D.

Kanskje den lyse og litt diffuse bakgrunnen fremhever hovedmotivet (fuglene)? Se også hvor fint farvene i (fremre del av ) bakgrunnen støtter brunfarven i fjærdrakten. Forandrer man på kontrast og farvemetning i bildet vil kanskje dennne balansen forrykkes.
Egil S.

Kjempemessig!
Godt gjordt å fange dette øyeblikket!
Steve S.

Som jeger, bringer dette minner....og jeg må si at å fange dette øyeblikket er faktisk litt av en prestasjon!..Jeg vet hvor fort det går, så dette var rett og slett fantastisk!!!!! Liker spesielt godt den rypa øverst til høyre, og ''skrenser og kaster'' seg inn i bildet.....som om den også ville være med!
HERLIG!

Edvin S.

Ja Steve, det var også den rypa jeg la mest merke til, og det er slik enhver jeger vil oppfatte et rypekull/flokk som oppdager deg.

Som gammel rypejeger har jeg bare sett noe slikt som her er fanget kun en gang. Som regel flyr fuglene bort fra en, og ned, men ikke slik som her. Du er meget høyt oppe i terrenget og får en flokk mot deg så høyt i luften. Det er meget uvanlig.

Ja, dette går fort unna, og litt av en prestasjon å fange ;-)
Da ser jeg helt bort fra at fuglen til venstre har fått ''klippet'' bort litt av vingen, og at kanskje kontrasten burde vært økt i landskapet.

:: ~ Arne
Knut A.

Jeg sitter ved en varde og har matpause. Ser fugler i lia og får opp kamera. Får tatt 5 bilder før de flyr forbi. 15-20 sekunder. Rypene klarer ikke å skille meg fra varden slik at enkelte passerer 1 meter fra meg. Dette er et utsnitt av nest siste bilde. Det var 44 ryper i flokken. En spesiell opplevelse og belønningen for 3 dager meg fotografering.
Takk for mye skryt.
Edvin S.

V2 ble mye bedre, først og fremst for at hele fuglen til venstre er med, men også noe økt kontrast i landskapet.

Når du forteller at satt ved en varde, så forklarer det veldig mye, og høyde virkningen. Dette bildet er i alle fall belønning godt nok ;-)
Gratulerer.

:: ~ Arne
Ole Birger S.

Ett fantastisk og enestående bilde. Som ivrig rypejeger i mange år, har heller ikke jeg opplevd maken. At du i tillegg fikk tatt ett godt bilde av opplevelsen, må vel oppleves som å vinne hovedpremien i lotto.
Terje S.

Meget bra. Får lyst å ta meg en tur til fjells på rypejakt med eller uten kamera.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu