Har til nå ikke vært fornøyd med mange av bildene jeg har tatt med mitt nye kamera....(helst landskapsbilder)
Det tar ikke fullt så uskarpe bilder som dette.. ;-} Men jeg er ikke fornøyd med fokus og kvalitet på bildene. Om det er at jeg bare har blitt dårligere som ''fotograf'',eller noe er riv ruskende galt...., det gjenstår å se. Har jo ellers bare sett skryt av dette kameraet.

Så tenkte jeg,i ren frustrasjon, at da kunne jeg jo forsøke meg på et virkelig uskarpt bilde.... ;-}
Utstyr
  • Nikon D70
  • 18-70 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger199
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_103400} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Inger Anne Maritsdotter V.

Ja hvorfor ikke ?

Eg hadde litt sansen for dette uskarpe tildels litt abstrakte uttrykket ,
ser jo hva det er ,
likte fargene og bildet hadde et litt ''spooky''/spøkelseaktig uttrykk over seg ,
artige detaljer og.

mvh IAV
jonny u.

Hei du har et flott motiv her. Bruker du stativ når du tar bilder, Er bildene uskarpe når det er godt lys også?
Eg skal til Notodden til helga er det noen motiver der du kan anbefale.
J.U
Inger-Lise S.

Hei Marianne! Jeg likte også dette bildet. Delvis abstrakt og med fine farger.
Fargene sto godt sammen.Fine detaljer.

hilsen Inger-Lise:)
Avsluttet .

Hei Marianne

Det var jo trist å høre at du opplever probøemer med nytt kamera. Vel, får håpe det løser seg for deg. Jeg vet du tar gode bilder og har vanskelig for å tro at det er din feil at bildene blir uskarpe.

Ellers var det et fint bilde su har pressentert her synes jeg. Fargene har mer i si når bidlet pressenteres slik og jeg synes i likhet med Inger-Lise at fargene stod godt til hverandre.

svenn
Jóhann Á.

Hei Marianne!
Du får kjøre noen kontrollerte tester på D70'n din for så og kontakte forhandleren. For bra skal det være!!

Bildet likte jeg. Syns den uskarpheten og rørelsen gir bildet noe ekstra. Det tøyer rosa på en måte. Liker det. Fargene er også dype og fine. Men i all min frekkhet vil jeg foreslå et alternativt utsnitt. Ta vekk alt på venstre siden inn til det nest øverste bladet av de tre som går i en linje oppover i bildet. Får et ''høyde'' format, og en mer lukket utsnitt.
Kai-Wilhelm N.

Hei!
Jeg har sett på noen av de andre bildene dine som du har tatt med D70, det ser ut til at kameraet ditt *klarer* å ta skarpe bilder.

Men når du kommer i dårlig, svakt lys, så er det flere ting som påvirker skarpheten.
Du får gjerne litt lang lukkertid, og da er det vrient å holde kameraet rolig.
Dette bildet lider av både bevegelses uskarphet og i tillegg til feil fokusering (noe som er lett å få til i dårlig lys).
Jeg vil anbefale deg å prøve litt med stativ for å få kameraet i ro. Har du ikke stativ, bruk gjerne bakken, bygning stein stolpe tre o.s.v. som støtte.

Husk også at det kan ta litt tid før man er fortrolig med et nytt kamera. Man tror gjerne at det klarer mer enn det det faktisk kan klare... Så det er bare å sette i gang å prøve seg frem...

-k
Kurt S.

Hei.
Likte dette. Når det gjelder ditt nye kamera så synes jeg Johann og Kai kommer med gode råd her. Det ordner seg nok ska du se -:)
Ellers tror jeg det av og til kan være lurt å skrive hvilken lukkerhastighet/blenderåpning etc du har brukt. På den måten kan du lettere få hjelp og gode råd.
mvh Kurt
Marianne M.

Hei.og mange takk for kommentarer og råd! Kjempemessig at noen tar seg tid til å komme med utførlige forklaringer og forslag!
Når det gjelder akkurat dette bildet så har jeg jo gjort det så uskarpt med vilje....for å få fram nettopp dette uttrykket.
Kai-Willhelm;Leser kommentaren din med stor interesse! Flott! Jeg gir meg ikke enda. På en del motiv virker det som om 18-70 objektivet fokuserer bak det jeg har i fokus. Har lest at en del Nikon D70 med 18-70 objektiv har hatt dette problemet,så om jeg ikke finner ut av det,kommer jeg til å gjøre som Jóhann foreslår,å ta kontakt med forhandler.
Jóhann;Ser at det du foreslår om høydeformat har noe for seg! :-}
Jonny;Det er masse små idylliske vann og tjern rundt Notodden,så der kan du sikkert få gode motiv.....Og så er jo byen omkranset av mange fjell...om det kan være noe.....

Ellers,til dere som har skrevet kommentarer her...jeg følger med på siden og gleder meg over masse flotte bilder. Tida strekker bare ikke til,til å kommentere så mye for tida. :-{

Vennlig hilsen Marianne
Tore U.

Heisann,

Fikk litt sansen for dette bildet. Det er selvfølgelig ikke egnet til å bedømme kameraet dit men kanskje det er et spørsmål om vane. Godt vi lever i den digitale verden så utprøving blir rask og enkel. Men, det kan jo være en feil med kameraet ditt. Du får bare prøve deg frem og se om du lykkes til slutt. Kjenner ikke Nikon så jeg har desverre ingen råd å gi, men lykke til.

mvh
Tore
Birna R.

ikke noe problem med dette bildet, bortsett fra at det sårt trenger bedre beskjæring. akkurat å finne det ''rette'' utsnittet er jo opp til deg, men du kan jo starte med å vurdere om de svartene strekene/refleksene i overkant øker bildekvaliteten.

d70 er kapabelt til å gi bildefiler av høy kvalitet. så på det tekniske planet ligger forutsetningene vel til rette. Kai-WN har gitt mage gode råd. følg dem gjerne og lykke til med ditt nye kamera.
Grethe B.

Flotte farger og et fint uklart abstrakt bilde. Enig i at litt kutting kunne høyne nivået, men likte den hvite blomsten mindt i alle fargene.
Lykke til med og finne ut av ditt nye kamera, det tar litt tid det! Stå på og ikke gi opp!!

mvh
gt
Bjørn H.

Hei Mari anne :)

Hyggelig å se deg på ''dotten'' :))

Leser jo at du fortsatt ikke er helt fornøyd med kameraet.. hmm .... håper dere blir bedre venner etterhvert -

Syns bildet gir et sart og flott stemning ... Den bevisste uskarpheten funker fint, og fargene i motivet er nydelige ...

Tror jeg støtter meg til forslagene om beskjæring ...

Hva med et par cm i toppen, til under det øverste bladet, og f.eks litt på høyre side til innenfor det ytterste bladet ...Veit ikke om du ble noe klokere av dette forslaget jeg.... men det var ment positivt :))

Ha en fortsatt fin dag -

Bjørn ;¤
Marianne M.

Hei.Er dessverre litt seint ute med å takke for de siste kommentarer og synspunkter,men altså;Takk!
Tore;Jeg jobber med saken,og begynner vel sakte å venne meg til ting.
Bjørn;det var akkurat en sånn beskjæring som du nevner her,som var i mine tanker da jeg redigerte bildet også,men så lot jeg det altså stå til og la ut dette bildet som bare er beskåret en smule...,men jeg er helt enig med deg om beskjæring.Og ser det veldig tydelig nå.Takk også for lykkeønskninger.Prøver å følge KWN`s råd.
Bjø rn H;Takk så mye. Det blir så alt for lite tid til foto og fotodott for tiden(idretten har tatt tak i meg igjen ;-} )
Takknemmlig for ditt råd også jeg,men har dessverre ikke fått tid til å gjøre noe med det.....

Mvh Marianne
Rune T.

Fint og abstrakt bilde. Her synes jeg du utnytter uskarpheten på en fortreffelig måte. Nydelige toner der den hvite nøkkerosen blir prikken over ien. Er derimot ikke spesielt begeistret for de sorte strekene i bildets overkant.

Mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu