Nok et forsøk på å ta landskapsbilder i grå-vær med kjedelig flatt lys. Fungerer dette?
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 24mm f/2.8
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/13
  • Lukker9s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_242832} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Thormod N.
Skjønner godt at du lar deg inspirere av Holmøyviks landskap.
Jeg synes du får veldig mye ut av det du kaller ''Kjedelig lys''.
Ivar B.
jadda! Dette ble bedre i mine øyne. Enklere. Sterk linjeføring og dybde. Litt usikker på om det ble litt for mye mørkt i hjørnene oppe. Likte dette veldig godt jeg. Mvh Ivar.
Avsluttet .
Nydelig landskapsbilde i sort -hvitt flott skarphet og en utrolig fin dybdevirkning.. Har du benyttet Pola filter her?

Rune
Inger Anne Maritsdotter V.
jada, dette blei bedre Torbjørn, først og fremst p.g.a. forgrunnen og dybden,
ellers er lyset like flatt som i forrige bilde.

Inger Anne
Knut L.
Meget bra s/h-arbeid og god, gjennomtenkt vidvinkelkomposisjon.

Dette ble fint, Torbjørn - og fungerer.

mvh
Knut
Avsluttet .
Det er vanskelig å leve opp til sort/hvittbildene til Holmøyvik, men jeg synes du har kommet godt i mål her. Jeg liker forgrunnen best på dette bildet. Lyset er flatt som du selv nevner.

MvhJRH
Anne Kristin Fiskaa h.
Dette var et flott naturbilde med god dybde. Nydelig utsnitt og god komposisjon. Fint i svart hvitt også.

Anne Kristin
Fred S.
Strøkent og svært bra eksponert svart/hvitt bilde. Om motivet kler nettopp svart/hvitt er jeg ikke 100 % overbevist om, men når lyset er så flatt som det tydeligvis er her tror jeg det er et fornuftig valg. Is må ha et adskillig spenstigere lys enn dette for å framstå vellykket i farger..

vh fred
Torbjørn K.
Hei og takk til dere alle for kommentarer!

Ja lyset er flatt, men det er noe av hensikten med dette bildet. Jeg ønsker å formidle roen i landskapet, i stedet for spektakulært lys og fargerike solnedganger. Jeg har ikke benyttet noe filter, men jeg har lagt på vignettering i bildebehandlinga. Mulig det ble for mye av det gode, men jeg synes at vignettering gir et litt nostalgisk preg på sort-hvitt bilder. Farge-versjonen er relativt traurige greier, så jeg tror ikke det har noe for seg å komme med en farge-versjon her.

Torbjørn
Odd Tore S.
Ikke så mye to-motivs som foregående. LIkevel synes jeg det er en viss konkurranse ute og går også her mellom forgrunn og bakgrunn.
Litt vanskelig å beskrive hva jeg mener her, men du har forholdet isflak- linjer som drar ut av bildet i mellomgrunnen og så bakgrunn. Nei, dette ble ikke forståelig.
Jeg har ikke noe imot flatt lys, snarere tvert imot, det kan gjøre seg bra både for landskaper og detaljer hvor skarpt lys ville gitt for mye kontrast.
Lysavfall mot hjørnene hører ikke med til de effektene jeg trenger legge på etterpå, det ordner EF-S 10-22 helt uten hjelp i den korte enden. På grunn av dette er jeg ikke mer begeistret for det enn jeg må være.
Odd Tore
Steinulf L.
Bildet fungerer fint på min lyse skjerm. Fin dybde og den samme melankolske stemningen som det forrige.
Avsluttet .
Dette fungerer absolutt i s/h, men bildet fremstår dessverre som noe for flatt etter min smak. På den annen side, synes jeg komposijonen var bra med fin dybde. Ellers virker dette som et spennende sted å fotografere :)

--
Bjørnar Hauge
Inge S.
Hei.
Det er så utrolig stor forskjell på skjermer så jeg tør snart ikke komentere
fra min jobbskjerm:-/ Der fremsto dette motivet ganske mørkt og da spesielt
fremste delen.
Men her hjemme derimot så ser jeg et helt annet motiv:-) Syns du har
kommet helt greit i mål her med fine kontraster i snøen og en god dybde.
Syns de litt mørke hjørnene gjorde seg her.
Et fint s/h motiv dette her.

Mvh Inge
Espen A. I.
Jeg synes du er ganske bra over mål, om ikke hele foten er med enda. Det er jo visse estetiske synspunkter som avgjør dette bildet - det er jo veldig bra teknisk og komposisjonsmessig, men jeg føler vi har sett slikt mange ganger.

Espen
Magnar B.
Syns dette lyset var fascinerande eg … sammen m snøen og dei mørke steinane + speglingar og krusningar på vatnet. Fint m den blokka i front. Den strenge linja i isflaket til høgre blir kanskje litt tung og dominerande… ? Ellers triveleg landskap!
Jan Frode A.
Dette ble mye spenstigere enn forrige sort/hvitt-bildet ditt fra samme ståsted.
Her kommer du mye tettere inn på forgrunnen, med gode linjer og kontraster sammen med fokus. God og tett beskjæring som forsterker linjer og detaljer i forgrunnen. Flott dybde. Gode kontraster, med mere bredde i toneomfanget enn i forrige bildet. Bra dette syntes jeg.

mvh Jan Frode
Anne-Lise S.
Flott dybde innover i landskapet som du gjengir skarpt og lekkert. Fine konturer i isen, og pga. skarpheten her synes jeg dette ble svært flott i sv-hv. God stemning over det hele; en ro som bare naturen kan tilføre sjela.

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu