Øysand
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 10-22mm
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO100
  • Nei
  • AnnetCokin gradert gråfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger839
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199783} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Odd Tore S.
Dramatisk himmel, fint lys, rolig kulturlandskap.
På denne skjermen ser toneforløpet gjennomført og naturlig ut.
Et vellykket og behagelig bilde hvor først og fremst lyset sørger for at det ikke blir borte i mengden.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Dramatikk med full gass hvor utbrente partier absolutt ikke trekker ned eller virker dominerende. Solens stråler trenger flott gjennom skylaget og lager en spesiell stemning. Det er nesten så jeg kjenner de første regndråpene komme..

~ingebjørg
Ivar B.
Helt utrolig dette! Så ser jeg jo hjem til barndomsheimen, så det er vel ikke rart jeg synes det er fint:-) Fra spøk til alvor: godt komponert, med en herlig flate innover i bildet, mange elementer, men jeg synes bare de skaper spenning i bildet. God eksponering..... ja kort og godt et av de bedre landskapsbildene jeg har sett på lenge. Mvh Ivar
Steinulf L.
Henger meg på Odd Tore her. Svært vakkert landskapsbilde hvor lyset er avgjørende. Dette er bra.
Marion N.
Vakkert dette, både himmel og landskap ser riktig eksponert ut. Lurte først på om det var fleire eksponeringar limt saman, men såg så at du har nytta gradert gråfilter. Riktig flott stemning:)
Inge S.
Hei.
Et meget flott motiv med et herlig lysspill og en naturlig og fin
farge.
Meget bra.

Mvh Inge
Inger-Lise S.
Hei! Et usedvanlig vakkert lanskapsbilde! Da jeg så det tidligere i kveld, ble jeg så begeistret at jeg ble sittende å studere det lenge,bit for bit, samt helheten.Nå ser jeg til min forbauselse at jeg ikke skrev kommentar og jeg husker ikke hva som kom i vegen:-) Sannelig er jeg glad jeg nå ser det igjen!
Hvor skal jeg begynne? Når man begeistres slik, blir ord ofte utilstrekkelige...
Vel,den fantastiske himmelen i kontrast til det rolige og flotte landskapet er èn ting. Himmelen er dramatisk, bestående av en stemning uten like. Lyset er fantastisk. Det gyldne lyset sammen med det kommende regnet,- strålene, finner jeg bare ikke ord for:)
Fargenyansene på himmelen er svært vakre. Og til høyre,det gyldne skinnet i vannet!
Jeg er svært nysgjerrig på hvor dette er, for Øysand sier meg lite. Du må fortelle nærmere!
Når vi forlater himmelen her, kommer fjellene: Blåne bak blåne.Og så et ekstra løft for sjøstripen!
På land: Ro, med rene gressplener fylt av vakre trær,idyllisk over det hele.
Hvilke slag trær er dette? Håper du vet, for slikt landskap er ukjent for meg!
Så har vi forgrunnen,-nok en ny detalj,svært dekorativ med det lange, friske gresset/ kornet og linjene her.
Hva mer er å si? Jeg tror du forstår at dette har gjort inntrykk,-ikke bare på meg, men på de som har skrevet foran her og :-)
Knallbilde,Torbjørn! Gratulerer!
Nyt sommeren!

Mvh Inger-Lise
Tone A.
Her er det nok bevis for meg når det gjel då kjøpa gradert gråfilter, Torbjørn!
Forgrunnen med dei frodige markene oppdelt av fine linjer av tre, er fint opplyst med lyse grøntonar mot den dramtiske og mørke himmelen der lysstrålene fløymer gjennom det tunge skylaget utan at hola er utbrente. Dybden er stor med stor forgrunn, og midtgrunnen med fjorden og blånene innover. Bakerst er skydekket lettare og meir rosatona, og her verkeleg strøymer lysstrålene ut og fargar vika til høgre. Det ser ut som det bles på trea, og det einaste eg lurar på er kvifor du ikkje brukte høgare ISO? Elles eit velkomponert og vakkert bilde frå ein storslagen natur med ein dramatisk himmel, og ikkje minst kor forgrunnen ikkje er mørk, Torbjørn!
:) Tone
Anne-Lise S.
Motivet gir ro gjennom dybdevirkning, lys, den mer matte fargegjengivelsen (som fungerer fint) og det rekreerende landskapet... Her kunne jeg sitti i mange timer og bare nydt tilværelsen...

Anne-Lise
Chr. G.
Nydelig nasjonalromantikk!
Torbjørn K.
Hei og takk for kommentarer!

OTS: Ja det var vel lyset som gjorde at jeg tok sykkelen fatt og la ut på tur. Jeg ergret meg litt for at jeg ikke stod opp natt torsdag og tok bilder av tidenes tordenvær her i Trondheim, så da måtte jeg ut og prøve meg litt på uværlyset om kvelden i stedet.

IFG: Her har nettop de siste regndråpene kommet :-) Det sluttet å regne like etter jeg tok dette bildet.

MN: Ja jeg har vanligvis satt sammen flere eksponeringer på slike bilder, men jeg kjøpte gradert gråfilter forrige uke. Dette er første forsøk med slikt filter. Jeg synes resultatene blir mye bedre med filter enn PS, og så er det raskere i bruk.

ILS: Hyggelig at du likte bildet! Øysand ligger mellom Trondheim og Melhus, ca 1-2mil syd for Trondheim. Bildet er tatt mot vest og vi ser Trondheimsfjorden i bakgrunnen. Jeg tror man kan finne en slik landskapstype flere steder på øslandet? Er litt usikker på hvilke tre det er, men det er sikkert ikke noen ''uvanlige'' løvtrær. Pleier ofte å være slike trær mellom åkerlappene i typiske kornåkere.

Tone: Ja gradert gråfilter har åpnet en ny verden for meg når det gjelder landskapsfoto. Anbefales!! Jeg har brukt stativ her, så da er det gammel vane å bruke ISO100 for å få minst mulig støy i bildet. Om det blåser litt så gir det bare litt ekstra bevegelse og liv i forgrunnen, men her var det vel omtrent vindstille.

Torbjørn


Kurt S.
Hei.
Kommer litt sent inn her.
Likevel: Gratulerer med et superflott landskapsbilde.
Et av dine beste tror jeg.
Tror jeg skal fatte meg litt i korthet denne gang-:)
Veldig bra dybde, flott komposisjon, på min skjerm ser det ut til at eksponeringen stemmer perfekt og ikke minst et knallfint lys!
Meget vakkert ble det!
Mvh Kurt
Eyvind R.
Et glitrende landskapsbilde der farger, mettet lys og utsnittet ''sitter''. Teknisk bra etterarbeid..

Gratulerer!

Mvh Eyvind
Inger-Lise S.
Hei igjen og takk for svaret! Nå kan jeg ikke annet enn å le godt av meg selv her :-) Mine svigerforeldre bor ca 3 mil sør for Trondhjem...Likevel,-slik har jeg adri sett området! Men så har du fanget det på det som må være sitt aller beste! Det virket veldig fremmed for meg.Nå når jeg vet,virker det jo logisk :-) Men sett det slik? Nei,ikke i nærheten engang. Et knallbilde!

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Fine grønne marker, velkomponert naturidyll,
kutter du bort halve himmelen får du etter min mening et bedre bilde, båda hva gjelder utsnitt og format.

Inger Anne
Espen A. I.
Et utrolig bilde med nydelig skildring av ypperste kvalitet da det tekniske spiller en stor rolle. Regner med at du har fått noe hjelp i mørkerommet, men det vises ikke for å si det sånn. Himmelen er meget dramatisk og vakker, men bakken derimot er rolig og harmonisk. Ikke Kutt!!


mvh Espen
Reidar T.
Nydelig landskap med en dramatisk og mektig himmel. Lyset er utrolig vakkert. Ser ut som det skal bli en skikkelig skylling sommerregn hvert øyeblikk:)

RT
Kjell Sigurd S.
Mente jeg allerede hadde kommentert dette... Men da får jeg ta det på nytt - herlig lanskapsbilde med dramatikk og lyseffekt i bøtter og spann! Bravo!

Kjell S
Ann T.
Usedvanlig vakkert landskapsbilde. Dette må være en av de beste jeg har opplevd. Jeg var på veg til å stenge PC'en for kvelden, men dette kunne jeg ikke la være å kommentere på. Just beautiful! Well done!
God natt!
Ann
Johan K.
Er enig i det positive som er sagt om bildet. Svært vakkert landskapsbilde.
Her er det lyset som gjelder, og det har du fanget på en glimrende måte.
Fine farger, og komposisjonen fungerer bra.

Johan
Truls L.
Kunne godt tenke meg at det ble kuttet litt i over og underkant (for å få et litt bredere format), men eller: rene åpenbaringen!

Bra dybde og bra tegning av solstrålene!
Nils B.
Flott og ikke minst så slik jeg ser det har du ikke latt deg friste til å dra ekstra til i spaken. Et godt bilde som så absolutt fortjener oppmerksomhet.
mvh Nils
Ole E.
Hei Torbjørn,
Dette er kjempelekkert. Et landskapsbilde helt etter min smak. Veldig fin og dramatisk himmel. Er filteret farget, eller er det helt nøytralt?
Torbjørn K.
Hei, og takk for ytterligere kommentarer!

OE: Jeg har brukt et nøytralt ND4 gradert gråfilter med soft overgang.

Torbjørn
Arne S.
Min barndoms grønne dal. Mange spennede fugler i tinnvedskogen her :)

Men jeg går litt imot strømme når det gjelder toneforløpet. Kunne tenkt meg ørlite mer kontrast i landskapet. Utbrente partier trekker også litt ned. Men absolutt severdig.
Jan-Eilert P.
Pent dette Torbjørn.

Liker særlig godt nederste halvdelen av bildet.

J.E.-P.
Fred S.
Det finnes snev av dramatisk skjønnhet også i Trøndelag ! Lite å utsette på dette, bortsett at jeg kanske kunne ha tenkt meg mer kontrast i forgrunnen. ( den grønne delen). Det igjen ville muligens ha brutt med stemningen i bildet, så jeg vet ikke, egentlig. I alle fall stroslagent og flott, dette.

vh fred
Stig Morten S.
Nydelig dramatisk. Aldri sett Øysand så spennende før.
ingeborg w.
Dette ble aldeles nydelig. Lyset hever bildet over de fleste andre. Jeg liker kompen godt med mange blikkfang og mye å se på. Dybden er god, med mange smålag innover.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu