Blomsterenga - slik innbyggerene ser den
Har lekt meg litt med vidvinkel i blomsterenga. Fungerer det?
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 10-22mm
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO100
  • Nei
  • AnnetRelativt kraftig komprimert for å komme under 300kb grensa. Ikke brukt polarfilter, men levels i PS for å gjøre himmelen dyp blå.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger924
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199035} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Henrik S.
Härliga färger. Gillar kontrasten mellan himlen och blomstern.
Rolf J.
Det fungerer, hvilke brennvidde har du brukt ?
Herlige farger sett fra 1. etg.

Rolf
Ivar B.
Herlig! Får en fantastisk sommerfølelse av dette. Føler bokstaveligtalt at jeg ligger i enga og nyter synet og stemningen av sommer. Litt ''rotete'' og mye og forholde seg til kanskje, men i mine øyne fungerer det bra fordi enga står i en sirkel rundt den blå himmelen slik at blikket blir dratt ''rett til himmels''. På denne måten mener jeg at du har fått ett rolig og flott bilde ut av kaos. Mvh Ivar
Kurt S.
Kreativt og sommerstemning i massevis.
Å ligge slik på rygg i en blomstereng på en solskinnsdag er ikke dumt-:)
Flott perspektiv og fine farger.
Kurt
Steinulf L.
Sommerstemning til tusen. Herlig blomsterflor og en himmel til å drømme seg bort i. Dette var kvintessensen av et sommerbilde.
Sophus L.
Kreativt og spennende bilde. Flott bruk av vidvinkel.
Sophus
Kjell Sigurd S.
Fint bilde med sommerblomster og ugress. Ut i fra lengden på løvetannen så regner med at du ikke har fått plass til hodet under kameraet og at det kun er apparaturen som ligger på bakken... :-) Ble nesten litt svenskt med alt det gule og blå. Synes egentlig at slike ''oppover-bilder'' har lett for å bli litt kjedelige men dette var et unntak. Mange små detaljer som gjør det interessant å vandre rundt i det en stund. Godt sett og godt fanget!

Kjell S
Oddvar B.
Morsomt og kreativt bilde, de har finere utsikt en forventet der nede..
Ole E.
Veldig stilig! God idè, og godt gjennomført. + For bruk av polafilter, her passer det veldig godt. Bra.
Anne-Lise S.
Er det ikke bare deilig å ligge slik og kikke opp når det er sol og sommer, humla suser og livet føles bedagelig fritt og ekte? Dette gir sommerstemning de lux, og jeg fikk nye idèer til vinkling! Takker! Flotte farger og sirkelen oppover mot det store blå fungerer svært godt!

Anne-Lise
Tone A.
Eit annleis og kreativt bilde frå sommarenga. Eg berre lurar om du har fotoapparatet rett på bakken med fjernutløsaren, sidan det er så lågt kamerastandpunkt? Herleg blåfarge på himmelen og flott lys som alle blomane, stråa og graset strekk seg etter. Smørblomane er fine fargeklattar og løvetannhoda med sine mjuke former og lange stilkar skil seg ut. Flott dybde og vidvinkelobjektiv fungerar svært bra i dette bildet. Men kva slags vidvinkelobjektiv og kor mange mm?
;) Tone
Torbjørn K.
Hei og takk for alle kommentarerer!

Jeg ligger nok ikke på bakken her, men ''stakk inn'' kameraet i passende blomsterklynger i enga. Kameraet ligger nesten på bakken, og lukkertiden var rask nok til at jeg kunne trekke av som normalt uten selvutløser. Siden jeg brukte såpass kraftig vidvinkel, måtte jeg stå veldig lavt for å ikke komme med på bildet selv. Har ikke brukt polarfilter, men blåfargen var veldig dyp på himmelen denne dagen. Har brukt noe levels for å gjøre blåfargen mørkere, og litt highlights/shadows for å lysne de grønne stilkene.

Har lagt til teknisk info for de som måtte være interessert i det.

Torbjørn
Per Harald O.
Det er vel slik en ser det når man filosoferer og tiden står stille for en stund.

Bildet fungerer aldeles utmerket.
Odd Tore S.
Ja, det funker.
Et motiv som jeg også har tenkt på, men ikke rotet meg til å prøve siden Kristin brant av en hel film med trær i denne vinkel inne i Texas ranke skoger.
Jeg har egentlig ikke så mye mer å si enn at dette gjorde seg veldig bra, og at vekstene du valgte passet til vinklingen. Men her er jeg nok forutinntatt i positiv retning.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.
Syns det er et herlig forfriskende sommerbilde med en absolutt passende og severdig kameravinkel.
Flotte farger!

Inger Anne
Inge S.
Hei.
Herlig. Et flott eksempel på at kreativitet så finnes det
nesten ingen grenser.:-)
Herlig himmel.

Mvh Inge
Tom E.
Hei!
Fargene er flotte og vinkelen er kreativ.Du måtte vel ligge rimelig langflat for å ikke komme med på bilde.
mvh tom
Ketil K.
Kameraet i engen og tatt med timeren på? Ikke egentlig originalt. Men vanskelig å få ryddig, og ofte avhengig av blits. Her er et blitt ganske ryddig, vidvinkelen gir god effekt, og det ser ut til at du har så bra sidelys at du har sluppet blits. Har du benyttet reflektor? Bildet som sådan blir man kanskje relativt fort ferdig med, men fin-fint som eksperiment. Ville kanskje satset på et par høytvoksende enkeltblomster dersom dette skal bli en god og varig komposisjon med teknikken du anvender her.
Christian W.
som andre har nevnt får jeg også veldig sommerfølelse av dette bildet, ligge på ryggen i enga og se opp mot den kraftige blå himmelen mens man tygger på ett strå.
Torbjørn K.
Takk til dere siste også.

Ketil: Bildet er nok ''desverre'' mer et tilfeldig snapshot enn et planglagt bilde med timere, blitz eller reflektorer. Jeg stakk kameraet inn i passende blomsterklynger og ''knipset villt.'' Jeg kunne ikke komponere bildet, siden søkeren var helt på bakkenivå og å stikke hodet inn i blomsterklynga ville ødelagt innramminga av blomster fra alle kanter. Jeg kunne brukt reflektor, men tror det er vanskelig å unngå at denne hadde kommet med på bildet her. Jeg har derfor brukt highlights/shadows for å lette skyggene i de grønne stilkene.

Jeg er enig i at dette nok er et sånn ''wow''-bilde som treffer rimelig med en gang, men som man for blir ferdig med. Jeg har et par andre vidvinkel-bilder av enkeltblomster som stikker opp, men disse er tatt fra siden og ikke nedenfor. Skal prøve å legge disse ut etter hvert.

Torbjørn
Terje K.
Fungerer i massevis dette Torbjørn :-)
Flotte farger, skarp og fint...skikkelig sommerstemning og fredag er det ferie :-D

Terje
Inger-Lise S.
Det fungerer absolutt, i tillegg til å være kreativt og annerledes. Jeg liker godt det perspektivet der ;-) Kanskje litt uryddig, men for å unngå det, tror jeg bildet måtte vært mye diffust.Det ville da gitt et helt annet bilde,-drømmende fra sommerenga mot himmelen. Men jeg liker bildet godt og fargene er klare og fine.

Inger-Lise
Avsluttet .
Likte den uvanlige komposisjonen/perspektivet veldig godt, og fargene er knalle!
Espen A. I.
Stilig dette Torbjørn, med sterke farver som slår bildet ut i prakt. Flott skarphet.

mvh Espen
Lars W.
Trodde jeg var ferdig med slike bilder(har gjort akkurat dette en ''zillion'' ganger før...), men dette satt jo som bare pokker!
Well done!!
LarsW
ingebjørg fyrileiv g.
Herlig, Torbjørn!! Av denne sort, kommer dette høyt opp på lista. Sterke farger og flott lys. Savner denne himmelen...Finværet kommer visst til helga!

~ingebjørg
Thorbjørn R.
Kreativt og morsomt, og med flotte farger. Du får virkelig fram ''dybdefølelsen'' i gresset.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu