ZZZzzzz....
Prøvde meg litt på flygende insekter i går. Det ble en del bilder før denne satt...
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger600
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198626} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Robin J.
Høy vanskelighetsgrad på denne vil jeg tro. Topp skarphet og sommerlige farger.
Mulig lyset er i hardeste laget her men det er det lite å gjøre noe med.
mvh rj
Kjell Sigurd S.
Fin bzzz fanget i flukt med bra skarphet. Litt mørk fremside uten at det skjemmer. Herlige farger på blomst og stilk, men kanskje litt mye som trekker oppmerksomheten bort fra hovedmotivet. Severdig sommerstemning.

Kjell S
Inge S.
Hei.
Syns dette ble meget bra. Fin skarphet og
fine farger.
Nesten lik mitt motiv :-)

Mvh Inge
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er bra gjort å fange humla slik, syns imidlertid du har valgt et for stort utsnitt, du kunne ha begrenset det til humla og litt av blomsten omkring, for utover humla er ikkje bildet så mykje å skryte av, med tilfeldig fokus og utbrenthet/høylys utover blomsten.

Mvh Inger Anne
Chr. G.
Jeg ville nok ha lett etter mindre dominerende omgivelser dersom det er humla i fart du er ute etter å fange. Her strides det vel noe mot psinsippet om enkelhet. Men særlig utbrent er det nok ikke, kune noe rødt som har gått åt skogen her og der. Fokuset sitter på humla ser det ut som, men det er også mye annet i samme plan som er skarpt...
Kurt S.
Litt hardt lys er nevnt. Likevel ikke så hardt at det betyr noe særlig, synes jeg.
Et fint sommerlys vil jeg heller si.
Selv om det muligens ble litt mye å forholde seg til synes jeg bildet ble fint.
Flotte farger og sommerstemning i massevis.
Mvh Kurt
Steinulf L.
Skarpt og fint, klare farger og godt sommerkveldslys. Har du pixler nok, kunne det være spennende å se et utsnitt som skissert over.
Odd Tore S.
I dag hadde det vært flott å være humle på matjakt blant fargeglade blomster. Sikkert bedre enn å sitte inne og streve med gjenstridige tester av umbilicaler.
Jeg synes at selve bildet ble fint, humlen passer bra inn blant alle blomstene og trives sikkert også med det, så miljøet er helt OK. Lyset kunne gjerne vært mindre hardt, gjerne litt gyldent kveldslys,
Odd Tore
Ivar B.
Dette er sommerstemning! Selv om humla suser, så har ikke du lagt teknikken suse. I mine øyner og på min sjerm, har du gjort en fantastisk jobb. Her er heller ingen utbrenthet i høylys. Hardt lys er det riktignok, men vi lever da på dagen også, ikke bare en time rundt soloppgang og solnedgang, og jeg synes at du har gjort dine saker bra med å formidle stemningen fra blomsterengen. Ivar
Anne-Lise S.
Nydelige farger, og ei humle så skarp og klar at det nesten skjærer i øynene. Et godt sommerbilde. Det hadde vært spennende å se dette bildet med et noe tettere utsnitt; venstre og topp, men bildet fungerer godt slik det er også det!

Anne-Lise
Tone A.
Eit bilde som oser av sommaridyll. Flott fanga skarp humle som er i farta og gir liv til bildet og flott kontrast med sine gultonar. Litt mørke skuggar på sjølve hodet pga sommarlyset som også pregar lupinane, men slik er jo sommardagane. Eg stod i dag og så på same situasjonen med humle og lupinar utan fotoapparat. Men humlene er raske til å bytta plass.
Fleire av lupinblomane har skarpe detaljar og fine linjer. Fine blåtonar pg dei rødtona stilkane friskar opp. Den duse lupinen bak gir litt dybde til bildet, og sjølve utsnittet viser litt av kor lita humla er blant desse høge lupinane. Humla har dessutan ein flott plassering i bildet, og litt hardt sommarlys er nevnt. Men eg har prøvd på det same sjølv og jammen er det vanskeleg! Difor synes eg at du har lukkast godt med eit fargerikt sommarbilde med flotte detaljar og fargar! Humla er eit flott blikkfang.
:) Tone
ingeborg w.
Jeg er imponert. Et slikt bilde, hvor humla er skarp og i fokus er vanskelig. Fargene er friske. Det plager meg egentlig ikke at det er mye som slåss om oppmerksomheten her. Sånn er det ofte og jeg synes ikke vi skal bli helt hysteriske.
Øyvind A.
Fint fanget. Jeg liker utsnittet slik det er, og synes ikke beskjæring er noen spesielt god ide.
Mindre dof eller en roligere bakgrunn haddde så klart hevet bildet en del.
Ø.
Torbjørn K.
Hei, og takk til alle for kommentarer.

Jeg er enig i at lyset er vel hardt og bakgrunnen for rotete. Har to andre med en mer rolig bakgrunn, men der er ikke humla like godt plassert. Får se om jeg legger ut de også etterhvert.

Lyset er av direkte sollys, men nokså kraftig diffusert av høye skyer. Jeg tror at mindre hardt lys ville gjort bildet bedre, men da tror jeg at det er teknisk umulig å fange et skarpt innsekt i flukt (uten blitz). Blitz er nok uansett det beste for insekter, både flygende og stillesittende.

Et tettere utsnitt ville nok gjort seg, og jeg har kanskje mulighet til å kutte litt, men jeg valgte å stå såpass langt unna for å lette fokuseringa. Lengre avstand gir større fokusområde, og større sannsynlighet for å få humla skarp. Blomsten er også kanskje litt ''rotete,'' men det er veldig forutsigbart å se hvor humla flyr (den går som regel en blomst opp eller en hakk ned) noe som også øker sannsynligheten for treff.

Jeg tror jeg tok ca 2-300 bilder under denne ''seansen'' og bare 2-3 ble brukbare, så dette er nok ikke helt enkelt. Er enig at det skal likevel noe mer til enn bare å lykkes med noe teknisk krevende for å skape et godt bilde.

Torbjørn
Øyvind A.
Jeg er ikke uten videre enig i at blitz er den beste løsningen for insektfoto. Ok, du kan fryse en bevegelse lettere, og du kan lette opp sjenerende skygger. Men ''feelingen'' i bildet blir desverre lett borte, i den forstand at bildene lett får et nærmest klinisk preg. Så for de fleste formål mener jeg det er bedre å la være, eller i hvert fall bruke blitzen så forsiktig at det knapt er merkbart for sluttresultatet.
Det er utrolig mye som kan gjøres i naturlig lys, bare en spiller på lag med lyset og insektene.
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu